Ga naar de inhoud

Snel pesto kerstbrood

Dit snelle pesto kerstbrood is lekker bij de kerstbrunch, de borrel of bij het voorgerecht. Goed voor te bereiden en snel op tafel. Eet smakelijk.

15 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Snel pesto kerstbrood

pesto-pizza-kerst-brood

Ik ga jullie niet in verwarring brengen door nog meer opties voor het kerstdiner te geven. Vandaag deel ik iets lekkers voor erbij. Dit snelle pesto kerstbrood is lekker bij de kerstbrunch, de borrel of bij het voorgerecht.

Op een hele eenvoudige manier kun je dit lekkere kerstbrood maken. Ik serveerde dit brood tijdens de verjaardag van Fem, het was op voor ik het wist. Ik heb zelf niet eens kunnen proeven. Genoeg reden om dit met kerst ook weer op tafel te zetten 😛

Mocht je toch nog opzoek zijn naar een lekker gerecht, neem dan een kijkje bij mijn receptenoverzicht, het Mix and Match Kerstdiner. Daar staat vast iets lekkers voor je tussen! 

snel-pesto-kerstbrood02

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze snel pesto kerstbrood

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
2
Stap 2

Besmeer de helft van de lap pizzadeeg met de pesto (onderaan vind je een link om zelf je eigen lekkere pesto te maken).

3
Stap 3

Vouw het deeg dubbel en snijd de vorm van een kerstboom. Leg de lap deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

4
Stap 4

Snijd de zijkanten in zodat er 'takken' ontstaan. Draai de strengen rond zodat de takken beter zichtbaar worden. Bestrijk de bovenkant van het brood met olijfolie.

5
Stap 5

Bak de snelle pesto kerstbrood in 20 - 25 minuten bruin.

Het is het lekkerste om het kerstbrood direct uit de oven te serveren.

Nog lekkerder is het om je eigen pesto te gebruiken.

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

4 reacties

Ri

Tweede kerstdag bij een kop soep geserveerd. Nog lekkerder met een plakje brie erop (brie niet in de oven, maar als beleg).

Laat een bericht achter

Bianca

Deze ga ik 2e Kerstdag zeker uitproberen! Dank je wel.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk! Ik serveer hem ook 2e kerstdag nog een keertje ;)

Anne

Wat een onwijs gaaf idee zeg, deze ga ik onthouden voor aankomend weekend!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op