Ga naar de inhoud

De koelkast van… Marleen van BitesWeLove

de-koelkast-van-marleen03

Deze keer mogen we een kijkje nemen in de koelkast van Marleen Basart van BitesWeLove. Marleen houdt van lekker eten en is voor haar werk altijd opzoek naar nieuwe foodproducten en smaakcombinaties, en daarbij is haar vriend chefkok. In de koelkast van Marleen moet genoeg lekkers te vinden zijn lijkt me.. laten we snel gaan kijken! Ik geef het woord aan Marleen:

Met mijn vriend Milas en dochter Puck woon ik in de Pijp, vlak bij het Heinekenplein. Ik ben na de geboorte van mijn dochter tot de conclusie gekomen, dat ik toch net iets meer van het lekker eten dan het lekker koken ben. Maar wellicht is dat de baby fase waar ik in zit. Mijn vriend is chef bij Vuurtoreneiland. Hoewel hij inderdaad geweldig lekker kan koken is hij natuurlijk vaak aan het werk ’s avonds. Dan maak ik een simpele Aziatische maaltijd of haal ik bij mijn favoriete Surinaamse tentje een Saoto soep.

Ik ben oprichter van FoodWeLove (onlangs overgenomen door de online versmarktplaats ZTRDG) en BitesWelove. Voor BitesWeLove ontwikkelen we de lekkerste bites voor ieder moment. Hartige bites voor bij de borrel en gezonde notenmixen voor onderweg of achter je computer. Deze kun je nu ook bestellen via onze nieuwe webshop, waar we de meest populaire bites ook in grotere verpakkingen aanbieden.

TIP! Gebruik de kortingscode om jouw BitesWeLove te bestellen! Wil je wekelijks een BitesWeLove box op de mat? Met de code BRENDAKOOKT ontvang je de eerste box gratis t.w.v. 4,95 op www.biteswelove.nl.

Wil je liever je favoriete bite kopen in grootverpakking? Kijk dan rond op de gloednieuwe shop van BitesWeLove op shop.biteswelove.nl. Hier krijg je met de code BRENDAKOOKT ook 4,95 korting op je eerste bestelling! Deze nieuwe webshop is sinds deze week geopend, jullie zijn de aller eerste die een kijkje mogen nemen! 

de-koelkast-van-marleen-02

Wat is jouw eet-stijl?

Ik ben vooral een echte Bourgondiër. Ik probeer niet meer dan 3x per week vlees te eten en eet dan alleen biologisch vlees. Mijn groenten en fruit haal ik gewoon op de Albert Cuyp markt om de hoek. Ik ben best kieskeurig met brood, dus daarvoor fiets ik graag een stukje om. Ik houd erg van Aziatisch eten. Ik gooi ook echt óveral vissaus door.

Wat is je guilty pleasure?

Bite nummer 21 “Hide ’n Seek Almonds” en bite 72 “Culy’s Favorite”. We openen binnenkort een webshop met grootverpakkingen en ik kan je vertellen dat ik alvast wat proefverpakkingen in mijn kast heb staan.

En oh ja. Cola Light. Maar niet aan m’n vriend vertellen. Die heeft er een hekel aan.

Welk gerecht eet je het liefst iedere week?

Saoto Soep van Warung Mini op de Ceintuurbaan. Het liefst 3x per week. Ik houd sowieso enorm van Surinaams eten. Pom, Bruine bonen met kip, kerrie kip. Spang Makandra zit bij mij om de hoek en daar haal ik zeker eens per 2 weken iets te eten.

Wat is jouw specialiteit in de keuken?

Ik heb een tijd in Spanje gewoond waar ik samen met een vriend uit Valencia elk weekend een geweldige paella maakte. Daar ben ik dus stiekem best goed in. Vooral in de zomer, buiten op de barbecue.

Hoe vaak doe je boodschappen?

