Disco Dip Drip Cake

drip-cake-disco-dip-met-ijsjeGister liet ik jullie de mislukte cake smash taart zien (bekijk hier de foto’s en mijn tips). Vandaag deel ik een beter gelukte taart: Dé Disco Dip Drip Cake!

Nadat ik een aardig gelukte drip cake met chocolade voor de verjaardag van mijn vriend had gemaakt besloot ik ook een mooie taart maken voor de eerste verjaardag van mijn dochtertje Fem te maken. Ik wist al heel snel dat ik iets met sprinkels wilde. Uiteindelijk is het weer een drip cake geworden, omdat dat er zo leuk uit ziet en ik dit inmiddels wel een beetje onder de knie heb. Deze keer met discodip, tum tums en een smeltend ijsje er op.

De binnenkant van de taart bestaat uit 4 lagen biscuit met daartussen 2x aardbeienjam en een laag botercreme. Wat mij betreft is dit een mooie mix en is de taart niet te zoet. Precies goed. En door de laagjes ziet het er ook nog een mooi uit als je de taart aansnijdt (ik heb deze keer geen foto van de binnenkant, maar hij ziet er hetzelfde uit als deze taart)

Als je het recept hieronder bekijkt lijkt het misschien moeilijk om deze taart te maken, maar dat valt ontzettend mee. Mijn tip is wel om bijvoorbeeld een dag voordat je dat taart gaat maken alvast de biscuitbodems te bakken. Dat scheelt wachten en zo kun je meteen beginnen met decoreren.

drip-cake-disco-dip-icecream

Disco Dip Drip Cake

Disco Dip Drip Cake

Aantal: 1 taart (ongeveer 16 plakken)

Disco Dip Drip Cake

Ingrediënten:

  Voor de biscuitbodems (2 stuks):
 • 6 grote eieren
 • 200 gram kristalsuiker
 • 14 gram vanillesuiker
 • 150 gram bloem
 • 50 gram maïzena
 • Voor de chocoladeganache:
 • 150 gram pure chocolade
 • 100 gram ongezouten roomboter
 • Voor de vulling/versiering:
 • 6 eetlepels aardbeienjam
 • 350 gram botercrème  (bereid volgens aanwijzingen op verpakking of volgens recept)
 • 25 gram ongezouten roomboter
 • 150 gram discodip sprinkels
 • ijshoorntje
 • tumtums (alleen de witte, roze en met spikkels)
 • kaarsje (met leeftijd)
 • Extra benodigd:
  • Bakvorm met diameter van 20 cm
  • Kartonnetje voor onderkant van de taart

Bereiding:

