Bami Goreng

Recept BamiIk gooi er even een altijd-goed maaltijd in. Bami goreng kan namelijk altijd als je het mij vraagt.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van het weekend. Vinden jullie ook dat het zo snel gaat? Het is alweer maart, waar blijft de tijd? Het voorjaar staat voor de deur en dat is helemaal niet verkeerd. Wat dat betreft kan het me niet snel genoeg gaan, ik kan niet wachten tot we straks in de tuin kunnen zitten en ijsjes kunnen eten in het zonnetje.

Vandaag deel ik een receptje dat nu kan, maar ook straks in het voorjaar. Bami goreng mag voor mij namelijk het hele jaar rond. Het blijft lekker, of het nou warm en zonnig is of koud met regen.

Ik bereid mijn bami goreng met spekjes. Al vind ik het ook erg lekker om er kip bij te eten. Je kunt kipblokjes met de spekjes mee bakken, maar ik serveer de kipsaté er naast. Omdat ik stiekem ook fan ben van een schepje satésaus bij mijn bami.

Bami Goreng recept

Bami Goreng

Bami Goreng

Bereidingstijd: 40 minutes

Aantal: 4 personen

Bami Goreng

Ingrediënten:

  • 250 gram mie
  • 125 gram spekblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 450 gram bamigroenten
  • 1 theelepel trassi (garnalenpasta)
  • 1 theelepel sambal
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1/3 theelepel laos
  • 1/3 theelepel kaneel
  • 4 eieren
  • snuf zout
  • peper
  • olijfolie om in te bakken
  • kroepoek
  • Eventueel: extra taugé ter garnering en gebakken kipsaté en pindasaus

Bereiding:

  1. Bak in een grote wok of hapjes pan de spekjes aan. Voeg de knoflook en groenten toe en bak dit kort mee. Doe de trassi, sambal, ketjap, laos, kaneel en zout er bij. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.
  2. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bak de eieren in een koekenpan met een beetje olijfolie. Breng op smaak met peper.
  4. Roer de gekookte mie door het groentemengsel en verdeel dit over de borden. Serveer de bami goreng met de gebakken eitjes en kroepoek. Eventueel ook lekker met kipsaté en een schepje pindasaus.
https://www.brendakookt.nl/2017/03/06/bami-goreng/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marije says

    Als je nou geen garnalen lust?

    • Brenda Kookt says

      Trassi smaakt niet echt naar garnalen. Maar als je liever niet met trassi kookt kun je ook een beetje vissaus toevoegen. En als je geen kroepoek eet ivm de garnalen kun je dit ook weglaten.

      • Marije says

        Dank je! We gaan het gewoon proberen!

  2. Mark says

    Klinkt goed! Mis alleen nog een recept voor saté ;-)

    • Brenda Kookt says

      Klopt! Dat recept vind je in mijn boek, Snelle klassiekers met een twist.

  3. tineke says

    Vandaag gemaakt, zelf de kids hebben met smaak gegeten :)

  4. Karin says

    Kaneel in de Bami lijkt mij niet ècht smakelijk.ketoembar en djahè zou dat niet lekkerder zijn?
    ben bang dat de smaak van de kaneel overheerst of is dat niet zo??
    met vriendelijke groet,
    Karin.

  5. Marianne says

    Ik maak bami niet meer anders dan enkel op deze manier! Is superlekker, vanavond gaan we ‘m weer maken, bedankt voor je heerlijke recepten!

  6. Elly Koppelman says

    Dit was super lekker.