Burrito’s met kip en paprika

burrito-met-kipDit zijn de toppertjes hoor, de makkelijk maaltijden die binnen no time op tafel staan en écht lekker zijn. Vandaag: burrito’s met kip en paprika.

Ik vind het heerlijk om deze week weer normaal te doen en gezond te eten. Geen grote stukken vlees en ook niet te grote porties. Al vind ik het wel lastig om te bedenken wat we gaan eten. Het zijn vaak standaard recepten die ik op tafel zet (aardappelen, pasta) en daarom wilde ik weer eens iets anders. Wraps met kipfilet ofzo.

Wraps kun je natuurlijk vullen met wat je maar wilt, en deze keer koos ik voor restjes uit de koelkast. Het resultaat zijn deze snelle burrito’s met kip en paprika. En het aller lekkerste aan dit gerecht: de gegratineerde kaas on top. En wat mij betreft kunnen deze wraps niet zonder kaas, té lekker!

burrito-met-paprika-en-kip

Burrito’s met kip en paprika

Burrito’s met kip en paprika

Bereidingstijd: 40 minutes

Aantal: 2 personen

Burrito’s met kip en paprika

Ingrediënten:

 • 2 kipfilets
 • 3 paprika's (ik nam drie kleuren)
 • 1 tl paprika poeder
 • 4 eetlepels crème fraiche
 • 4 wraps
 • 75 gram extra belegen geraspte kaas
 • olijfolie om te bakken
 • zout en peper

Bereiding:

 1. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 ºC.
 2. Snijd de kipfilet in reepjes en bak dit in een koekenpan met olijfolie aan.
 3. Snijd de paprika's in reepjes en bak dit met de kip mee. Breng op smaak met zout, peper en 1/2 van de paprika poeder. Roer de overige paprika poeder door de crème fraiche.
 4. Verdeel 2 theelepels crème fraiche over een wrap en beleg dit met het kipfilet mengsel. Rol de wrap op en leg hem in de ovenschaal. Doe hetzelfde met de overige wraps. Bestrooi de wraps met geraspte kaas en verwarm 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.
 5. Serveer de burrito's met kip en paprika direct.
https://www.brendakookt.nl/2017/01/04/burritos-met-kip-en-paprika/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Heike. says

  Hallo Brenda.

  Dat gaat mij net zo wat ik moet eten vandaag en mag altijd graag even bij jou kijken en dit sprak mij wel aan en nu weet ik wat ik ga eten vandaag hihi.

  Het is bij mij ook altijd een strijd wat ik moet eten en eerst kijk ik bij jou en als me dat niet aanspreekt dan ga ik naar de winkel en dan zie ik het vaak wel ….. Maar bedankt voor je tip vandaag.

  Groetjes Heike.

 2. Mariska says

  Ik ben gek op burritos. De foto’s zien er top uit! Ik ga dit recept zeker eens proberen. Thanks voor de post!

 3. Hanneke says

  Hoi Brenda,
  Ik heb het recept gisteren uitgeprobeerd. Burritos zijn favoriet hier, dus ik was benieuwd. Wij vonden het toch nog een beetje saai, misten iets van een saus of echte smaakmaker. Het voelde wel lekker gezond door de hoeveelheid paprika. :)
  Ik vind jouw site erg fijn en ga vanavond weer iets proberen!
  Groetjes,
  Hanneke.

 4. Angelique says

  hoi!

  bedankt voor het recept! Het was lekker, ik had nog nooit burrito’s gemaakt. de mannen en ik hebben gesmuld. Voor herhaling vatbaar.

  Fijn weekend!

  Groetjes Angelique