Oosterse salade met kip

Salade met kip en tauge

Ik breek de week met een frisse salade, een Oosterse salade met kip.

Hoewel het buiten nog koud is heb ik toch trek in salades. Deze eet ik op dit moment niet als avondmaaltijd, dan ga ik toch liever voor iets warms, maar als lunch kan ik er echt van genieten.

Na een afspraak in Den Haag moest ik vorige maand lunchen op Den Haag CS. Ik mocht van mezelf geen slechte (lekkere) dingen als saucijzenbroodjes nemen en ging uiteindelijk voor een salade van Chop Chop. Ik nam de salade met Oosterse kip. En dat beviel zo goed, dat ik besloot dit thuis nog een keer te eten en mijn eigen versie er van te maken.

Ik ga voor een simpele dressing met limoen en vul de salade met lekker veel groenten zoals (gele) paprika en komkommer. Voor een Oosters tintje marineer ik de gebakken kipfilet kort in sojasaus.

Salade oosterse kip

Oosterse salade met kip

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 kipfilet
  • 2 eetlepels zoute sojasaus
  • 1 gele paprika
  • 2 stengels lente ui
  • halve komkommer
  • 100 gram sla
  • 2 handjes taugé (of zoveel als je zelf lekker vindt)
  • 2 takjes verse munt
  • 2 theelepels sesamzaadjes
  • olijfolie om in te bakken

Voor de dressing

  • halve limoen
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • peper

Bereiding

Bak de kipfilet in een koekenpan met een beetje olijfolie aan beide kanten aan. Snijd de bereide (en gare)  kipfilet in blokjes en schep dit door de sojasaus. Laat dit even staan.

Bereid de dressing: meng het sap van een halve limoen met sesamolie, olijfolie en een snuf peper.

Snijd de paprika in blokjes, lente ui in ringen en de komkommer in stukjes. Snijd de munt fijn en snijd de gewassen sla ook fijner.

Meng de sla met de gesneden groenten en munt en roer de blokjes kipfilet er ook door. Voeg de dressing toe en roer dit nogmaals door elkaar. Verdeel de salade over twee bordjes en verdeel hier sesamzaadjes over en tot slot de taugé.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES