Ga naar de inhoud

KITKAT M&M TAART

Jammie, deze moet je geproefd hebben! KITKAT, M&M's en Nutella: een ware smaaksensatie! En dit allemaal in één taart!

Delen op

KITKAT M&M TAART

mm-en-kitkat-taart

KITKAT, M&M’s én Nutella in 1 taart. Dat kan toch niet anders dan super lekker zijn?

Dit is zo’n taart die al jaren op mijn to-make lijstje staat. Ik ben hier ook totaal niet origineel mee, deze taarten zwerven overal op Pinterest en andere sites. (tip: je kunt er ook een ijstaart van maken) Maar het leek me gewoon super lekker om deze taart zelf een keer te maken voor mijn verjaardag. Dus ja dit jaar besloot ik dat het er met mijn verjaardag (vandaag, Happy birthday to me!) maar eens van moest komen.

Je kunt er een complete chocoladetaart van maken door de biscuitbodem een chocoladetint te geven. Maar ik was bang dat dit de taart te machtig maakte. Daarom ben ik gegaan voor een blanco biscuitbodem met een laag botercrème. De taart heb ik afgesmeerd met Nutella, bekleed met KITKAT’s en tot slot bestrooid met M&M’s. En ja, hij is té lekker!

kitkat-taart-met-mm
taart-met-kitkat-aan-zijkant

Ingrediënten

Voor de biscuitbodems (2 stuks)

Overig:

Extra benodigd:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kitkat m&m taart

Stap 1
Maak de twee biscuitbodems van te voren, deze moeten volledig afgekoeld zijn als je er mee aan de slag gaat.
2
Stap 2
Vet een bakvorm in en bedek de bodem met bakpapier, verwarm de oven voor op 180 ºC.
3
Stap 3
Mix voor de eerste bodem 3 grotere eieren met 100 gram kristalsuiker en 7 gram vanillesuiker. Mix dit 10 minuten door elkaar zodat het mooi luchtig wordt. Roer hier voorzichtig en kort 75 gram bloem en 25 gram maïzena door. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak dit 30-35 minuten in de oven.
4
Stap 4
Laat de biscuitbodem kort afkoelen in de vorm en stort het hierna op een rooster zodat het verder kan afkoelen.
5
Stap 5
Bak in de bakvorm de tweede bodem volgens het recept hierboven. Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breek de KITKATS doormiddel zodat de repen loskomen.
6
Stap 6
Leg de twee biscuitbodems op elkaar en pas even met een KITKAT of de biscuitbodems niet te hoog zijn. Snijd eventueel een laagje van een van de bodems.
7
Stap 7
Besmeer de bovenkant van een van de bodems met de botercrème. Leg de andere bodem hierop. Besmeer de boven- en zijkant van de taart met Nutella. Beplak de zijkant van de kaart met de KITKAT reepjes en bestrooi de bovenkant met M&M's. Laat de taart minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast (kan ook een nachtje).
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

5 reacties

Maud

Hallo, Ik heb alleen een bakvorm van 23 cm, is dat een probleem? Groetjes, Maud.

Laat een bericht achter

Marijke

Ik heb de taart gemaakt, is echt heerlijk. Dankjewel voor het recept

Laat een bericht achter

Demi | StudioKOOK

Al die lekkernijen gecombineerd in één taart, dat moet wel goed zijn!

Laat een bericht achter

Sabine

Gefeliciteerd met je verjaardag! De taart ziet er erg lekker uit!

Laat een bericht achter

Roos

Wauw, wat ziet hij er lekker uit! x

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op