Brenda Kookt!

Lekkere recepten, voor ieder wat wils!

  • HOME
  • RECEPTEN
  • VIDEO’S
  • INSPIRATIE
    • Brenda Tipt
    • Eetdagboekjes
    • Kooktips
    • Persoonlijk
    • Reports
    • Reviews
    • Overige foodinspiratie
  • WINKEL
  • ABOUT
  • CONTACT

Eendenborst met rode biet (video)

10 december, 2016 | DOOR Brenda Kookt | 0 REACTIES

eendenborst-met-rode-biet

Vandaag deel ik een hele lekkere tip voor het kerstdiner: eendenborst met rode biet.

Ja, je ziet het goed. Ik heb een kookfilmpje opgenomen! De komende week publiceer ik drie video’s waarin ik een compleet kerstmenu bereid. Het kerstmenu dat ik heb samengesteld is toegankelijk, en kan goed worden voorbereid. Niet te veel gedoe, maar wel heel erg lekker eten met familie of vrienden.

We trappen af met een lekker voorgerechtje. Met eend en rode biet en een lekkere honing/mosterddressing.

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als eerste bekijken.

Eendenborst met rode biet

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 eendenborst filet
  • 1 grote of 2 kleine gekookte bieten
  • 1,5 eetlepel pijnboompitten
  • 4 handjes veldsla
  • 30 gram oude kaas
  • boter om in te bakken
  • zout en peper

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels dijon mosterd
  • 1 eetlepel honing

Bereiding

Laat de eendenborst filet een half uur voor de bereiding uit de koelkast op kamertemperatuur komen.

Maak de dressing door de ingrediënten te mengen. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan. Snijd de bietjes met een mandoline in dunne plakjes. Rasp of hak de kaas in grove stukken.

Snijd het vet van de eendenborst kruislings in en breng dit op smaak met zout en peper. Verwarm boter in een koekenpan. Bak de eendenborst op de kant van het vet 12 minuutjes aan. Draai de eendenborst om, bak het hier nog ongeveer 6 minuten aan. Haal de eendenborst vervolgens uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat het zo 10 minuten rusten.

Maak in de tussentijd een begin met het opmaken van de borden door de plakjes rode biet over de borden te verdelen.

Snijd de eend in dunne plakjes en verdeel dit over de plakjes rode biet. Verdeel de dressing erover en maak het bord af met een plukje veldsla, pijnboompitjes en snippers kaas.

———————————————-

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 is inmiddels UITVERKOCHT. Omdat het zo snel is gegaan heb ik een andere toffe actie. Mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! bestel je nu voor € 17,50 (ipv de oorspronkelijke € 25,-).
 Klik hier voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt via Instagram (username @brendakookt) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s.
Ook kun je me vinden op Facebook.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Bekijk ook:

  • Kerstfilmpje: 5 bijgerechtenKerstfilmpje: 5 bijgerechten
  • Filmpje: Borrelbrood CapreseFilmpje: Borrelbrood Caprese
  • Courgette lasagne (video)Courgette lasagne (video)
  • Filmpje: What’s in my mouth challengeFilmpje: What’s in my mouth challenge

Filed Under: Filmpjes, Kerst, Voorgerecht Tagged With: Brenda Kookt, eend kerst, eendenborst, eendenborst met rode biet, filmpje, kerst eend, kerstgerecht, kookfilmpje, kookvideo, recept, recepten kerst, rode biet kerst, video, video voorgerecht kerst, voorgerecht eend, voorrecht kerst

<< Zeebaars met cranberry
Beef wellington >>

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GA SNEL NAAR:

WELKOM

Hoi! Leuk dat je langskomt bij BrendaKookt.nl!
Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten.

Op mijn foodblog worden uiteenlopende recepten afgewisseld met kooktips en reviews van kookboeken, restaurants en meer.
Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken. Kijk lekker rond, en eet smakelijk!

WINKEL

NIEUWSTE VIDEO

BEKIJK OOK

INSTAGRAM

  • Wil je dit weekend aan de bak? Ga dan voor
  • Hi there! Stond ik vanmiddag ineens gezellig in de keuken
  • Wat gaan jullie doen op deze ZONdag?  Heerlijk zon
  •  Voor deze foto! Hier wil je toch een plakje
  • Gnocchi! Als je het nog nooit gegeten hebt staat er
  • Valentijn Vertel eens doen jullie er aan?  Als je
  • Pannenkoekenlovers opgelet!  Vandaag deel ik een variatie op mijn
  • Van die simpele gerechten die vroeger regelmatig op tafel stonden
  • Zondag! Sta jij uitgebreid in de keuken vandaag of houdt

ZOEK OP CATEGORIE

FACEBOOK

Brenda Kookt

MELD JE AAN

MEEST GELEZEN

Pannenkoeken (basisrecept)
Wortelcake met pistache
Makkelijke maaltijd
Recepten

VOLG BRENDA KOOKT

       


Designed by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer
Privacy & cookies

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media

VOLG BRENDA KOOKT

       


Design by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media
Naast chocolade koekjes verzamelt Brenda Kookt ook digitale Cookies. Klik op 'Meer informatie' voor de privacy- & cookieverklaring.OKMeer informatie