Paas Rocky Road

Paas rocky roadPasen is on! Bij deze trap ik de paasrecepten af. Net als voorgaande jaren zorg ik er voor dat het jullie aan kook- en bakinspiratie tijdens de paasdagen niet ontbreekt. Vandaag deel ik een lekkere snack van chocolade. De paas rocky road!

Dit is een lekkere chocolade snack waar je maar van blijft snoepen. Voor deze paas-versie van de Rocky Road heb ik witte chocolade als basis genomen. Zo komen de andere ingredienten namelijk nóg beter naar voren. De andere ingrediënten zijn schuddebuikjes, mini smarties in pasteltinten (dat past zo goed bij de paas-sfeer) en natuurlijk mogen paaseitjes ook niet ontbreken in dit verhaal.

Het resultaat: een hele vrolijke lekkere paas chocolade snack. Hier neem jij toch ook een stukje van als het voor je op tafel staat?

Paas rocky road

 

Paas rocky road

 

Paas Rocky Road

Bereidingstijd: 30 minutes

Kooktijd/baktijd: 2 hours

Aantal: 15 stuks

Paas Rocky Road

Ingrediënten:

  • 50 gram ongezouten boter
  • 125 gram witte chocolade
  • 80 gram schuddebuiken (of verkruimelde speculaasjes)
  • 40 gram chocoalade paaseieren
  • 15 gram smarties
  • Extra benodigd; een bakvorm, bakblik of ovenschaal van 12 x 12

Bereiding:

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Smelt de boter samen met de chocolade op zacht vuur in een pannetje. Blijf dit goed doorroeren.
  3. Giet de helft van het chocolademengsel in een andere kom, dit hou je apart voor de topping. Meng door de andere helft van het chocolademengsel de 2/3 van de schuddebuikjes en 1/2 van de smarties. Zorg er voor dat het goed gemengd is.
  4. Giet het chocolademengsel in de bakvorm en verdeel het goed. Giet hierover de witte chocolade die je apart hebt gehouden. Smeer dit goed uit en strooi hierover de overige schuddebuikjes en smarties over en druk de paaseieren er in.
  5. Laat de paas rocky road minimaal 2 uur opstijven in de koelkast voor je het aansnijdt.
https://www.brendakookt.nl/2017/04/02/paas-rocky-road/

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Julie says

    Lijkt me heel lekker! En ziet er ook nog eens super leuk uit!

  2. Gerry says

    Hallo Brenda
    Vraagje 15 gram smartings klopt dat wel is erg weinig gr Gerry

  3. Patty says

    Heel leuk recept en het was ook erg lekker.
    Heb alleen het idee dat de verhoudingen niet helemaal klopten. Ik had voor m’n gevoel te weinig chocolade en/of boter voor hetzelfde resultaat als op de foto. Hij was bij mij erg ‘plat’, ook al had ik goed gekeken naar de afmetingen van m’n bakblik. De witte chocolade die ik er overheen moest gieten was niet voldoende om de paaseieren goed vast te laten plakken.
    Qua smaak was het wel echt super lekker!