Ga naar de inhoud

Omelet van kliekjes – zonde om weg te gooien

Vandaag gaan we het hebben over restjes, en over afval. Niet ieder restje verdwijnt hier namelijk in de afvalbak. Én ik deel mijn basis-recept om kliekjes te verwerken bij de lunch. Laatst vertelde ik jullie dat ik probeer te voorkomen dat mijn restjes eten in de afvalbak eindigen (lees het...
Delen op

Omelet van kliekjes – zonde om weg te gooien

Brabantia Kliekjes

gesponsord artikel

Vandaag gaan we het hebben over restjes, en over afval. Niet ieder restje verdwijnt hier namelijk in de afvalbak. Én ik deel mijn basis-recept om kliekjes te verwerken bij de lunch.

Laatst vertelde ik jullie dat ik probeer te voorkomen dat mijn restjes eten in de afvalbak eindigen (lees het artikel hier). Ik probeer zoveel mogelijk op te maken. En in dit artikel vertelde ik over mijn boodschappenplanning waardoor ik zoveel mogelijk kook met producten die ik al in huis heb. Daarnaast plan ik een dag in de week in waarop ik restjes uit de koelkast verzamel en ik dit verwerk in een gerecht.

Ook lunch ik regelmatig met restjes eten van de vorige avond. En als ik restjes groente, vlees of vis over heb verwerk ik dat vaak in een omelet. Een omelet met kliekjes dus. Het fijne is dat veel verschillende restjes hiervoor gebuikt kunnen worden.

Wat is jouw favoriete kliekjesrecept? Gaat het in de soep, salade of….???

Brabantia Clrean up

Brabantia – The Ocean Cleanup

Natuurlijk is er altijd afval dat niet opgegeten kan worden. Dan kun je het maar beter in een mooie pedaalemmer gooien. Dat is het moment dat Brabantia om de hoek komt. Met pedaalemmers in 5 verschillende maten en 13 verschillende kleuren valt er genoeg te kiezen. De Brabantia pedaalemmers zijn handig in gebruik (de deksel sluit soepel en zacht), én duurzaam. Wat ook heel erg goed is: voor iedere verkochte newIcon pedaalemmer doneert Brabantia namelijk aan de The Ocean Cleanup. Klik hier voor meer informatie over deze actie.

Bij mij in de keuken staat een mooie pedaalemmer in mat zwarte uitvoering te shinen. Omdat wij tegenwoordig ook plastic scheiden verzamel ik dat in deze pedaalemmer. Nu we het plastic scheiden merk ik pas hoeveel producten er in plastic verpakt worden. Het overige afval (groenafval en restafval) sorteer ik in de prullenbak in het gootsteenkastje. Het handige van de Brabantia pedaalemmer is dat ik geen handen nodig heb om hem te openen, dit kan gemakkelijk met ‘het pedaal’.

Door naar mijn favoriete kliekjes-recept, een goedgevulde omelet als lunch.

Koken met kliekjes

Basis-recept omelet met kliekjes

Een omelet is voor mij ideaal om restjes te verwerken, dit eet ik graag als lunch. Omdat er telkens andere kliekjes zijn, is de omelet met kliekjes nooit hetzelfde.

Kliekjes die het goed doen in de omelet zijn blokjes tomaat, champignons, spinazie, wortel, prei, paprika, erwtjes, bloemkool, broccoli, kaas, kipfilet en ham. Maar er is nog veel meer mogelijk.

 

Voor deze omelet gebruikte ik: restjes paprika, gerookte zalm en taugé.

Dit artikel schreef ik in een samenwerking met Brabantia, lees mijn disclaimer

Ingrediënten

Restjes die geschikt zijn om toe te voegen:

Voeg ongeveer 3 eetlepels (fijn)gesneden restjes toe aan de basis. 

Restjes die geschikt zijn om er bij te serveren:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze omelet van kliekjes – zonde om weg te gooien

Stap 1
Snijd de restjes fijn en bereid de ingrediënten die even gebakken of gekookt worden voor. Snijd eventueel verse kruiden, kaas en vlees of vis fijn.
2
Stap 2
Kluts de eieren los in een kommetje, voeg een beetje melk toe (ongeveer 1,5 eetlepel) en breng op smaak met zout en peper.
3
Stap 3
Verwarm een beetje olie of boter in een koekenpan.
4
Stap 4
Roer de restjes door het eimengsel en verdeel dit over de koekenpan. Bak de omelet aan en draai hem na een paar minuten om (eventueel snijd je hem door tweeën zodat hij gemakkelijker om te draaien is). Serveer de omelet eventueel met een beetje sla, of extra taugé en blokjes paprika.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op