Ga naar de inhoud

Gebakken aardappeltjes met champignons en tomaat

Op zoek naar een snelle maaltijd zonder ingewikkelde ingrediënten? Dan tip ik je graag deze lekkere gebakken aardappeltjes met champignons en tomaat.

30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Gebakken aardappeltjes met champignons en tomaat

Yes, het is weer maandag en ik heb er zin in! Er ligt een hele nieuwe week voor ons, en als je deze week nog een snelle maaltijd kunt gebruiken dan is dit receptje ideaal. Gebakken aardappeltjes met champignons en tomaat.

aardappel-met-champignons-makkeljke-maaltijd

Van te voren denk ik altijd dat januari een rustige maand wordt, de feestdagen en alle drukte daaromheen zijn tenslotte voorbij. Toch blijkt januari meestal juist een drukke maand te zijn omdat veel afspraken en uitjes waar we in december niet aan toe gekomen zijn, in de agenda van januari staan gepland. En tijdens drukke weken vind ik het altijd fijn een paar makkelijke maaltijden achter de hand te hebben. Zeker omdat ik deze maand ook probeer weer gezonder te eten.

Deze gebakken aardappeltjes met champignons en tomaat komen deze maand dan ook zeker vaker bij ons op tafel. Een lekkere snelle maaltijd, met veel groenten.

eenpansgerecht-met-aardappel

Gebakken aardappeltjes met champignon en tomaat

Gebakken aardappeltjes zijn wat mij betreft altijd goed. Meestal eet ik ze met een klodder fritessaus of een stukje vlees. Bijvoorbeeld een schnitzel of stukje varkenshaas. Deze keer doen we het anders. Zonder saus, en zonder vlees. Maar met champignons en tomaatjes.

Ik vind het heerlijk om gebakken aardappelen op smaak te brengen met paprikapoeder. Dat heb ik bij dit recept van gebakken aardappeltjes dan ook gedaan. Daarbij heb ik ook ui, champignons en tomaatjes meegebakken met de aardappeltjes. En zo heb je binnen no time een lekkere maaltijd op tafel.

Meer variatierecepten

Recepten met gebakken aardappeltjes zijn er vele. Hier op de website vind je er dan ook een groot aantal. Ook omdat dit een gerechtje is waar ik zelf gek op ben. We eten het thuis regelmatig. Super lekker om daar dan regelmatig mee af te wisselen en variëren zodat het niet iedere keer hetzelfde is.

Zo kun je de aardappelen bakken zonder extra’s maar met andere kruiden en specerijen op smaak brengen. Of je kunt er juist voor kiezen of groenten en vlees met de aardappels mee te bakken. Zo kun je eenvoudig een lekkere eenpansmaaltijd creëren met aardappel.

Een paar toppers die we je graag aanraden:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gebakken aardappeltjes met champignons en tomaat

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in parten. Kook de aardappelpartjes 10 minuten voor.
2
Stap 2
Snijd de ui in halve ringen en bak dit in een wok of koekenpan met een beetje boter aan. Snijd de champignons in plakjes en bak dit met de ui mee.
3
Stap 3
Giet de aardappelen af en bak dit mee met de ui en champignons. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Rits de blaadjes van het takje tijm en doe dit er ook bij. Bak dit alles 10 minuten op medium vuur.
4
Stap 4

Verwarm de cherrytomaatjes de laatste 2 a 3 minuten mee.

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou

4 reacties

Clarisse

Net op en was heerlijk. Gemaakt met restjes dus nog een paprika toegevoegd zodat we genoeg hadden. Dank je wel voor het delen van dit lekkere recept

Laat een bericht achter

Rianne Kloet

Smakelijke snelle schotel. Een prei toevoegen smaakt heerlijk! Dankjewel voor je recepten, geven inspiratie. Veel succes Brenda!

Laat een bericht achter

Ri

Klein beetje shoarmavlees erdoor en je hebt een eigengemaakte Avikoschotel.

Laat een bericht achter

Demi | StudioKOOK

Heerlijk, zo'n lekker eenvoudig, maar smaakvol gerecht!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op