Pindakaas-banaan bonbons

Pindakaas banaan bonbonsZo voor het weekend gaan we weer voor een lekkere snack. Een zoete snack in dit geval, namelijk Pindakaas banaan bonbons.

Na een drukke week werk of school hebben we wel wat lekkers verdiend toch? Deze pindakaas-banaan bonbons zijn super gemakkelijk om te maken, en erg lekker. Want pindakaas, banaan en chocolade zijn nu eenmaal een hele lekkere combinatie.

Het is erg leuk om dit hapje met kids te maken. Zo kunnen ze zelf lekker kledderen met pindakaas en chocolade. De bonbons kun je laten stollen of opstijven buiten de koelkast, of in de koelkast zodat het sneller gaat en je ze eerder kunt eten. Ook kun je ze in de vriezer zetten, zo krijg je lekere ijsbonbons. Tip voor als het straks mooi weer is in de zomer! Scroll snel naar beneden om het recept te bekijken.

Pindakaas banaan bonbons

Pindakaas banaan bonbons

Pindakaas-banaan bonbons

Bereidingstijd: 15 minutes

Kooktijd/baktijd: 2 hours

Aantal: 10 hapjes

Pindakaas-banaan bonbons

Ingrediënten:

  • 1 banaan
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 80 gram pure chocolade
  • Extra benodigd: bakpapier

Bereiding:

  1. Schil de banaan en snijd het in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Verdeel over ieder plakje banaan met een lepeltje een beetje pindakaas.
  2. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Roer dit tussentijds goed door zodat de chocolade niet verbrand.
  3. Bekleed een snijplank of bord met bakpapier.
  4. Wentel de banaan met pindakaas in de chocolade zodat het aan alle kanten bedekt is. Leg het plakje banaan hierna op het bakpapier. Herhaal dit met de andere plakjes banaan.
  5. Laat de bonbons in de koelkast of vriezer stollen. In de vriezer worden het ijsbonbons.
  6. De bonbons in de koelkast kun je 2 dagen bewaren, in de vriezer zelfs een paar weken.
https://www.brendakookt.nl/2017/03/10/pindakaas-banaan-bonbons/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Anne-Sophie says

    Ok, dit is dus echt iets wat ik waarschijnlijk niet mag klaarmaken als ik op m’n eentje op kot zit. Te gevaarlijk. Misschien maak ik ze dit weekend wel voor m’n ouders, zodat ik niet alles zelf kan opeten en moet delen ;)

    • Brenda Kookt says

      Echt he? Ik moet bekennen dat ik het merendeel ook zelf heb opgegeten. Kan er gewoon niet vanaf blijven als ik weet dat het in de koelkast ligt..

  2. Donald. says

    In chocola zit bijna geen voedingswaarden, dus moet je er héél veel van eten,
    zeg ik altijd tegen mijn vrouw, je blijft er van eten tot het op is.
    Dus haal ik het maar niet te vaak in huis.

  3. Sanny Groenewold says

    Ik heb ze samen met mijn dochter gemaakt zondag , het is zo klaar ,en ze waren heerlijk .
    Ik ga ze komend weekend weer maken.

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk om te horen, en extra leuk omdat je ze samen met je dochter hebt gemaakt