Tiramisu Philadelphia Cheesecake (VIDEO)

Vandaag heb ik een hele leuke video voor jullie. Samen met Rutger van den Broek (van Heel Holland Bakt, en Rutgerbakt.nl) ga ik aan de cheesecake! We maken een super lekkere tiramisu Philadelphia cheesecake.

Philadelphia cheesecak tiramisu

gesponsord artikel

We bereiden een cheesecake met een twist, namelijk een tiramisu-cheesecake. In de bodem zijn de knapperige zoete lange vingers verwerkt. Hierop gaat een mengsel van Philadelphia waardoor de taart lekker fris en romig is. Tussen de vulling komt nog een laagje van in koffie en likeur gedrenkte lange vingers, dat mag bij een tiramisu natuurlijk niet ontbreken.

In de video laten Rutger en ik zien dat het niet moeilijk of ingewikkeld is om dit recept te maken, het is een piece of cake!

Ga je aan de slag met deze super lekkere cake? Deel het resultaat dan via #MijnPhiladelphiaCheesecake op social media. Zo kunnen Rutger en ik meekijken, dat vinden we leuk!

 

Video: Tiramisu Cheescake Philadelphia met Ruther van den Broek

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

 

Tiramisu taart

 

Tiramisu Philadelphia Cheesecake

Tiramisu Philadelphia Cheesecake (VIDEO)

Bereidingstijd: 30 minutes

Tiramisu Philadelphia Cheesecake (VIDEO)

Ingrediënten:

 • 175 gram lange vingers
 • 60 gram ongezouten roomboter
 • 400 gram Philadelphia roomkaas
 • 200 ml ongeklopte slagroom
 • 4 blaadjes gelatine
 • 75 gram poedersuiker
 • 1 kopje afgekoelde koffie (circa 150 ml)
 • 2 eetlepels amaretto
 • 2 eetlepels cacao
 • Extra benodigd: een springvorm van 18 cm

Bereiding:

 1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Week de gelatine 10 minuten in koud water.
 2. Maal de helft van de lange vingers fijn. Smelt de roomboter in een pannetje en roer de kruimels er door. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm minimaal 20 minuten in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
 3. Bewaar 5 eetlepels van de slagroom apart. Klop de overige slagroom op met de poedersuiker. Roer in een andere kom de Philadelphia roomkaas los.
 4. Verwarm de slagroom die je apart hebt gehouden (zorg er voor dat het goed warm is, maar niet kookt). Knijp de gelatine uit en roer dit door de warme slagroom. Zet het vuur uit en blijf even roeren zodat de gelatine kan oplossen. Laat dit mengsel even staan en roer dit door de Philadelphia. Roer hierna ook de opgeklopte slagroom door het Philadelphiamengsel.
 5. Verdeel de helft van het Philadelphiamengsel over de taartbodem. Meng de likeur met de koffie en doop de overige lange vingers hierin voor je ze over de springvorm verdeeld. Verdeel hierover met een zeefje een eetlepel cacao en besmeer dit met het overige Philadelphiamengsel. Laat de tiramisu cheesecake minimaal een dagdeel (dit is 4 uur) opstijven in de koelkast. Een nachtje kan ook.
 6. Bestuif de tiramisu Philadelphia cheesecake voor je hem serveert met cacao.
https://www.brendakookt.nl/2017/02/04/tiramisu-philadelphia-cheesecake-video/

 

Deze video maakte ik in samenwerking met Philadelphia, lees mijn disclaimer

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Conja says

  Deze móet ik gaan maken. De lekkerste cheesecake in de serie tot nu toe, vind ik!

 2. Mireille says

  Ik heb de cheesecake net gemaakt. De hoeveelheden zijn te weinig voor een vorm van 20 cm. Hebben jullie een kleinere vorm gebruikt? Bij mij ontstonden er allemaal korrels in het mengsel nadat ik het gelatinemengsel erdoor had geroerd. Bij jullie zag t er zo mooi glad uit. Wat heb ik fout gedaan?

  • Brenda Kookt says

   Hoi Mireille, wat leuk dat je hem zo snel al gemaakt hebt. Heb je de slagroom goed verwarmd en hier de uitgeknepen gelatine door geroerd voor je het met de slagroom mengde? Zo wordt de gelatine goed opgenomen en geeft het geen klontjes.

   Ik heb mijn bakvormen allemaal nagemeten, en ook de video nog even goed bekeken. Ik zie dat ik uiteindelijk toch de vorm van 18 cm heb gebruikt. Zo stom! Hier zijn de hoeveelheden ook op aangepast, en heb het direct gewijzigd. Is je taart heel laag geworden?

   • Mireille says

    Ik vond het mengsel zo klonterig dat ik de taart weggegooid heb. Er komt morgen visite en ik wil net zo’n mooi exemplaar als jullie!Maar ik heb alles zojuist opnieuw gehaald en ga een nieuwe poging wagen……
    Ik zag zojuist op de site van Rutger dat de slagroom net niet moest koken, misschien bij mij niet warm genoeg inderdaad. Ik zag bij hem in de reacties ook iemand met hetzelfde probleem(klontjes). Bedankt voor je snelle antwoord en hopelijk lukt hij deze keer wel (in een vorm van 18).
    Ps. Leuke site, bezoek m heel vaak.

    • Brenda Kookt says

     De slagroom moet je inderdaad goed warm maken, zo kan de gelatine goed oplossen. Succes, en geniet morgen lekker van de overheerlijke taart.

     • Mireille says

      Hij is heerlijk geworden. De visite vond m ook geslaagd!
      Ik moest wel even de mixer gebruiken om de Philadelphia goed los te krijgen. Ik heb nu inderdaad de slagroom veel warmer gemaakt en dat gaat beter.
      Een superlekker dessert!

     • Brenda Kookt says

      Wat fijn om nog even van je te horen, super dat het gelukt is.

 3. Nicky says

  Mmm gisteren het recept gemaakt. Ik heb wel een blik van 20 cm gebruikt, maar met behulp van de omrekentabel van Laura’s bakery is hij heerlijk geworden.

 4. Joanna says

  Enig recept. Ik ben weer bij Brendakookt belandt voor een fatsoenlijk recept. Lekker duidelijk hier. Je hebt veel websites met recepten maar Brenda kookt is toch echt de beste waar ik het meeste aan heb dus bedankt hiervoor. Erg creatief. Zat ook aan een no-bake cheesecake te denken met lange vingers te denken als bodem . Blauwe bessen erop en een saus daarvan.

 5. Marian says

  Hoi Brenda,

  De taart ziet er heerlijk uit. Echter ik wil hem graag wat groter maken, in een vorm van 24cm.
  Welke verhoudingen dien ik dan aan te houden?

  Groet, Marian

  • Brenda Kookt says

   Hoi Marian, Dat is soms lastig inschatten. Maar je kunt het ook berekenen, dan moet de ingrediënten delen door 0,56. Daaruit komen dan de nieuwe hoeveelheden.