Ga naar de inhoud

Aardappel en zoete aardappel uit de oven

Tijd voor een lekker bijgerecht, deze keer van aardappel en zoete aardappel uit de oven. Simpel, maar érg lekker. En het is weer eens wat anders dan standaard aardappelschijfjes of gebakken aardappeltjes. Afgelopen week gaf ik tips voor het bereiden van een groot stuk vlees zoals de picanha (klik hier...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Aardappel en zoete aardappel uit de oven

Tijd voor een lekker bijgerecht, deze keer van aardappel en zoete aardappel uit de oven. Simpel, maar érg lekker. En het is weer eens wat anders dan standaard aardappelschijfjes of gebakken aardappeltjes.

Afgelopen week gaf ik tips voor het bereiden van een groot stuk vlees zoals de picanha (klik hier om deze terug te lezen). En daarbij at ik als bijgerecht dit gerecht van aardappel en zoet aardappel uit de oven. Dat viel verrassend goed in de smaak, en daarom mag het recept hier op de blog dan ook niet ontbreken.

Gegratineerde aardappel en zoete aardappel uit de oven

Één van de lastigste dingen als er mensen komen eten vind ik de bijgerechten. Wat serveer je naast het hoofdgerecht, het spektakelstuk? Deze keer ga ik voor aardappel en zoete aardappel uit de oven.

Aardappel en zoete aardappel uit de oven

Aardappel en zoete aardappel uit de oven is een lekkere mix van schijfjes aardappel en zoete aardappel in de schil, met tijm en Parmezaanse kaas. De Plakjes aardappel en zoete aardappel leg ik om en om op een bakplaat bekleed met bakpapier, besprenkel ik met olijfolie en breng op smaak met zout en peper en tijm. Finishing touch is geraspte Parmezaanse kaas.

En dan gaan de aardappel en zoete aardappel in de oven. Extra lekker om dat de Parmezaanse kaas in de oven krokant wordt gebakken. Deze snelle ovenschotel van aardappel en zoete aardappel is niet alleen lekker bij een goed stuk vlees maar ook erg lekker bij een stukje vis.

Bijgerecht aardappel en zoete aardappel

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze aardappel en zoete aardappel uit de oven

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
2
Stap 2
Was de aardappelen en zoete aardappelen goed. Snijd de (zoete) aardappelen in plakjes en kook dit in ruim water 7 minuten voor.
3
Stap 3
Giet de (zoete) aardappelschijfjes af en laat ze uitlekken. Verdeel de schijfjes om en om in een ovenschaal of op een bakplaat. Bestrooi met zout en peper, gedroogde tijm, en Parmezaanse kaas. Besprenkel tot slot met de olijfolie.
4
Stap 4
Bak de schijfjes 25 minuten in de oven.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel

3 reacties

Melt Pels

Hoi Brenda! Ik heb altijd een beetje moeite gehad met zoete aardappel. De laatste keer dat ik dat gebruikt heb is denk ik alweer een jaar geleden! Maar dit ga ik zeker even proberen, het ziet er zo lekker uit! Wie weet vind ik wel de liefde voor de zoete aardappel terug! Ik zou het erg leuk vinden als je een kijkje op mijn website kan nemen :) Groetjes een beginnend hobbykok-blogger!

Laat een bericht achter

Saskia

Wat een lekker idee om met parmezaanse kaas te bereiden. Deze tip ga ik meenemen wanneer wij weer eens zoete aardappel gaan eten.

Laat een bericht achter

Marja

Lijkt me erg lekker, mede door de parmezaanse kaas en tijm. En het is idd weer eens wat anders dan de "gewone" aardappelschijfjes. Ik ga het zeker uit proberen. Bedankt voor de tip. Groetjes en een kusje voor Fem. Marja. ???????

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op