Oerbrood met noten

oerbrood-met-noten

gesponsord artikelDit snelle oerbrood met noten past perfect bij mijn back to normal project. Van dit lekkere brood met veel noten en verschillende granen kun je namelijk ongegeneerd lekker snoepen.

Het oerbrood heb ik gemaakt met Brinta Oergranen als basis. Dit is een nieuwe graanmix van Brinta. Brinta Oergranen bevat maar liefst 5 verschillende granen, namelijk rogge, haver, gerst, tarwe en spelt. De oergranen zijn 100% natuurlijk en zijn rijk en vezels en bevatten geen toegevoegde suikers. Brinta Oergranen is een grove granenmix welke je kunt eten als muesli met yoghurt, maar je kunt er nog veel meer mee. Zo heb ik de granen verwerkt in dit grove brood.

Het oerbrood is super gemakkelijk om te maken. Nadat je de ingrediënten mengt laat je het mengsel even staan zodat de zaden het vocht kunnen opnemen en hierna schuif je het in de oven. Mijn oerbrood is geen brood zoals je in de supermarkt koopt. Het is stugger en grover van structuur. Dit komt doordat ik de oergranen heb aangevuld met ongebrande noten, rozijnen en lijnzaad. Hierdoor vult het brood goed, het is ook lekker om als tussendoortje te eten. Eet het kaal, of met een lik jam.

brood-met-brinta-oergranen

Oerbrood met noten

Oerbrood met noten

Bereidingstijd: 20 minutes

Kooktijd/baktijd: 1 minute

Totale tijd: 3 hours, 20 minutes

Oerbrood met noten

Ingrediënten:

  • Bereidingstijd 20 minuten plus 2 uur wachttijd en 1 uur oventijd. 
  • 400 gram ongeroosterde en ongezoute notenmix (ik nam 320 gram noten en 80 gram rozijnen)
  • 150 gram Brinta Oergranen
  • 4 eetlepels gebroken lijnzaad
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels maple syrup of honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 ml water
  • Extra benodigd: cakevorm van 31 cm, huishoudfolie

Bereiding:

  1. Vet de cakevorm in en beleg de vorm met een bakpapiertje.
  2. Hak de noten grof. Maal 1/3 van de Brinta Oergranen fijn met een keukenmachine. Meng de noten met de Brinta Oerganen, lijnzaad en zout. Meng in een andere kom de eieren met maple syrup, olijfolie en het water.
  3. Roer met een pollepel of spatel de droge ingrediënten met de natte ingrediënten. Verdeel het mengsel als het gemengd is over de bakvorm.
  4. Bedek de bakvorm met plasticfolie en laat het 2 uur staan. (de zaden nemen het vocht op, hierdoor wordt het brood straks zachter)
  5. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  6. Bak het brood 25 minuten, haal het brood hierna uit de vorm. Keer het brood om en bak het op een bakplaat nog 25 minuten met de ongebakken kant naar boven. Laat het brood afkoelen voor je het in plakken snijdt.
https://www.brendakookt.nl/2017/01/16/oerbrood-met-noten/

Brinta Oergranen zijn nieuw en op dit moment al verkrijgbaar bij Jumbo, PLUS, BONI, Jan Linders, VOMAR en Deen. Verkoopprijs is € 1,99.

Dit artikel is een samenwerking met Brinta, lees mijn disclaimer

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marina Peeters says

    Beste Brenda, graag had ik dit brood gemaakt maar de winkels die je aangeeft om de oergranen te kopen zijn enkel te vinden in Nederland. Is dit ook bij Albert Heyn te verkrijgen in België? Dat zou pas geweldig zijn.

  2. Conja says

    Erg benieuwd naar die nieuwe Brinta! Wij noemen die pap gewoon ‘brinta’ hier ;-) En daarvan is tarwe het hoofdingrediënt. Zijn de granen hierbij wel beter verdeeld?

    • Brenda Kookt says

      Wij noemen de pap ook gewoon ‘Brinta’. Bij dit product zijn de granen inderdaad beter verdeeld.

  3. Gabi says

    Gisteren gemaakt en vandaag als tussendoortje bij een kopje thee een plakje gegeten, wat is dat lekker zeg!!!

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk om te horen Gabi. Lekker tussendoortje he? Tip: ik vind hem ook erg lekker met een beetje appelstroop.

  4. astrid says

    Hoi Brenda,

    Ik wil het oerbrood gaan maken, maar hoe lang kan je het brood bewaren. Kan je het ook invriezen.

    groetjes astrid

    Gisteravond lekker de Granola van je blog gemaakt, blijft lekker

    • Brenda Kookt says

      Hi Astrid, je kunt het brood 2-3 dagen bewaren. Ik heb het zelf nog niet ingevroren, maar je kunt het zeker proberen. Volgens mij moet dat kunnen. En granola blijft lekker he? Je kunt de Oer Granen ook verwerken in granola, in plaats van havermout.