Ga naar de inhoud

Rijst met panga en sperziebonen

Vandaag deel ik een lekker snel gerechtje: rijst met panga en sperziebonen. Het is tenslotte vrijdag, visdag. Het is alweer een tijdje geleden dat ik een lekker receptje met vis plaatste op brendakookt.nl. Zonde, want het is zo lekker om vis te eten. Meestal (lees 99 van de 100 keer)...
25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Rijst met panga en sperziebonen

Rijst met panga en sperziebonenVandaag deel ik een lekker snel gerechtje: rijst met panga en sperziebonen. Het is tenslotte vrijdag, visdag.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een lekker receptje met vis plaatste op brendakookt.nl. Zonde, want het is zo lekker om vis te eten. Meestal (lees 99 van de 100 keer) als ik rijst eet dan combineer ik dit met kip. Op de een of andere manier is dat voor mij een combi die ik erg lekker vind. Denk aan Nasi, Kip madras, Kip kerrie, Kip Hawaii…. Deze keer besloot ik het anders te doen.

Het werd een lekker maaltje van rijst met panga en sperziebonen. Wortel, prei en lekkere kruiden. Toen het eenmaal op mijn bordje lag besloot ik dat het ook lekker zou zijn om er een schepje pindasaus bij te serveren. Deze makkelijke (en lekkere) maaltijd gaat hier zeker vaker op tafel komen.

Rijst met panga en sperziebonen

Rijst met panga en sperziebonen

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze rijst met panga en sperziebonen

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de wortel in blokjes. Kook de sperziebonen samen met de blokjes wortel in ongeveer 8 minuten beetgaar in ruim water.
2
Stap 2
Snipper de ui en snijd de prei fijn. Verwarm olijfolie in een grote wok of hapjes pan. Voeg de ui samen met de prei in de pan en bak dit even aan. Doe de gekookte groenten er bij en bak dit samen met de knoflook en kruiden (chilipoeder, laos, korianderpoeder, kurkuma, komijnzaad, kaneel en zout) aan. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.
3
Stap 3
Snijd de panga in stukjes en bak dit tot slot nog even met het mengsel mee tot het gaar is. (schuif de groenten even aan de kant zodat de panga de pan raakt)
4
Stap 4
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst eventueel af en bak het even mee met het groentemengsel.
5
Stap 5
Serveer het gerecht met pindasaus en eventueel een beetje cassave kroepoek.
Bekijk ook andere recepten
Caesar salad recept
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups
Lente-plaattaart met courgette en pesto

2 reacties

Danielle

Vandaag dit recept gemaakt...heerlijk! Ook favoriet bij de kinderen! We gaan het zeker vaker eten!

Laat een bericht achter

Yvonne

Hoi Brenda, Weer een heerlijk recept. Naast de piepers en groente dagen kijk ik altijd op jou site voor lekkere ideeën om die dag te gaan maken. Erg leuke recepten om te maken en meestal ook erg makkelijk en altijd zalig! Dit maakt koken zo leuk! Bedankt en veel succes

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op