  Biscuitbodems: 
 1. Maak de twee biscuitbodems van te voren, deze moeten volledig afgekoeld zijn als je er mee aan de slag gaat.
 2. Vet een bakvorm in en bedek de bodem met bakpapier, verwarm de oven voor op 180 ºC.
 3. Mix voor de eerste bodem 3 grotere eieren met 100 gram kristalsuiker en 7 gram vanillesuiker. Mix dit 10 minuten door elkaar zodat het mooi luchtig wordt.
 4. Roer hier voorzichtig en kort 75 gram bloem en 25 gram maïzena door. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak dit 30-35 minuten in de oven.
 5. Laat de biscuitbodem kort afkoelen in de vorm en stort het hierna op een rooster zodat het verder kan afkoelen.
 6. Bak in de bakvorm de tweede bodem volgens het recept hierboven. Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 7. Opmaken taart: 
 8. Snijd de bovenkanten van de biscuitbodems recht af (houd wat je afsnijd apart), en snijd de bodems horizontaal door.
 9. Besmeer twee delen met aardbeienjam en een deel met 150 gram botercrème. Leg een van de bodem met aardbeienjam er op op het kartonnetje.
 10. Leg de met botercrème besmeerde bodem op de bodem met aardbeienjam en leg daarboven ook eentje met aardbeienjam. En leg daarbovenop de bodem die nog niet besmeerd is. Snijd de bodems bij als de taart niet mooi rond is.
 11. Meng het biscuit dat je het afgesneden met roomboter en kneed dit tot een bal, of eigenlijk tot een bolletje ijs. De bal hoeft dus niet perfect rond te zijn. Bedek met huishoudfolie en laat dit even opstijven in de koelkast.
 12. Besmeer de zijkant van de taart rondom met een laag botercrème. Probeer deze laag niet te dik te maken. Met een deegschraper of dergelijke kun je de botercrème mooi gelijk smeren. Bedek de zijkant van de taart met de disco dip sprinkels. Dit gaat goed door de sprinkels in een ovenschaal te verdelen en de taart hierin te dippen (houd de taart wel goed vast)
 13. Bereiding ganache:
 14. Bereid de ganache door de chocolade te smelten (au bain marie of via de magnetron, telkens 30 seconden verwarmen en dan doorroeren). Voeg hierna een voor een de blokjes roomboter toe en roer het door elkaar. Als de ganache 30 ºC is, is de ganache klaar.
 15. Leg de 'bol ijs' op de taart en dip het ijshoorntje in de ganache. Haal dit door de sprinkels zodat een mooi randje op het hoorntje ontstaat. Druk het hoorntje in je bol ijs.
 16. Giet 3/4 van ganache over de bovenkant van de taart (ook over de bol ijs) en verdeel dit met de onderkant van een lepel zodat het net over de randen loopt. Giet of lepel het overige ganache in een spuitflesje en spuit hiermee de druppels die langs de rand vallen.
 17. Bestrooi de bol ijs met sprinkels en verdeel de tum tums over de bovenkant van de taart. Zet tot slot het kaarsje er in. Laat de ganache even opstijven voor je de taart in de koelkast bewaart.
https://www.brendakookt.nl/2016/12/03/disco-dip-drip-cake/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Lieke - Life As Lieke says

  Oh wat een mooie taart! Lijkt me erg lekker! Misschien dat ik zoiets wel voor mijn verjaardag ga bakken, maar dan zonder sprinkles en 1 ;)

  • Brenda Kookt says

   Wat leuk! Ik zou de 1 weglaten, maar de sprinkels wel toevoegen ;)

 2. marielle says

  De taart ziet er smakelijk uit zeg. Ik denk dat daar heel wat doosjes discodip voor nodig waren :)

 3. Ilona says

  Waar heb je t bolletje ijs van gemaakt? Wat n super mooi taart!

 4. Esther says

  Hoi Brenda,

  Deze taart heb ik gisteren als “proef” gemaakt voor mijn dochter haar eerste verjaardag.
  Maar ik vond ‘m wat aan de droge kant…
  Ik kan me herinneren dat ik de geboortetaart met de muisjes toen wel lekker vond. Dus heb je misschien tips voor mij?

  Alvast bedankt!
  Groetjes Esther.

 5. Marion says

  Hallo Brenda,

  Ik ben me aan het verdiepen in dripcakes Ik wil er één voor Pasen maken. Maar nou vraag ik me af of je een dripcake kunt invriezen. Zo ja, hoe en hoe je de dripcake weer het beste kunt laten ontdooien, zodat de taart ook nog lekker is.

  Ik zou het heel fijn vinden als je mijn vraag kunt beantwoorden. Alvast bedankt.

  Groetjes Marion

 6. Alies says

  Hoi Brenda,

  Wat een gave taart! Wil deze voor de verjaardag van mijn zoontje maken volgende week zaterdag, kan ik hem een dag van te voren maken? Gaat dat goed met ganache en discodip…

  • Brenda Kookt says

   Hoi Alies, wat leuk dat je de taart ook wilt maken! Je kunt de taart goed een dag van te voren maken, heb ik ook gedaan.

   • alies says

    Super! Bedankt voor je reactie, vrijdag ga ik hem maken.. Ingrediënten zijn in huis.. Was vooral benauwd dat de discodip de volgende dag wit zou zijn..