Ovenschotel van sperziebonen in tomatensaus

Ovenschotel van sperziebonen in tomatensausNa die geweldige chocoladetaart met salted caramel van gisteren doen we er vandaag gewoon weer even een. Het is ten slotte maandag. Tijd voor een makkelijke maaltijd: wat dacht je van deze ovenschotel van sperziebonen in tomatensaus?

Deze schotel at ik laatst bij mijn schoonmoeder. Niet alleen wijzelf, maar ook mijn dochtertje Fem zat er ontzettend van de smullen. En dat is een goede reden om de schotel thuis ook nog eens te maken.

Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel met jullie moest delen. Het is namelijk wel erg simpel. Maar daarnaast ook lekker. En aan een simpele maaltijd hebben we allemaal wel eens behoefte toch? Het is een lekere schotel van aardappelschijfjes op de bodem met daarop een mengsel van sperziebonen met gehakt in tomatensaus, afgemaakt met een beetje geraspte kaas.

Deze makkelijke maaltijd kun je goed voorbereiden. Je kunt de schotel de dag van te voren maken en voor je gaat eten in de oven schuiven.

Ovenschotel van sperziebonen in tomatensaus

Ovenschotel van sperziebonen in tomatensaus

Ovenschotel van sperziebonen in tomatensaus

Bereidingstijd: 30 minutes

Kooktijd/baktijd: 20 minutes

Aantal: 4-5 personen

Ovenschotel van sperziebonen in tomatensaus

Ingrediënten:

  • 600 gram aardappelen
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 500 gram gehakt
  • 800 gram sperziebonen
  • 400 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelschijfjes 8 minuten voor en giet af.
  3. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen 5 minuten voor.
  4. Snipper de ui, bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Doe het geperste teentje knoflook er bij. Doe het gehakt er bij en bak dit rul mee. Voeg de passata toe en verwarm dit kort mee. Breng op smaak met zout en peper en oregano, roer de sperziebonen door het gehaktmengsel.
  5. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover het sperziebonen-gehaktmengsel. Bestrooi de schotel voor je hem de oven in schuift met geraspte kaas.
  6. Verwarm de schotel 20 minuten in de oven en serveer direct.
https://www.brendakookt.nl/2017/02/27/ovenschotel-van-sperziebonen-in-tomatensaus/

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. marielle says

    Hier eten wij ook regelmatig sperziebonen in tomatensaus. Het recept ooit eens vanuit het oranje boekje van Sonja Bakker gehaald. Simpel is vaak het lekkerst :)

  2. Monique says

    En waar blijft de knoflook in het recept??

  3. S. says

    Zelf heb ik eerst aardappelen gekookt en dan grove puree van gemaakte en erover gelegt.

  4. Jo says

    Waar gaat de oregano heen?