Salade verse tonijn met quinoa

Poke bowl met tonijnEr staan al meerdere receptjes met tonijn uit blik op mijn blog, maar het leek me nu weer eens lekker om iets met verse tonijn te doen. Het werd deze frisse quinoa salade met tonijn.

Qua variatie bij de lunch ben ik goed bezig. Ik wissel de boterhammen af met omeletjes (zoals deze lekkertjes) en salades. Het voordeel van lunchen met een salade is dat je meteen groente eet. En het hoeft helemaal niet lang te duren om een salade in elkaar te draaien. Tipje: kook je bijvoorbeeld quinoa voor in een salade? Maak extra zodat je het ook de volgende dag kunt gebruiken. 

Ook deze salade met verse tonijn at ik als lunch. Nu ik de foto’s zo bekijk heeft het veel weg van een poké bowl. De poké bowl is een salade met als basis rijst met gemarineerde rauwe vis. In plaats van rijst ben ik in dit geval gegaan voor quinoa. De tonijn is niet gemarineerd, wel gemend met een beetje balsamicoazijn.

De doperwtjes zouden eigenlijk edamame boontjes moeten zijn. Echter blijken die bij mij in het dorp niet verkrijgbaar te zijn. De lokale groenteboer en supermarkt verkopen het niet, en zelfs op de markt waren ze niet te vinden. Dus heb ik ze vervagen door verse, grote doperwten. Prima, maar eerlijk gezegd wel minder lekker dan de edamame boontjes.

Salade tonijn en avocado poke bowl

Quinoa salade met tonijn

Salade verse tonijn met quinoa

Bereidingstijd: 20 minutes

Aantal: 2 personen

Salade verse tonijn met quinoa

Ingrediënten:

  • een kopje quinoa
  • 100 gram verse tonijn
  • 2 plukjes tauge
  • 1 avocado
  • 12 plakjes komkommer
  • 2 eetlepels doperwten (of edamame boontjes)
  • 2 eetlepels zeewier
  • 2 handjes sla
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 theelepels sesamzaadjes
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat dit afkoelen.
  2. Blancheer de doperwtjes 3 minuten. Snijd de tonijn in blokjes en meng dit met 2 eetlepels balsamicoazijn. Snijd de sla fijnen de avocado in parten.
  3. Verdeel de quinoa over twee kommetjes. Verdeel aan de zijkanten de partjes avocado, sla, taugé, doperwtjes, zeewier en komkommer. Verdeel in het midden de tonijn.
  4. Besprenkel de salade met een beetje extra balsamicoazijn en een beetje zout en peper. Bestrooi tot slot met sesamzaadjes.
https://www.brendakookt.nl/2017/02/02/salade-verse-tonijn-met-quinoa/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Jonna@burgertrutjesNL says

    Super lekker receptje. Eigenlijk eet ik veel te weinig verste tonijn. Ondanks dat het zo lekker is!