Ga naar de inhoud

Spinazie ravioli met salie, botersaus en citroen

Zo lekker: ravioli met spinazie en ricotta, met een saliebotersaus en wat citroen. Of Ravioli di ricotte e spinaci con scorza di limone al burro e salvia. Zoals het oorspronkelijke recept in het kookboek ‘Pasta’ van Spaghetteria genoemd wordt. Het is een super gemakkelijk pastagerecht, eigenlijk te simpel voor woorden....
10 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Spinazie ravioli met salie, botersaus en citroen

Zo lekker: ravioli met spinazie en ricotta, met een saliebotersaus en wat citroen. Of Ravioli di ricotte e spinaci con scorza di limone al burro e salvia. Zoals het oorspronkelijke recept in het kookboek ‘Pasta’ van Spaghetteria genoemd wordt. Het is een super gemakkelijk pastagerecht, eigenlijk te simpel voor woorden. Het is ook nog eens snel klaar, en ontzettend lekker!

Ravioli ricotta spinazie in botersaus met salie

Pasta

Pasta bevat 61 authentieke pastagerechten uit de keuken van Spaghetteria Pasta-Bar, gevestigd in Amsterdam. De recepten zijn de persoonlijke favorieten van Stefano Cavallari, de chef. Soms zijn het traditionele recepten, soms met een moderne twist.

Nadat een basis-recept voor het maken van pasta is gedeeld, is het boek ingedeeld in drie hoofdstukken, namelijk: vegapasta, vispasta en vleespasta. Als je eens iets anders wilt dan pasta met kip of gehakt is dit boek zeker een aanrader. Naast de vegapasta’s vind je hier namelijk ook pasta’s met eend, varkenswang, lever, lamsvlees en meer.

Pasta kookboek spinazie ravioli

Ravioli ricotta spinazie

Het recept voor deze ravioli ricotta spinazie met salie viel me op doordat het zo simpel is, en ik benieuwd was naar de smaak. Het recept van de ravioli staat niet vermeld in het boek, ik heb dus kant-en-klare verse ravioli gebruikt. Ook lekker, en het zelf maken van pasta heb ik hierdoor even uitgesteld. Dit gaat zeker nog een keer gebeuren.

Ik vind het jammer, en misschien zelfs een beetje lastig dat de hoeveelheden niet precies staan aangegeven. Bijvoorbeeld: hoeveel boter, en kaas gebruik ik bij dit recept? En hoe lang moet je de boter met salie verwarmen? Nu kan ik het denk ik nog aardig inschatten, maar bij sommige recepten lijkt dat me best lastig en zou ik een betere richtlijn willen hebben.

Pasta | Stefano Cavallari en Gideon Bouwens | Unieboek Het Spectrum | verkrijgbaar voor €17,50
Klik hier voor meer informatie over Pasta

Ravioli met botersaus en salie

De ravioli met botersaus en salie is super makkelijk klaar te maken en super lekker. Het gerecht is ontzettend goed op smaak. En wat ook fijn is: dit is zo’n gerecht dat binnen 15 minuten op tafel staat. Ideaal. En dit is zo lekker dat je het zeker kunt serveren bij een etentje.

Spinazie ravioli met citroen en salie

 

Spinazie ravioli met salie, botersaus en citroen

Zo’n lekker recept dit. Dat wil je echt proberen!

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze spinazie ravioli met salie, botersaus en citroen

Voorbereiding: 10 minuten
Stap 1
Laat de boter zachtjes smelten in een koekenpan. Was de blaadjes salie, neem ze in je handen en klap ene paar keer zodat de aroma's vrijkomen. Doe de blaadjes salie bij de boter in de pan en voeg zout en peper toe. Laat dit een tijdje op laat vuur staan, zodat de salie de smaak van de gesmolten boter opneemt. Beweeg de inhoud van de pan af en toe, zodat de boter niet verbrandt.
2
Stap 2
Kook de ravioli in ruim water en een beetje zout. Voeg een beetje pastawater aan de boter toe en draai de pan rond. Giet de ravioli af en doe dit bij de boter en de salie.
3
Stap 3
Voeg de grana padano toe en draai de ravioli voorzichtig door de pan op hoog vuur tot de saus mooi gebonden is en goed is geabsorbeerd door de pasta. Schep de ravioli op een bord en rasp er citroenschil overheen. Serveer de pasta direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels

3 reacties

Shanna

Ga ik vanavond maken!

Laat een bericht achter

Jonna@burgertrutjesNL

Oh wat zalig, dit wil ik een keer maken.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Echt doen! Het is te lekker

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op