Shoarma-ovenschotel met aardappel

Shoarma-ovenschotel, Aardappelschotel met shoarmaDoe eens iets anders met shoarma vlees, verwerk het bijvoorbeeld in een goed gevulde shoarma-ovenschotel!

Zo op zijn tijd ben ik dol op een goed broodje shoarma, ik kan er echt van genieten. Vroeger als ik jarig was wilde ik ook vaak shoarma eten. Dat zegt genoeg toch? ;) Het was mijn lievelingseten.

Laatst had ik trek in shoarma op een maandag. Echter had ik zo na het weekend geen zin in fast food, ik wilde graag gezonder eten. Toen bedacht ik dat ik ook kon gaan koken met shoarmavlees. Het resultaat is deze lekkere schoarmaschotel met aardappel.

Ik heb lekker veel groenten toegevoegd en om er voor te zorgen dat de schotel niet droog wordt heb ik passata (gezeefde tomaten) toegevoegd. De schotel heeft naast zout en peper geen kruiden nodig omdat het vlees al goed op smaak is.

Shoarma-ovenschotel, Ovenschotel aardappel en shoarma

 

Shoarma-ovenschotel met aardappel

Shoarma-ovenschotel met aardappel

Bereidingstijd: 30 minutes

Kooktijd/baktijd: 20 minutes

Aantal: 4-5 personen

Shoarma-ovenschotel met aardappel

Ingrediënten:

  • 600 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 400 gram shoarmavlees
  • 125 gram champignons
  • 1,5 paprika (ik nam drie kleuren)
  • 1 courgette
  • 400 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 100 gram geraspte kaas, extra belegen
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelschijfjes 8 minuten voor en giet af.
  3. Snipper de ui, bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Doe het shoarmavlees er bij en bak dit mee.
  4. Snijd de champignons in plakjes, de paprika en courgette in blokjes.
  5. Breng op smaak met zout en peper en bak dit 10 minuten mee met het vlees.
  6. Voeg de passata toe aan het shoarma-groentemengsel en verwarm dit nog even mee.
  7. Verdeel het shoarma-groentemengsel over de ovenschaal en beleg dit met de voorgekookte aardappelschijfjes.
  8. Bestrooi met geraspte kaas en verwarm de schotel 20 minuten in de oven. Tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.
  9. Tip: eet je liever geen varkensvlees? Gebruik dan eens kipshoarma.
https://www.brendakookt.nl/2017/02/21/shoarma-ovenschotel-l-met-aardappel/

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. wilma says

    goeden morgen

    weet niet hoe ik dit recept kan vast zetten
    we hebben nou ootlook

  2. Heike. says

    Ben niet zo dol op shoarma maar als ik dit zo lees lijkt me het heerlijk en heb alles al in huis en ga er vanavond mee aan de gang en ben benieuwd hoe het smaakt.

    Brenda jij hebt veel lekkere recepten erop staan en ben er heel blij mee want af en toe dan kok ik er wat van en dan is het heerlijk, dankjewel ervoor.

    Groetjes Heike.

  3. Heike. says

    Ik heb de shoarmaschotel gemaakt en was heerlijk en ga ik zeker snel weer doen.

  4. Gerard says

    Lekker gerecht en weer eens wat anders dan het bekende broodje. Persoonlijk zal ik een volgende keer de passata achterwege laten daar deze de smaak van de shoarma beinvloed

  5. Moniek says

    Zou ik ipv de passata een blikje tomatenpuree kunnen toevoegen?

    • Brenda Kookt says

      Door tomatenpuree toe te voegen heb je minder vocht in de schotel, hierdoor wordt hij wel droger.

  6. Meliz says

    Dit ga ik vanavond maken ben benieuwd of vriendlief en dochter van 20 maanden het ook lekker gaan vinden =D