Ga naar de inhoud

Disco Dip Drip Cake

Gister liet ik jullie de mislukte cake smash taart zien (bekijk hier de foto’s en mijn tips). Vandaag deel ik een beter gelukte taart: Dé Disco Dip Drip Cake! Nadat ik een aardig gelukte drip cake met chocolade voor de verjaardag van mijn vriend had gemaakt besloot ik ook een...
Delen op

Disco Dip Drip Cake

drip-cake-disco-dip-met-ijsjeGister liet ik jullie de mislukte cake smash taart zien (bekijk hier de foto’s en mijn tips). Vandaag deel ik een beter gelukte taart: Dé Disco Dip Drip Cake!

Nadat ik een aardig gelukte drip cake met chocolade voor de verjaardag van mijn vriend had gemaakt besloot ik ook een mooie taart maken voor de eerste verjaardag van mijn dochtertje Fem te maken. Ik wist al heel snel dat ik iets met sprinkels wilde. Uiteindelijk is het weer een drip cake geworden, omdat dat er zo leuk uit ziet en ik dit inmiddels wel een beetje onder de knie heb. Deze keer met discodip, tum tums en een smeltend ijsje er op.

De binnenkant van de taart bestaat uit 4 lagen biscuit met daartussen 2x aardbeienjam en een laag botercreme. Wat mij betreft is dit een mooie mix en is de taart niet te zoet. Precies goed. En door de laagjes ziet het er ook nog een mooi uit als je de taart aansnijdt (ik heb deze keer geen foto van de binnenkant, maar hij ziet er hetzelfde uit als deze taart)

Als je het recept hieronder bekijkt lijkt het misschien moeilijk om deze taart te maken, maar dat valt ontzettend mee. Mijn tip is wel om bijvoorbeeld een dag voordat je dat taart gaat maken alvast de biscuitbodems te bakken. Dat scheelt wachten en zo kun je meteen beginnen met decoreren.

drip-cake-disco-dip-icecream

Disco Dip Drip Cake

Ingrediënten

Voor de biscuitbodems (2 stuks):

Voor de chocoladeganache:

Voor de vulling/versiering:

Extra benodigd:

• Bakvorm met diameter van 20 cm

• Kartonnetje voor onderkant van de taart

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze disco dip drip cake

Biscuitbodems: 

Stap 1
Maak de twee biscuitbodems van te voren, deze moeten volledig afgekoeld zijn als je er mee aan de slag gaat.
2
Stap 2
Vet een bakvorm in en bedek de bodem met bakpapier, verwarm de oven voor op 180 ºC.
3
Stap 3
Mix voor de eerste bodem 3 grotere eieren met 100 gram kristalsuiker en 7 gram vanillesuiker. Mix dit 10 minuten door elkaar zodat het mooi luchtig wordt.
4
Stap 4
Roer hier voorzichtig en kort 75 gram bloem en 25 gram maïzena door. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak dit 30-35 minuten in de oven.
5
Stap 5
Laat de biscuitbodem kort afkoelen in de vorm en stort het hierna op een rooster zodat het verder kan afkoelen.
6
Stap 6
Bak in de bakvorm de tweede bodem volgens het recept hierboven. Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Opmaken taart: 

1
Stap 1
Snijd de bovenkanten van de biscuitbodems recht af (houd wat je afsnijd apart), en snijd de bodems horizontaal door.
2
Stap 2
Besmeer twee delen met aardbeienjam en een deel met 150 gram botercrème. Leg een van de bodem met aardbeienjam er op op het kartonnetje.
3
Stap 3
Leg de met botercrème besmeerde bodem op de bodem met aardbeienjam en leg daarboven ook eentje met aardbeienjam. En leg daarbovenop de bodem die nog niet besmeerd is. Snijd de bodems bij als de taart niet mooi rond is.
4
Stap 4
Meng het biscuit dat je het afgesneden met roomboter en kneed dit tot een bal, of eigenlijk tot een bolletje ijs. De bal hoeft dus niet perfect rond te zijn. Bedek met huishoudfolie en laat dit even opstijven in de koelkast.
5
Stap 5
Besmeer de zijkant van de taart rondom met een laag botercrème. Probeer deze laag niet te dik te maken. Met een deegschraper of dergelijke kun je de botercrème mooi gelijk smeren. Bedek de zijkant van de taart met de disco dip sprinkels. Dit gaat goed door de sprinkels in een ovenschaal te verdelen en de taart hierin te dippen (houd de taart wel goed vast)

