Herfstpasta met gegrilde groenten

Herfstpasta, gegrilde-pompoen-en-mozzarellaMaandag, tijd voor een makkelijke maaltijd! Deze keer gaan we voor een makkelijke pasta, herfstpasta met gegrilde groenten.

Deze tijd van het jaar ben ik niet zo van de koude gerechten, ik wil graag lekker warm voedsel. Voor een pastasalade zou ik op dit moment dus niet zo snel gaan. Maar omdat ik toch iets soortgelijks wilde eten bedacht ik dat ik een pastasalade zou maken met lekkere herfstgroenten.

Het werden uiteindelijk gegrilde herfstgroenten, wat mij betreft is dat extra lekker. De groeten zijn lekker zacht en worden hier iets zoeter van. De paprika heb ik in dit geval ook ontveld. Ik eet de pasta lauw-warm, direct na de bereiding. Maar je kunt deze pasta ook heel goed koud serveren en als pastasalade eten. Ook lekker om als lunch mee te nemen naar het werk.

Herfstpasta pasta-met-gegrilde-groenten

Herfstpasta met gegrilde groenten

Herfstpasta met gegrilde groenten

Bereidingstijd: 40 minutes

Aantal: 4 personen

Herfstpasta met gegrilde groenten

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1/4 flespompoen
  • 1 rode ui
  • 300 gram fusilli (of een andere pastasoort)
  • 1 bol buffel mozzarella
  • handje verse basilicum
  • extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schaaf of snijd de courgette in plakken, snijd de pompoen in blokjes en snijd de paprika in vier grote stukken (zodat je het met de kan van het vel naar boven plat kunt neerleggen) en snijd de ui in kleine ringen.
  3. Verdeel de courgette, pompoen, ui en stukken paprika (met vel naar boven) over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak dit 25 minuten in de oven zodat de groenten mooi gaar is en de paprika zwart blakert.
  4. Plaats de stukken paprika in een plasticzak en laat dit afgesloten 10 minuten liggen.
  5. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur de mozzarella in stukken en hak de basilicum fijner.
  6. Verwijder het vel van de stukken paprika en snijd het gegrilde vruchtvlees in stukken.
  7. Meng de gegrilde groenten met de gekookte pasta en verdeel dit over de borden. Maak het af met mozzarella, verse basilicum en een een drupje olijfolie.
  8. Tip: het is ook erg lekker met om de olijfolie aan het einde te vervangen door balsamicoazijn of basilicum-olie. 
https://www.brendakookt.nl/2016/11/28/hersftpasta-met-gegrilde-groenten/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES