Holiday Smores Brownies van Starbucks

marshmallow-winter-brownies

Herinneren jullie nog dat ik vorige maand op de trein moest wachten en bij Starbucks een super lekkere brownie met marshmallows on top at? Nou die brownies waren dus zo lekker dat ik ze heb nagemaakt! Bij deze deel ik het recept voor mijn Holiday Smores Brownies van Starbucks.

Ik ben een brownielover. Als er iets is waar ik geen genoeg van krijg dan zijn het brownies. En dan hebben we het over de lekkere smeuïge brownies, niet de droge cakejes variant. Toen ik op de trein moest wachten kon ik de Holiday Smores Brownies van Starbucks dan ook niet weerstaan. En omdat ze zo lekker waren besloot ik ze na te maken. Met succes!

Door de brownies te bedekken met een de zachte marshmallowtopping wordt het een echte wintertraktatie. Wat mij betreft mag je dit ook met kerst serveren bij de koffie, of als toetje. Hier wordt iedereen toch blij van?

starbucks-brownies

holiday-smores-brownies-van-starbucks

Holiday Smores Brownies van Starbucks

Bereidingstijd 20 minuten, 40 minuten oventijd en 2 uur om af te koelen, plus 15 minuten om de topping te maken

Ingrediënten voor 12 stuks

Voor de bodem: 

  • 75 gram roomboter
  • 160 gram biscuits
  • 2 eetlepels poedersuiker

Voor de brownies: 

  • 175 gram pure chocolade
  • 200 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 250 gran kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram cacaopoeder

Voor de Smores-topping: 

  • 250 gram marshmallows
  • 50 gram pure chocolade
  • zilveren sprinkels voor een extra feestelijk effect

Extra benodigd: een brownievorm van 21 x 21 cm

Bereiding

Voor de bodem: Verwarm de oven voor op 160 ºC. Bekleed het bakblik met bakpapier.

Smelt de boter in een pannetje. Maal de biscuits fijn in een keukenmachine. Roer de kruimels samen met de poedersuiker door de boter. Verdeel dit over het bakblik en druk het met een lepel aan. Bak de bodem 20 minuten in de oven.

Voor de brownies: Verhoog de temperatuur van de oven naar 180 °C.

Smelt in een steelpan op laag vuur de chocolade met de roomboter. Roer goed door en haal de pan van het vuur zodat het mengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout schuimig. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor. Spatel het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag.

Verdeel het beslag over de brownievorm en bak de brownie 40 tot 35 minuten in de oven. Het beslag is dan nog smeuïg, maar dat is juist goed.

Laat de brownie in 2 uur volledig afkoelen in de brownievorm en snijd hem in stukken.

Voor de topping: Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verdeel over iedere brownie een marshmallow en verwarm dit 2 minuten in de oven zodat de marshmallow zacht wordt. Haal de brownies uit de oven en druk de marshmallow een beetje in. Leg hier nog een marshmallow op en verwarm deze 1 minuut in de oven. Snijd de vorige marshmallows in stukjes en druk deze tot slot in de zachte marshmallows.

Verwarm de chocolade in een magnetron of au bain marie. Verdeel met een lepeltje de chocolade over de marshmallowtopping en bestrooi dit met de sprinkels.

Tip: bewaar de brownies in aluminiumfolie buiten de koelkast, zo kun je ze 3 tot 4 dagen bewaren. 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Isabel says

    Ziet er heeeerlijk uit!
    Wat voor biscuit is geschikt? Zeg maar Maria biscuitjes of eerder digestive, die wat korreliger zijn?

    • Brenda Kookt says

      Ik heb de Maria volkoren biscuits gebruikt, zo wordt de koekbodem compact en blijft hij ook beter bij elkaar.

  2. Conja says

    Deze ga ik maken. Die zien er onweerstaanbaar uit…. :O

    • Brenda Kookt says

      Jaa doen! Ze zijn onweerstaanbaar. Ik heb er ook veel meer opgegeten dan goed voor me is ;)

  3. Elize says

    Ik geloof dat ik er wel blij van zou worden ja ;) Zien er heerlijk uit!