Bereiding ganache:

1
Stap 1
Bereid de ganache door de chocolade te smelten (au bain marie of via de magnetron, telkens 30 seconden verwarmen en dan doorroeren). Voeg hierna een voor een de blokjes roomboter toe en roer het door elkaar. Als de ganache 30 ºC is, is de ganache klaar.
2
Stap 2
Leg de 'bol ijs' op de taart en dip het ijshoorntje in de ganache. Haal dit door de sprinkels zodat een mooi randje op het hoorntje ontstaat. Druk het hoorntje in je bol ijs.
3
Stap 3
Giet 3/4 van ganache over de bovenkant van de taart (ook over de bol ijs) en verdeel dit met de onderkant van een lepel zodat het net over de randen loopt. Giet of lepel het overige ganache in een spuitflesje en spuit hiermee de druppels die langs de rand vallen.
4
Stap 4
Bestrooi de bol ijs met sprinkels en verdeel de tum tums over de bovenkant van de taart. Zet tot slot het kaarsje er in. Laat de ganache even opstijven voor je de taart in de koelkast bewaart.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups

15 reacties

Alies

Hoi Brenda, Wat een gave taart! Wil deze voor de verjaardag van mijn zoontje maken volgende week zaterdag, kan ik hem een dag van te voren maken? Gaat dat goed met ganache en discodip...

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Alies, wat leuk dat je de taart ook wilt maken! Je kunt de taart goed een dag van te voren maken, heb ik ook gedaan.

Marion

Hallo Brenda, Ik ben me aan het verdiepen in dripcakes Ik wil er één voor Pasen maken. Maar nou vraag ik me af of je een dripcake kunt invriezen. Zo ja, hoe en hoe je de dripcake weer het beste kunt laten ontdooien, zodat de taart ook nog lekker is. Ik zou het heel fijn vinden als je mijn vraag kunt beantwoorden. Alvast bedankt. Groetjes Marion

Laat een bericht achter

Esther

Hoi Brenda, Deze taart heb ik gisteren als "proef" gemaakt voor mijn dochter haar eerste verjaardag. Maar ik vond 'm wat aan de droge kant... Ik kan me herinneren dat ik de geboortetaart met de muisjes toen wel lekker vond. Dus heb je misschien tips voor mij? Alvast bedankt! Groetjes Esther.

Laat een bericht achter

Ilona

Waar heb je t bolletje ijs van gemaakt? Wat n super mooi taart!

Laat een bericht achter

marielle

De taart ziet er smakelijk uit zeg. Ik denk dat daar heel wat doosjes discodip voor nodig waren :)

Laat een bericht achter

Johanna

Vraagje waarom gebruik je bij de twee taarten verschillende ganache? Welke raad je aan?

Brenda Kookt

2 ;)

Lieke - Life As Lieke

Oh wat een mooie taart! Lijkt me erg lekker! Misschien dat ik zoiets wel voor mijn verjaardag ga bakken, maar dan zonder sprinkles en 1 ;)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk! Ik zou de 1 weglaten, maar de sprinkels wel toevoegen ;)

Demi | StudioKOOK

Wat een prachtige taart! Die moet wel lekker smaken.

Laat een bericht achter

Daniëlle

Wauw, wat ziet die er ongelooflijk gaaf uit!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je wel! Ik was er ook aardig content mee ;)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op