Ga naar de inhoud

Pindakaas-banaan bonbons

Zo voor het weekend gaan we weer voor een lekkere snack. Een zoete snack in dit geval, namelijk Pindakaas banaan bonbons. Na een drukke week werk of school hebben we wel wat lekkers verdiend toch? Deze pindakaas-banaan bonbons zijn super gemakkelijk om te maken, en erg lekker. Want pindakaas, banaan...
15 minuten Voorbereidingstijd
2 uur Bereidingstijd
Delen op

Pindakaas-banaan bonbons

Pindakaas banaan bonbonsZo voor het weekend gaan we weer voor een lekkere snack. Een zoete snack in dit geval, namelijk Pindakaas banaan bonbons.

Na een drukke week werk of school hebben we wel wat lekkers verdiend toch? Deze pindakaas-banaan bonbons zijn super gemakkelijk om te maken, en erg lekker. Want pindakaas, banaan en chocolade zijn nu eenmaal een hele lekkere combinatie.

Het is erg leuk om dit hapje met kids te maken. Zo kunnen ze zelf lekker kledderen met pindakaas en chocolade. De bonbons kun je laten stollen of opstijven buiten de koelkast, of in de koelkast zodat het sneller gaat en je ze eerder kunt eten. Ook kun je ze in de vriezer zetten, zo krijg je lekere ijsbonbons. Tip voor als het straks mooi weer is in de zomer! Scroll snel naar beneden om het recept te bekijken.

Pindakaas banaan bonbons

Pindakaas banaan bonbons

Ingrediënten

Extra benodigd: bakpapier

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pindakaas-banaan bonbons

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 2 uur
Stap 1
Schil de banaan en snijd het in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Verdeel over ieder plakje banaan met een lepeltje een beetje pindakaas.
2
Stap 2
Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Roer dit tussentijds goed door zodat de chocolade niet verbrand.
3
Stap 3
Bekleed een snijplank of bord met bakpapier.
4
Stap 4
Wentel de banaan met pindakaas in de chocolade zodat het aan alle kanten bedekt is. Leg het plakje banaan hierna op het bakpapier. Herhaal dit met de andere plakjes banaan.
5
Stap 5
Laat de bonbons in de koelkast of vriezer stollen. In de vriezer worden het ijsbonbons.
6
Stap 6
De bonbons in de koelkast kun je 2 dagen bewaren, in de vriezer zelfs een paar weken.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Croissant traybake met aardbeien en room

5 reacties

Sanny Groenewold

Ik heb ze samen met mijn dochter gemaakt zondag , het is zo klaar ,en ze waren heerlijk . Ik ga ze komend weekend weer maken.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen, en extra leuk omdat je ze samen met je dochter hebt gemaakt

Donald.

In chocola zit bijna geen voedingswaarden, dus moet je er héél veel van eten, zeg ik altijd tegen mijn vrouw, je blijft er van eten tot het op is. Dus haal ik het maar niet te vaak in huis.

Laat een bericht achter

Anne-Sophie

Ok, dit is dus echt iets wat ik waarschijnlijk niet mag klaarmaken als ik op m'n eentje op kot zit. Te gevaarlijk. Misschien maak ik ze dit weekend wel voor m'n ouders, zodat ik niet alles zelf kan opeten en moet delen ;)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Echt he? Ik moet bekennen dat ik het merendeel ook zelf heb opgegeten. Kan er gewoon niet vanaf blijven als ik weet dat het in de koelkast ligt..

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op