Ga naar de inhoud

Krokante buffalo chicken drumsticks uit de Philips Airfryer

Zelf drumsticks kruiden met een buffalo chicken smaakje? Stop met zoeken; dit is jouw recept voor super lekkere, malse, krokante kip uit de Airfryer!

5 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Krokante buffalo chicken drumsticks uit de Philips Airfryer

airfryer-buffalo-chicken-drumsticks-03
gesponsord artikel

Oh yes ik mocht weer aan de slag met de Philips Airfryer! Bij deze deel ik een recept voor super lekkere malse en krokante kip met een buffalo chicken smaakje.

Heel eerlijk: ik gebruik de Philips Airfryer XL veel te weinig. Zonde, want je kunt er zo veel mee! Daarbij geeft de Philips Airfryer geen (frituur)luchtjes af en is het schoonmaken ook super gemakkelijk. En het fijne is dus dat de producten die je in de Philips Airfryer bereid niet vet worden, maar wél lekker krokant zijn. Het apparaat heeft een speciale lucht/warmtedistributie waardoor het eindresultaat extra krokant van buiten is, en zacht van binnen. Philips Airfryer geeft niet voor niets 100% krokantgarantie. Dit kun je nu zelf  testen, ben je niet tevreden? Dan kun je het apparaat terugsturen (zie actievoorwaarden philips.nl/acties)

Om de krokantgarantie van de Philips Airfryer goed te testen ging ik aan de slag met drumsticks (lees hier mijn ervaring over frietjes uit de Philips Airfryer). Voor een goede test heb ik er voor gekozen de drumsticks alleen te bedekken met een beetje maïzena en kruiden. Geen eiwit of paneer-spul voor een extra krokant jasje. Ik was namelijk benieuwd hoe de Philips Airfryer het zelf zou doen, zonder hulpmiddelen.

airfryer-buffalo-chicken-drumsticks-04

Een hele handige tip tussendoor: als je wilt weten hoe lang je iets moet bakken in de Philips Airfryer, neem dan eens een kijkje op Airfryerweb. Hier staat per product beschreven wat de bereidingstijd van het apparaat is, super handig! 

De drumsticks komen na 20 minuten perfect krokant uit de Philips Airfryer. Goudbruin, een mooi korstje en het vel laat direct los als je de drumstick oppakt. Van binnen is de kip super mals en zacht.

Voor een extra lekker buffalo-smaakje dip ik de drumsticks voor ik ze in mijn mond stop in een sausje. Je kunt de saus ook voor het serveren over de drumsticks schenken.

airfryer-buffalo-chicken-drumsticks-01

Ingrediënten

drumsticks (2 personen)
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze krokante buffalo chicken drumsticks uit de philips airfryer

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de Philips Airfryer voor op 180 ºC.
2
Stap 2
Smelt de boter op zacht vuur in een pannetje. Voeg de hete saus toe samen met de tabasco, basterdsuiker en rode wijn azijn. Roer goed door elkaar en zet de saus hierna weg.
3
Stap 3
Meng in een plasticzak de maïzena met paprikapoeder, basilicum, kerriepoeder, zout en peper. Voeg de drumsticks toe en meng het door elkaar zodat de drumsticks bedekt zijn met een laagje van de kruiden.
4
Stap 4
Verwarm de drumsticks 10 minuten op 180 ºC. Verlaag de temperatuur hierna naar 150 ºC en bak de drumsticks nogmaals 10 minuten.
5
Stap 5
Serveer de knapperige drumsticks met de saus.

Dit artikel is een samenwerking met Philips Airfryer en Blokker, lees mijn disclaimer.

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

3 reacties

Susan

Brenda, wij hebben ze net gegeten. Het sausje vond ik iets te heet maar de drumsticks zijn heerlijk zacht en toch knapperig. En lekker snel in de airfryer!

Laat een bericht achter

Daniëlle

Die zien er lekker uit! Ik heb gisteren de airfryer binnen gekregen dus ik kan dit recept mooi proberen.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat is een perfecte timing Danielle :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op