Ga naar de inhoud

Omelet gevuld met granen en groenten

Maandag, tijd voor een makkelijke maaltijd. Vandaag gaan we voor deze gezonde topper voor de lunch. Eerder deelde ik een goed gevuld oerbrood met noten waarin ik de nieuwe Brinta Oergranen verwerkte (klik hier om het recept te bekijken). Deze keer doen we het anders, ik maakte er deze lekkere...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Omelet gevuld met granen en groenten

Maandag, tijd voor een makkelijke maaltijd. Vandaag gaan we voor deze gezonde topper voor de lunch. Eerder deelde ik een goed gevuld oerbrood met noten waarin ik de nieuwe Brinta Oergranen verwerkte (klik hier om het recept te bekijken). Deze keer doen we het anders, ik maakte er deze lekkere omelet gevuld met granen en groenten mee. Een gezond en lekker lunchgerecht of als ontbijt.

Omelet met granen

gesponsord artikel

Een omelet is lekker, maar ik vind het vaak wel nuchter eten. Vooral als ik er geen brood bij eet mis ik iets, het is dan niet vullend genoeg. Om de omelet extra voedzaam te maken heb ik aan deze omelet naast groenten ook fijngemalen Brinta Oergranen toegevoegd. Hierdoor voedt het extra en is het zeker voldoende als lunch.

Naast dat de omelet erg goed voedt, is het ook ontzettend lekker. Nadat ik dit gegeten had vroeg ik me serieus af waarom ik dit niet eerder heb gedaan. Inmiddels heb ik deze omelet al drie keer gegeten, en ik weet zeker dat hij nog veel vaker bij mij op tafel gaat komen. Ga je er ook mee aan de slag?

Tipje: de omelet kan zowel koud als warm gegeten worden, je kunt het dus ook als lunch meenemen naar het werk. En heb je geen zin om de snijden? Gebruik dan soepgroenten, dan ben je nog sneller klaar!  

Extra informatie over Brinta Oergranen: dit is een van de nieuwe graanmixen van Brinta en bevat maar liefst 5 verschillende granen, namelijk rogge, haver, gerst, tarwe en spelt. De oergranen zijn 100% natuurlijk, zijn rijk en vezels en bevatten geen toegevoegde suikers. Brinta Oergranen is een grove granenmix welke je kunt eten als muesli met yoghurt, maar je kunt er nog veel meer mee. Zo kun je het gebruiken als basis voor granola, maar je kunt het ook verwerken in andere recepten. Zo heb ik het verwerkt in een oerbrood met noten (klik hier voor het recept) en heb ik de oergranen ook toegevoegd aan deze lekkere omeletjes.

Omelet torentje met granen

Omelet gevuld met granen en groenten

 

Brinta Oergranen zijn nieuw en op dit moment al verkrijgbaar bij Jumbo, PLUS, BONI, Jan Linders, VOMAR en Deen. Verkoopprijs is € 1,99.

Dit artikel is een samenwerking met Brinta, lees mijn disclaimer

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze omelet gevuld met granen en groenten

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Snijd de wortel in kleine blokjes, bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Snijd de champignons in plakjes en bak deze even met de wortel mee.
2
Stap 2
Snijd de lente ui in ringen. Maal de Brinta Oergranen fijn met een keukenmachine, blender of hakmolentje van de staafmixer.
3
Stap 3
Roer de eieren los en meng de melk en Brinta Oergranen er door. Roer de groenten en peterselie door het eimengsel en breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak van het mengsel een grote of meerdere kleine omeletjes. Garneer de omelet met granen met een plukje tuinkers.

Tips:

• Ik heb de Brinta Oergranen fijngemalen zodat het fijner van structuur is goed door de gehele omelet mengt. Maar je kunt de granen ook in zijn geheel toevoegen. De omelet wordt dan grover. 

• Vervang de groenten door soepgroenten, is een stukje gemakkelijker.

• De omelet kan zowel koud als warm gegeten worden, je kunt het dus ook als lunch meenemen naar het werk.

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Croissant traybake met aardbeien en room
Groenteomelet
Geroosterde zoete aardappel met boerenkool en kikkererwten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op