Zoete aardappelchips (video)

zoete-aardappel-chips

Als je in januari minder wilt snoepen, maar wel iets lekkers wilt snacken is dit een erg lekker receptje. In deze video laat ik je zien hoe je zelf zoete aardappel chips maakt.

Ingewikkeld? Echt niet! Binnen een 25 minuten geniet jij lekker van je eigen gemaakte gezonde chipjes! Bekijk mijn filmpje hieronder.

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

Zoete aardappelchips

Bereidingstijd 10 minuten plus 10 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 eetlepel  olijfolie
  • snuf fleur de sel of grof zeezout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de zoete aardappelen. Snijd de zoete aardappelen in dunne plakjes met een mandoline. Meng de plakjes zoete aardappel met olijfolie.

Verdeel de plakjes zoete aardappel over de bakplaat en bestrooi ze met de Fleur de sel.

Verwarm de plakjes aardappel 10 minuten in de oven, draai ze na 5 minuten om zodat ze aan beide kanten kleuren en krokant worden.

Tip: Heb je dikkere plakjes aardappel? Bak ze dan aan beide kanten iets langer. Blijf er wel bij, want voor je het weet kleuren de plakjes zoete aardappel zwart. 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES