Ga naar de inhoud

Boerenkoolstamppot met chorizo

Boerenkoolstamppot saai? Nee hoor, met de chorizo geef je een extra twist aan deze schotel. Net even anders dan je gewend bent.

25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Boerenkoolstamppot met chorizo

boerenkoolstamppot

Boerenkool is wintervoedsel maar van mij mag het op een (gure) herfstdag ook zeker. Ik kan ontzettend genieten van een bord boerenkool en ben gek op de oer-Hollandse boerenkoolstamppot met worst. Maar het is ook wel eens lekker om het net even anders te doen. Boerenkoolstamppot met chorizo deze keer.

Zodra het buiten kouder werd begon het bij mij te kriebelen. Ik kreeg trek in lekker warm en zwaar wintervoedsel. Terwijl het officieel natuurlijk nog geen winter is. En denk je aan wintervoedsel dan denk je natuurlijk meteen aan boerenkool.

De boerenkool in deze stamppot heb ik gekookt met een bouillonblokje. Hierdoor krijgt de boerenkool net even wat meer smaak. En de chorizo geven we een oppepper door hem even te bakken, en in dat bakvocht heb ik de ui en gehakt ook aangebakken. Extra lekker! Als je alle ingrediënten mengt ontstaat er een lekkere stamppot met heel veel smaak. Niks geen saaie boerenkoolstamppot, dit is een hele lekkere boerenkoolstamppot!

stamppot-boerenkool-met-chorizo

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze boerenkoolstamppot met chorizo

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Kook de boerenkool in water met daarbij het bouillon blokje 10 minuten.
2
Stap 2
Snijd de chorizo in stukken en bak dit in een droge koekenpan aan. Snipper de ui. Haal de chorizo uit de pan en houd dit apart. Bak de ui en de gehakt in het bakvocht van de chorizo.
3
Stap 3
Giet de aardappelen af en voeg hier een beetje van het kookvocht van de boerenkool bij zodat de stamppot straks smeuïg wordt. Stamp de aardappelen fijn en breng op smaak met peper. Giet de rest van de boerenkool af en roer dit door de aardappelen. Roer de blokjes chorizo het ui-gehaktmengsel en de kaas door de stamppot.
4
Stap 4
Serveer de stamppot direct.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

9 reacties

Margje

Lijkt me heerlijk om met mn verjaardag te maken, kan dit een dag eerder gemaakt worden en dan opwarmen in de ovenschaal in de oven? 20 minuten schat ik? Bedankt voor je inspirerende gerechten!! :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Margje, dat kan heel goed met deze schotel. Ik zou hem dan op 180 C verwarmen.

Inge

De boerenkoolstamppot met chorizo gemaakt en we vonden het heerlijk ?? Ga deze week ook de couscous met ratatouille uitproberen!

Laat een bericht achter

Chantal

Zelf heb ik een variant hierop, was benieuwd naar jouw boerenkool met chorizo. Bij mij gaat de chorizo in blokjes in een wok, rode paprika in blokjes gesneden en gesnipperde (rode) ui erbij. Sambal en peper naar smaak toevoegen. De boerenkool toevoegen en roerbakken. Intussen de aardappelen gaar koken in groente bouillon. Na een minuut of 5 een paar eetlepels bouillon uit de pan met aardappelen toevoegen aan de boerenkool. Als de aardappelen gaar zijn ze niet volledig afgieten maar stampen met een kleine hoeveelheid bouillon. Vervolgens de boerenkool en aardappelen door elkaar scheppen. Doordat de aardappelen zijn gestampt met bouillon is jus niet per se nodig.

Renske

Mmm... Dit klinkt als een heerlijke variant op de klassieke boerenkoolstamppot! :-) Ik kook de boerenkool trouwens altijd met de aardappels mee (er bovenop), dus heb het nog nooit met een bouillonblokje apart gekookt. Klinkt nét wat lekkerder ook!

Laat een bericht achter

Jonna@Burgertrutjes

Jaaaa, dit is comfortfood! Love it, ga dit echt een keertje maken.

Laat een bericht achter

Demi | StudioKOOK

Ziet er heerlijk uit! De oude kaas en de chorizo lijken me echt een heerlijke combi met de boerenkool.

Laat een bericht achter

Bas

Oeh..boerenkoolstamppot maar dan net even anders! Lekker! Dank voor het delen!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op