Ga naar de inhoud

Pompoen-aardappelpuree met paddenstoelen

Deze pompoen-aardappelpuree met paddenstoelen is een lekker en feestelijk bijgerecht, bijvoorbeeld bij het kerstdiner. Maar kan ook prima in de herfst of winter!

30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Pompoen-aardappelpuree met paddenstoelen

Aardappel en pompoenpuree

Zoals ieder jaar staat ook deze decembermaand op brendakookt.nl in het teken van de kerstdagen. Vanaf vandaag deel ik inspiratie voor het kerstdiner. Ik trap af met een lekker en feestelijk bijgerecht:Ā Pompoen-aardappelpuree met paddenstoelen.

Vorig jaar verzorgde ik het hoofdgerecht bij het kerstdiner met vrienden en was ik opzoek naar een lekker, maar niet standaard bijgerecht. Omdat ik zelf nog even niet de puf en inspiratie hadĀ om een gerecht te ontwikkelenĀ (ons kleine moppie was een paar weken oud) besloot ik eens een kijkje te nemen bij mijn collega-foodbloggers. Toen ik deze pompoen-aardappeluree met paddenstoelen bij Ā Sabine van Ohmyfoodness zag wist ik direct dat dit hem ging worden.

Het is geen standaard aardappelpuree. De pompoen maakt het gerecht iets zoeter en de gebakken paddestoelen maken het extra feestelijk en lekker ‘herfstig of winterig’. Qua smaken is het gerechtĀ net even spannender dan je gewend bent. Tip: je kunt het gerecht ook goed van te voren maken, zie mijn tip onder het uitgeschreven recept.Ā 

Het was zo lekker dat we het vorig jaar in januari en februari thuis nog een paar keer hebben gegeten. En toen gewoon als vegetarische stamppot door iets minder melk toe te voegen waardoor het gerecht iets steviger werd.

Pompoenpuree met champignons

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pompoen-aardappelpuree met paddenstoelen

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Schil en snijd de aardappelen en pompoen en snijd het in blokjes. Kook dit in ruim water gaar en giet het af.
2
Stap 2
Borstel de paddestoelen schoon en hak ze grof. Pers de knoflook. Bak de paddestoelen in een klontje roomboter samen met de knoflook en geritste blaadjes tijm in een koekenpan gaar en breng op smaak met zout en peper.
3
Stap 3
Stamp de aardappel- en pompoenblokjes fijn en voeg een scheutje melk en klontje roomboter toe. Roer dit goed door zodat een mooie gladde puree ontstaat. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
4
Stap 4
Schep de puree op een bord of schaal en leg de gebakken paddestoelen er bovenop. Garneer eventueel met extra tijm.

Tip van Sabine: Mocht je de aardappel-pompoenpuree extra smaakvol willen maken, voeg dan een beetje geraspte Parmezaanse kaas aan de puree toe.Ā 

Tip van mij: Deze pompoenpuree kun je heel goed van te voren klaarmaken. Maak de puree op in een ingevette ovenschaal en verwarm het voor serveren 15 minuten op 180 ĀŗC in de oven.Ā 

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op