Ga naar de inhoud

Buffalo chicken nacho’s

Deze buffalo chicken nacho's zijn ideaal voor je weekendmaaltijd! Makkelijk om te maken en om je vingers bij af te likken!

Delen op

Buffalo chicken nacho’s

Zondag, tijd voor een lekker weekendgerecht. Al lijkt het wel feest hier op brendakookt.nl. Al drie dagen op rij deel ik een super lekker weekendrecept. Vrijdag een hemels toetje, gister een verwenontbijt en vandaag een lekker zondagsmaaltje. Buffalo chicken nacho’s it is!

buffalo-chicken-nacho

Op zondag doen wij vaak niet te moeilijk qua eten. Het is zo ongeveer de enige dag van de week waarbij ik het heerlijk vind om het mezelf gemakkelijk te maken. Regelmatig eten we op zondag dan ook lekker op de bank met een filmpje er bij. En wat is er dan lekkerder dan chips eten bij de avondmaaltijd? Nacho’s!

Buffalo chicken wordt in Amerika vaak gegeten. Het is in feite (gebakken) kip (vaak chicken wings) in een hete saus. Deze besloot ik in dit geval te combineren met nacho’s. En dat is me toch lekker.

nacho-met-kip

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze buffalo chicken nacho’s

Stap 1
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 ºC.
2
Stap 2
Pocheer de kip in kippenbouillon. Haal de gepocheerde kipfilet hierna met twee vorken uit elkaar. Meng de repen kip met 2 eetlepels van de buffalo wing sauce.
3
Stap 3
Snijd de rode ui in stukken en de lente ui in ringen. Scheur de mozzarella in stukken.
4
Stap 4
Verdeel de nacho's over de ovenschaal. Verdeel hierover de kip, rode ui en lente ui. Verdeel de mozzarella over de schotel en bestrooi het vervolgens met de geraspte kaas. Verdeel de rest van de hete saus over de schotel.
5
Stap 5
Verwarm de nacho's 20 minuten in de oven. Serveer de nacho's direct, eventueel met crème fraîche.
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

9 reacties

Els

Ga het dit weekend maken,ben heel benieuwd.

Laat een bericht achter

Jenny

Vandaag uitgeprobeerd en het smaakte top

Laat een bericht achter

Shiromani

Wat klinkt dit heerlijk! Hier ga ik m'n man zeker gelukkig mee maken. Waarschijnlijk ook op een rustige zondagavond. Bedankt Brenda!

Laat een bericht achter

Baan

Hoe pocheer je kip? ?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Verwarm de bouillon tegen de kook aan, draai het vuur vervolgens laag. Plaats de kip in de bouillon en laat het zo garen (dus niet koken)

Jonna@Burgertrutjes

Dit is zo lekker! Wat hebben wij hiervan genoten in de USA! Volgend jaar hopelijk weer smullen in Texas, en tot die tijd dit gerecht maken thuis.

Laat een bericht achter

Jurgen

Nou hartstikke leuk Jonna, wij genieten altijd van dit gerecht in het himalaya gebergten, na het lezen van jouw bericht zullen wij de volgende keer wanneer wij hier zijn dit gerecht nogmaals maken en verdelen onder de locals, zodat ook zij kunnen genieten zoals jij in Texas, USA geniet. Liefs

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen, nu kun je lekker thuis aan de slag met dit recept

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op