Ga naar de inhoud

Spiraal pizza – met serranoham en rucola

Zo vlak voor het weekend is het tijd voor pizza! Maar dit is geen gewone pizza, het is een pizza met een twist. Ik maakte een gerolde (en gevulde) spiraal pizza met daarop een lekkere verse topping. Ik doe mee met de pizza estafette van Tante Fanny. Bij deze neem...
20 minuten Voorbereidingstijd
40 minuten Bereidingstijd
Delen op

Spiraal pizza – met serranoham en rucola

Pizza spiraal met serranohamZo vlak voor het weekend is het tijd voor pizza! Maar dit is geen gewone pizza, het is een pizza met een twist. Ik maakte een gerolde (en gevulde) spiraal pizza met daarop een lekkere verse topping.

gesponsord artikel

Ik doe mee met de pizza estafette van Tante Fanny. Bij deze neem ik het stokje over van Charlotte van Charlies Kitchen die vorige week een snelle speltpizza met truffelmascarpone op haar blog deelde.

Ik ga voor een pizza die er iets anders uit ziet dan je gewend bent. Het is een gerolde pizza, gevuld met mozzarella en tomatensaus met daarop een topping van serranoham, Parmezaan en rucola die ik na het bakken toevoeg.

Spiraal pizza mozzarella

De gerolde spiraal pizza stond al een poosje op mijn to-cook lijstje. Het ziet er leuk uit (ideaal om de show te stelen op feestjes) en daarbij is het extra lekker dat je pizza dubbel kunt beleggen. Namelijk in de pizza, en er op!

Het verse pizzadeeg van Tante Fanny is voor dit recept goed geschikt omdat je het goed kunt verwerken. En daarbij is de rechthoekige vorm perfect voor dit recept.

Het pizzadeeg heb ik in tweeën gesneden en met de tomatensaus besmeerd. Vervolgens is het belegd met mozzarella, verse basilicum en oregano. Dit heb ik opgerold en in een spiraal op de bakplaat gevouwen. Hierna heb ik de spiraal pizza belegd met extra tomatensaus, pijnboompitjes en basilicum.

Let op: De pizza heeft in de oven iets langer de tijd nodig om te bakken, dit omdat het gerolde pizzadeeg ook goed gaar moet worden.

De pizza kun je direct uit de oven serveren, snijd het bijvoorbeeld in punten zodat iedereen een hapje kan pakken. Maar het is ook lekker om de pizza te beleggen met een verse topping. Ik ging voor serranoham met snippers Parmezaan en rucola, maar er is nog veel meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld eens aan gerookte zalm.

Spiraalpizza

Win een kookworkshop

Naast het bekijken (en nakoken) van veel lekkere recept inspiratie bij de bloggers kun je tijdens de pizza estafette ook mee doen met een toffe winactie. Deel  jouw favoriete pizzarecept op Instagram met #tantefannyestafette en #tantefanny om kans te maken op een exclusieve kookworkshop van Rutger van de Broek van Rutger Bakt in juni. Onder de inzendingen van mijn bezoekers wordt één winnaar getrokken.

Oke, nu snel door naar het recept zodat jullie dit weekend ook aan de slag kunnen met de spiraal pizza!

Spiraal pizza

Spiraal pizza – met serranoham en rucola

Bon Apetito!

Dit artikel ontwikkelde ik in samenwerking met Tante Fanny, lees mijn disclaimer

Ingrediënten

Voor de basis spiraal pizza

Voor de topping:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze spiraal pizza – met serranoham en rucola

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van het verse pizzadeeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de mozzarella in blokjes en snijd de basilicum fijn.
3
Stap 3
Snijd het pizzadeeg over de lengte door zodat je twee lange stukken hebt.Verdeel 3/4 van de saus over de repen pizzadeeg. Verdeel in het midden over de breedte de blokjes mozzarella over de saus. Het is het handigste als de mozzarellablokjes naast elkaar liggen op een rijtje. Bestrooi met 2/4 van de basilicum en oregano. Rol de repen pizzadeeg in de breedte  op zodat je twee lange rollen pizzadeeg hebt. Je kunt het deeg nog iets uittrekken zodat de rollen langer worden.
4
Stap 4
Vouw een van de rollen pizzadeeg in een spiraal, met de opening van de rol naar boven. Gebruik de andere rol om de spiraal aan te vullen en groter te maken. Verdeel de rest van de tomatensaus over en tussen de rollen pizzadeeg. Bestrooi met nog een beetje verse basilicum en de pijnboompitjes.
5
Stap 5
Bak de pizza spiraal 20 minuten in de oven. Bedek de pizza hierna met aluminiumfolie om te voorkomen dat de pizza te veel verkleurd. Verwarm de pizza hierna nog 20 minuten.
6
Stap 6
Eventueel kun je de spiraal pizza afmaken met een topping naar keuze. Ik  nam serranoham, verse basilicum, snippers Parmezaan en een plukje rucola.
Bekijk ook andere recepten
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Kipbonbon van roomkaas met mango

5 reacties

Pizza

Wat een creatief pizza recept. Heerlijk en lekker gezond voor iedereen. Zelf doe ik er stiekem ook altijd parmezaanse kaas over al mijn pizza's.

Laat een bericht achter

A bite of cravings

Nog nooit zo'n leuke pizza gezien! En ook nog eens met favoriete ingrediënten van mij. Echt een must-try for me. X

Laat een bericht achter

Daniëlle

Wat een origineel recept! De volgende keer als ik pizza wil eten maar eens proberen!

Laat een bericht achter

Julie

Leuk idee! Ik maak meestal mijn pizzadeeg zelf dus volgende keer probeer ik dit recept! Bedankt om te delen :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Niet te danken! Heel erg: ik maak dus eigenlijk nooit zelf pizzadeeg, gebruik bijna altijd het deeg van Tante Fanny. Volgende keer moet ik het misschien eens zelf maken..

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op