Stamppot van broccoli met zalm

Stamppot met visStamppot combineer ik niet vaak met vis. En dat is zonde, want het kan zo lekker zijn. Zoals deze stamppot van broccoli met zalm.

Dit zijn de gerechten waar ik van houd: makkelijke maaltijden die écht lekker zijn. De stamppot draai je zo in elkaar, en het is echt smullen.

Broccoli met aardappelen is wat mij betreft altijd goed. Broccoli en kaas zijn dikke vrienden en zalm met broccoli is een lekkere combinatie. Voeg er nog een beetje champignons aan toe en je hebt een topper van een stamppot.

Stamppot met vis klinkt misschien niet zo aantrekkelijk? Dat komt doordat je niet wilt dat de hele stamppot naar vis smaakt. Met deze stamppot hoef je daar niet bang voor te zijn. Waar je wel om moet denken is dat je de gebakken zalm er op het laatst voorzichtig doorheen roert of overheen verdeeld. Zo voorkom je dat de zalm verpulverd door de stamppot.

 

Stamppot zalm en broccoli

Stamppot van broccoli met zalm

Stamppot van broccoli met zalm

Bereidingstijd: 30 minutes

Aantal: 2 personen

Stamppot van broccoli met zalm

Ingrediënten:

  • 350 gram aardappelen
  • 1 broccoli
  • 125 gram champignons
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 verse zalmfilets
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken, snijd de broccoliroosjes van de stam. Snijd de champignons in plakjes.
  2. Kook de aardappelen gaar. Kook in een andere pan de broccoliroosjes beetgaar in water. Bak de zalm in een koekenpan met olijfolie aan, samen met de champignons.
  3. Houd het kookvocht van de aardappelen apart. Stamp de aardappelen met een stamper fijn en doe hier een scheutje van het kookvocht bij om het smeuïg te maken. Roer de geraspte kaas en mosterd door de puree.
  4. Roer de gebakken champignons en brocoliroosjes door de puree. Snijd de zalm in stukjes en roer tot slot voorzichtig door de stamppot.
https://www.brendakookt.nl/2017/02/06/stamppot-van-broccoli-met-zalm/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Femke says

    Hoi Brenda, naast dat het er heerlijk uitziet, vind ik de borden die je gebruikt hebt heel mooi! Mag ik vragen waar je die gekocht hebt?

  2. Riek says

    Sorry, maar waarom de extra moeite van stampen als je alles ook mooi apart op je bordje kunt schikken? Alles is al klaar om te kauwen.