Groentefriet van koolraap, wortel en biet

Friet van groentenHet is zondag, een mooie dag om friet te eten dacht ik zo. Vandaag ga ik niet voor de echte frieten (zoals deze) maar gaan we voor een gezondere variant, namelijk groentefriet.

In het overzicht van de wintergroenten die we laatst deelden kwam ik tot de conclusie dat ik nog niet eerder bewust koolraap heb gegeten, of zelf heb klaargemaakt. Daar moest natuurlijk verandering in komen. Toen ik op de markt was zag ik naast de koolraap ook hele mooie verschillende bieten en wortels liggen. Het leek me leuk om deze te combineren. Uiteindelijk heb ik er groentefriet van gemaakt.

Het is super simpel, en wat mij betreft ook ontzettend lekker. Het enige wat je doen is het schillen en snijden van de groeten. Hierna heb ik ze even kort geblanceerd, op smaak gebracht en vervolgens in de oven gebakken. De frieten worden niet krokant zoals wanneer ze uit de frituur komen. Maar lekker zijn ze wel.

Een laatste tip, die niet zo gezond is, maar wel extra lekker:  eet de groentefriet met een lik mayonaise. Of nog lekkerder, truffelmayonaise.

Groentefriet koolraap bieten en wortelen

Groentefriet van koolraap, wortel en biet

Groentefriet van koolraap, wortel en biet

Bereidingstijd: 10 minutes

Kooktijd/baktijd: 10 minutes

Aantal: 4 personen

Groentefriet van koolraap, wortel en biet

Ingrediënten:

  • 3 bieten (ik nam verschillende soorten)
  • 3 gekleurde wortelen
  • 1 koolraap
  • 1 grote zoete aardappel
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Schil de groenten en snijd het in frieten. Blanceer de groenten 4 minuten in kokend water. Haal ze hierna uit het water en laat het uitlekken op keukenpapier. Dep de frieten droog.
  3. Verdeel de groentefrieten over de bakplaat en besprenkel dit met olijfolie. Leg er twee takjes tijm bij en breng op smaak met zout en peper. Bak de frieten 30 minuten in de oven.
https://www.brendakookt.nl/2017/01/29/groentefriet-van-koolraap-wortel-en-biet/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES