Ga naar de inhoud

Burrito’s met kip en paprika

Dit zijn de toppertjes hoor, de makkelijk maaltijden die binnen no time op tafel staan en écht lekker zijn. Vandaag: burrito’s met kip en paprika. Ik vind het heerlijk om doordeweeks normaal te doen en gezond te eten. Geen grote stukken vlees en ook niet te grote porties. Al vind ik...
40 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Burrito’s met kip en paprika

Dit zijn de toppertjes hoor, de makkelijk maaltijden die binnen no time op tafel staan en écht lekker zijn. Vandaag: burrito’s met kip en paprika.

burrito's met kip - burrito recept

Ik vind het heerlijk om doordeweeks normaal te doen en gezond te eten. Geen grote stukken vlees en ook niet te grote porties. Al vind ik het wel lastig om te bedenken wat we gaan eten. Het zijn vaak standaard recepten die ik op tafel zet, zoals aardappelen en pasta. Daarom wilde ik weer eens iets anders. Wraps met kipfilet ofzo.

Burrito maken

Wraps kun je natuurlijk vullen met wat je maar wilt, en deze keer koos ik voor restjes uit de koelkast. Het resultaat zijn deze snelle burrito’s met kip en paprika. En het allerlekkerste aan dit gerecht: de gegratineerde kaas on top. En wat mij betreft kunnen deze wraps niet zonder kaas, té lekker!

burrito's met kip en paprika

Burrito’s met kip en paprika

Je hebt echt niet veel nodig om deze lekkere burrito’s met kip en paprika te maken. Ik gebruikte natuurlijk kipfilet, drie verschillende kleuren paprika’s, wraps, crème fraîche en wat kruiden. Dit zijn ingrediënten die ik eigenlijk altijd wel in de (koel)kast heb liggen.

Burrito recept

Het fijne aan dit burrito recept vind ik dat ik het heel makkelijk en snel op tafel zet. Eerst snijd ik de kipfilet in reepjes, en dit bak ik in een koekenpan met olijfolie aan tot het goudbruin is. In de tussentijd snijd ik de paprika in reepjes en bak ik dit met de kip mee. Ik breng het geheel op smaak met zout, peper en de helft van de paprikapoeder. De overige paprikapoeder roer ik door de crème fraîche, om ook de saus wat meer smaak te geven. Daarna verdeel ik 2 theelepels crème fraîche over een wrap en beleg ik dit met het kipfiletmengsel. Dan rol ik de wrap op en leg hem in de ovenschaal. Als laatste bestrooi ik de wraps met geraspte kaas en verwarm dit 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt. Zo lekker!

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze burrito’s met kip en paprika

Voorbereiding: 40 minuten
Stap 1
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 ºC.
2
Stap 2
Snijd de kipfilet in reepjes en bak dit in een koekenpan met olijfolie aan.
3
Stap 3
Snijd de paprika's in reepjes en bak dit met de kip mee. Breng op smaak met zout, peper en 1/2 van de paprika poeder. Roer de overige paprika poeder door de crème fraiche.
4
Stap 4
Verdeel 2 theelepels crème fraiche over een wrap en beleg dit met het kipfilet mengsel. Rol de wrap op en leg hem in de ovenschaal. Doe hetzelfde met de overige wraps. Bestrooi de wraps met geraspte kaas en verwarm 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.
5
Stap 5
Serveer de burrito's met kip en paprika direct.
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

8 reacties

Lotte

Perfect! Ik heb er wat haricots verts aan toegevoegd voor wat extra groente en afwisseling. Heerlijk mild en smaakvol!

Laat een bericht achter

Smits

Hoi Brenda Ik bedenkt op de woensdag altijd het eten voor de hele week en dat is altijd een hele klus maar door altijd even ideeen op te doen her en der dus ook even bij jouw kijken Lukt mij dat altijd wel. Deze burrito bijv is altijd lekker en simpel voor de zondag. Gaan we dus ook zeker doen. Dankje voor je email. Groetjes Werner Smits

Laat een bericht achter

Marloes

Ik vond deze lekker, maar ik heb er zelf nog een twist aan gegeven die ik wel leuk vind om te delen. Ik heb de kip vervangen door vega gehaktballetjes van de AH (basic geloof ik) en nog extra champignons toegevoegd. Zelfs mijn vlees liefhebbende man vond het erg lekker. Sowieso al veel van jouw recepten geprobeerd. Super! :)

Laat een bericht achter

Angelique

hoi! bedankt voor het recept! Het was lekker, ik had nog nooit burrito's gemaakt. de mannen en ik hebben gesmuld. Voor herhaling vatbaar. Fijn weekend! Groetjes Angelique

Laat een bericht achter

Hanneke

Hoi Brenda, Ik heb het recept gisteren uitgeprobeerd. Burritos zijn favoriet hier, dus ik was benieuwd. Wij vonden het toch nog een beetje saai, misten iets van een saus of echte smaakmaker. Het voelde wel lekker gezond door de hoeveelheid paprika. :) Ik vind jouw site erg fijn en ga vanavond weer iets proberen! Groetjes, Hanneke.

Laat een bericht achter

Mariska

Ik ben gek op burritos. De foto's zien er top uit! Ik ga dit recept zeker eens proberen. Thanks voor de post!

Laat een bericht achter

Heike.

Hallo Brenda. Dat gaat mij net zo wat ik moet eten vandaag en mag altijd graag even bij jou kijken en dit sprak mij wel aan en nu weet ik wat ik ga eten vandaag hihi. Het is bij mij ook altijd een strijd wat ik moet eten en eerst kijk ik bij jou en als me dat niet aanspreekt dan ga ik naar de winkel en dan zie ik het vaak wel ..... Maar bedankt voor je tip vandaag. Groetjes Heike.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Heike, ideaal :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op