Nacho’s met gehakt

Nacho's met gehaktMijn favoriete moment van de zondag? Als we tegen het einde van de middag samen voor de televisie zitten met wat lekkers om te snacken er bij. Een portie nacho’s met gehakt gaan er dan wel in.

Nacho’s bij de borrel. Ik ben er gek op. Als we met vriendinnen wat gaan drinken eindigen we 9 van de 10 keer ook met één (of meer) porties nacho’s. Persoonlijk vind ik het erg lekker om nacho’s met wat extra’s te bestellen. Dus niet alleen met een portie guacamole om te dippen, maar ook met kaas en bijvoorbeeld gehakt er bij. Omdat mijn vriend ook zo gek op gehakt is besloot ik dit voor onze zondagse borrel te maken.
Nacho's met gehakt

Nacho’s met gehakt

Nacho’s met gehakt

Kooktijd/baktijd: 25 minutes

Nacho’s met gehakt

Ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 150 gram rundergehakt
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 150 gram nacho's
  • 100 gram geraspte jong belegen kaas
  • 1 avocado
  • 3 eetlepels creme fraiche
  • sap van 1/4 citroen
  • 8 cherry tomaatjes
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Snijd de ui fijn en fruit dit in olijfolie aan. Voeg het gehakt er bij en bak dit rul. Doe de paprikapoeder er bij en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel 1/3 van de nacho's over een bord of ovenschaal. Verdeel hierover 1/3 van het gehaktmengsel en 1/3 van de geraspte kaas. Herhaal deze stappen nog twee keer tot alles op is. Verwarm de nacho's 15 minuten in de oven.
  4. Pureer ondertussen de avocado met 1 eetlepel crème fraiche, zout en peper, 3 cherry tomaatjes en de citroensap.
  5. Snij de overige tomaatjes in blokjes.
  6. Schep de guacamole en overige creme fraiche over de nacho's, en bestrooi tot slot met de tomaatjes. Serveer de warme nacho's hierna direct.
https://www.brendakookt.nl/2017/03/26/nachos-met-gehakt/

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk dat je de nacho’s juist met kip maakt Jonna. Ik ben niet zo’n fan van cheddarkaas, maar op de nacho’s lijkt dat me wel lekker inderdaad.