Snel pesto kerstbrood

pesto-pizza-kerst-brood

Ik ga jullie niet in verwarring brengen door nog meer opties voor het kerstdiner te geven. Vandaag deel ik iets lekkers voor erbij. Dit snelle pesto kerstbrood is lekker bij de kerstbrunch, de borrel of bij het voorgerecht.

Op een hele eenvoudige manier kun je dit lekkere kerstbrood maken. Ik serveerde dit brood tijdens de verjaardag van Fem, het was op voor ik het wist. Ik heb zelf niet eens kunnen proeven. Genoeg reden om dit met kerst ook weer op tafel te zetten :P

Mocht je toch nog opzoek zijn naar een lekker gerecht, neem dan een kijkje bij mijn receptenoverzicht, het Mix and Match Kerstdiner. Daar staat vast iets lekkers voor je tussen! 

snel-pesto-kerstbrood02

Snel pesto kerstbrood

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 6 – 8 personen (borrelhapje)

  • 1 rol pizzadeeg (of bladerdeeg)
  • 3 eetlepels groene pesto (bijvoorbeeld naar dit recept)
  • olijfolie om te bestrijken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

Besmeer de helft van de lap pizzadeeg met de pesto. Vouw het deeg dubbel en snijd de vorm van een kerstboom. Leg de lap deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Snijd de zijkanten in zodat er ‘takken’ ontstaan. Draai de strengen rond zodat de takken beter zichtbaar worden. Bestrijk de bovenkant van het brood met olijfolie.

Bak de snelle pesto kerstbrood in 20 – 25 minuten bruin. Het is het lekkerste om het kerstbrood direct uit de oven te serveren.

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Anne says

    Wat een onwijs gaaf idee zeg, deze ga ik onthouden voor aankomend weekend!

  2. Bianca says

    Deze ga ik 2e Kerstdag zeker uitproberen!
    Dank je wel.

  3. Ri says

    Tweede kerstdag bij een kop soep geserveerd. Nog lekkerder met een plakje brie erop (brie niet in de oven, maar als beleg).