Mijn vriend werkt in de horeca (hij is chef bij Vuurtoreneiland) dus ik eet vaak alleen. Ik heb sinds 16 weken een prachtige dochter, Puck. Maar zij houdt het voorlopig nog even bij melk. Groenten, fruit en brood haal ik dus om de dag. Ik probeer wel eens weekboodschappen te doen, maar ben best kieskeurig qua eten en beslis graag per dag wat ik klaar maak.

Wat is jouw favoriete BitesWeLove?

Dat verschilt per week. Deze week zijn dat de nieuwe bite 72 Culy’s Favorite een mix van pecannoten en gechocolateerde pecannoten en bite 73 een mix van sojabonen, tuinbonen en groene erwten. Hoog in eiwitten. Ideaal voor na het sporten (wat ik overigens al bijna een jaar niet meer heb gedaan, bedacht ik me gisteren).

Welke Bites bestaat nog niet maar zou je graag willen samenstellen? (bijvoorbeeld een combinatie die nu nog niet mogelijk is omdat het product nog ontwikkeld moet worden of omdat het niet kan, omdat bijvoorbeeld het ijs smelt ;))

Ow wat een lastige vraag! Er is nog zó veel! Ik zou wel graag iets doen met groene of earl grey theepoeder. Of iets met gevriesdroogde frambozen.

Zijn er producten die je getest hebt voor FoodWeLove / de SmaakCollectie die je super lekker vindt maar de box nog niet hebben gehaald?

Oei die vind ik lastig. De meeste producten die echt geweldig waren hebben de box ook zeker gehaald. Als het niet doorging waren er andere redenen, zoals houdbaarheid of bijvoorbeeld de oplage die nodig was voor alle boxen. Maar ik kan me zo een twee drie even geen product herinneren. Laten we het gooien op after-zwangerschaps-dementie.

Op welk product ben je trots omdat het de box heeft gehaald?

Ik denk een van de eerste producten in de box: Pane Carasau. Dat was het allereerste product dat ik inkocht toen ik 4 jaar geleden begon. Ik was toen op Sardinië en bezocht een kleine bakkerij waar ze dit maakten. Geweldig lieve mensen die me een maand later mijn allereerste bestelling toezonden. De reacties op dit product waren overweldigend. Ik had wel wat ruim ingekocht, dus heb nog maanden nadien Pane Carasau gegeten. Geen straf kan ik je vertellen.

Welk product zouden meer mensen moeten eten/kennen?

Vissaus. De goede, zonder MSG. Ik ben zware addict en mijn vriend ook. Het gaat werkelijk overal doorheen. Salades, sauzen, soep. Ik houd enorm van de hartige smaak en vind het stiekem best lekker stinken.

Wat is het gekste dat er ooit in jouw koelkast heeft gestaan?

Een hoofd van een wildzwijn. Dat was even schrikken. Mijn vriend had tijdens een vrijgezellenfeest van zijn beste vriend een wildzwijn klaar gemaakt. Het hoofd hiervan werd uitgekookt om daarna te kunnen bewaren. Tja. En dat lag dus ineens in de koelkast. (Naast een bakje gekolfte moedermelk voor Puck.)

Wat staat er altijd in jouw koelkast?

Melk. Yoghurt. Kaas. Boter. Ik houd van zuivel geloof ik.

Heeft alles in de koelkast een vaste plek?

Niet echt. Hoewel mijn vriend dat geloof ik wel graag zou willen.

Wat komt er nooit in jouw koelkast?

Ruimte. We hebben echt té veel potjes en flesjes in onze koelkast. Of ‘condimenten’ zoals Milas het altijd noemt. Van vijgenjam gemaakt door mijn moeder, tot truffeljus, Smoked Tomato ketchup of heerlijke Kefir van Thulls (moet je proeven!). Naast de flessen wijn en (alcohol vrije) biertjes is er weinig ruimte.

Wat doe je met restjes uit de koelkast?

Ik probeer eigenlijk alles meteen op te eten. Wat over blijft laat ik vaak op het fornuis staan en eet mijn vriend op als hij ’s nachts na zijn werk thuis komt.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op