Ga naar de inhoud

Courgette lasagne – Koolhydraatarme lasagne

Een koolhydraatarme lasagne waarbij de lasagnebladen zijn vervangen door courgette. De smaak is net zo lekker als de traditionele lasagne!

40 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Courgette lasagne – Koolhydraatarme lasagne

Vandaag delen we een heerlijke courgette lasagne. Dit wordt ook wel koolhydraatarme lasagne genoemd, omdat we geen lasagnebladeren gebruiken in dit recept. De lasagnebladen worden vervangen door courgette. Dat maakt deze lasagneschotel een koolhydraatarm recept.

Courgette lasagne

Koolhydraatarme lasagne maken

Deze lasagneschotel is iets anders dan je van de lasagne gewend bent. Een van de belangrijkste ingrediënten van de pastaschotel ontbreekt namelijk, de pasta zelf. Bij de lasagne van dit recept heb ik de pasta namelijk vervangen door plakken courgette. Hierdoor is de lasagne koolhydraatarm, en minder zwaar.

Maar de lasagne is minstens net zo lekker als een traditionele lasagne. De pasta mis je zeker niet!

De plakken courgette bak je even aan in een koekenpan voor je ze toevoegt aan de lasagneschotel.

Naast de plakken courgette bevat de lasagne laagjes van een rijke tomatensaus met gehakt. Zoals je van een lasagneschotel gewend bent. Het lekkerste is om de tomaten-gehaktsaus lekker lang te laten pruttelen. Zodat de smaken nog lekkerder samenkomen.

Het opbouwen van de courgette lasagne is net zoals andere lasagne recepten. Om en om bouw je laagjes van saus en plakken courgette. De courgette lasagne maak je af met plakken mozzarella. Dit zorgt voor heerlijk korstje op de koolhydraatarme lasagne.

Video Koolhydraatarme lasagne

Bij deze koolhydraatarme lasagne met courgette heb ik ook een video gemaakt waarbij ik het recept bereid. Bekijk snel hoe ik de lasagne heb gemaakt:

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

Lasagne recepten

Heb je na deze koolhydraatarme courgette lasagne trek gekregen in meer lasagne? Dan tip ik je graag een aantal andere lasagne recepten die hier op de website staan. Stuk voor stuk zijn het toprecepten, echte aanraders.

Let op: deze andere lasagne recepten zijn niet koolhydraatarm. De lasagnebladen dien je in deze recepten zelf te vervangen om een koolhydraatarme lasagne te maken.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze courgette lasagne – koolhydraatarme lasagne

Voorbereiding: 40 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1

Snijd de courgette in dunne plakken, eventueel met een mandoline of rasp. Bestrooi met zout en laat ze even staan.

2
Stap 2
Verwarm een beetje olie in een braadpan of wok. Snijd (of hak) de ui fijn en pers de knoflook. Fruit dit even aan in de warme pan. Voeg het gehakt er bij en bak dit even mee met de groenten.
3
Stap 3
Hak de wortels en paprika ook fijn en bak dit met het gehaktmengsel mee.
4
Stap 4
Voeg de gezeefde tomaten, water, laurier, oregano, suiker, zout en peper toe en breng dit aan de kook. Zet het vuur hierna laag en laat dit met een deksel op de pan minimaal 20 minuten pruttelen.
5
Stap 5
Dep de courgetteplakken droog en bak dit in een koekenpan met een beetje olie aan beide kanten even kort aan.
6
Stap 6
Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in.
7
Stap 7

Voeg de fijngesneden basilicum toe aan de saus. Verdeel een laagje tomatensaus over de ovenschaal. Beleg dit met een laagje courgetteplakken en bestrooi dit met de helft van de Parmezaan. Verdeel hier vervolgens weer een laagje tomatensaus over, gevolgd door courgette en nog een laagje tomatensaus.

8
Stap 8
Snijd de mozzarella in plakken en verdeel dit over de lasagne, bestrooi de schotel tot slot met Parmezaanse kaas en nog een beetje verse basilicum. Verwarm de lasagne 30 minuten in de oven zodat de schotel gaar en mooi bruin is.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

9 reacties

SVV

Ik ga dit vanavond maken! Wat is de bedoeling van de courgette in zout laten staan? Af en toe lees ik ook bij recepten dat je de courgette in water moet weken? Waarvoor dient het zout en water?

Laat een bericht achter

Monique

Ziet er erg lekker uit. Wil het binnenkort gaan maken. Maar daarvoor heb ik dan wel een mandoline aanschaffen. Heb jij, of andere lezers, hierin advies waar ik op moet letten of wat er vooral word afgeraden?

Laat een bericht achter

Marca

Ha Brenda, Ik heb je site sinds kort ontdekt en al veel uitgebrobeerd. Deze lasagne kreeg een dikke 10 bij mij thuis! Nog veeeel lekkerder dan de normale lasagne. Groet, Marcia

Laat een bericht achter

Ruud

Koolthydraatarm ook! Dat zal Minke leuk vinden i.v.m. Mijn diabetes!!! Ik heb op haar aanraden een spiraalsnijder gekocht voor de cougettes!!

Laat een bericht achter

Suzanne

Hi.. ik wil ook graag weten hoe het zit met het water. En ook een vraag over de courgette. Er staat 2 in recept.. maar je gebruikt er 3??? Wil t morgen graag maken :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik heb de saus inderdaad aangevuld met water, ik heb het inmiddels aangepast in het recept. Succes met het recept, is echt een toppertje!

marsti

Idd hoe zit t met het water ..?

Laat een bericht achter

annette

Net gemaakt en gegeten......heerlijk! Voor ons zeker een blijvertje!

Laat een bericht achter

Laura

Lekker! Deze ga ik volgende week maken met vegetarisch gehakt. Nu zag ik in het filmpje dat je na de gezeefde tomaten ook water toevoegde, dit zie ik niet in dit recept staan. Moet je dan wel of geen water gebruiken? :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op