Als je lekker wilt ontbijten (of lunchen) dan moet je voor deze wentelteefjes uit de oven gaan. Super gemakkelijk om te maken, je zet dit namelijk de avond van te voren klaar. En super lekker. Wentelteefjes uit de oven met banaan en bosbessen.
Ik ben gek op lekkere ontbijtjes en dit is er weer zo een. Een ontbijtje waarmee je dag niet meer stuk kan. Dit keer bak je de wentelteefjes niet individueel in de koekenpan, maar met zijn allen in de oven. Het is een soort ovenschotel van wentelteefjes. Zeker op een koude(re) is zo’n warm ontbijtje extra lekker.
Je kunt de wentelteefjes blanco serveren met poedersuiker. Maar ik vind het lekker om het met vers fruit te serveren. Dit keer ga ik voor blauwe bessen en plakjes banaan. En maple syrup.
Wentelteefjes uit de oven met vers fruit
Bereidingstijd 15 minuten, plus 35 minuten baktijd (en minimaal een uur, of een hele nacht om in te trekken)
Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:
- 6 dikke sneden brood (het liefst geen vers brood maar wat ouder brood)
- 1 flinke scheut melk
- 5 eieren
- snuf zout
- 1 theelepel kaneel
- 70 gram blauwe bessen
- 1 banaan
- maple syrup
Bereiding
Vet een ovenschaal in.
Verdeel de sneden brood over de bodem van een ovenschaal. Zorg er voor dat de bodem goed bedekt is en dat het brood niet schuin op elkaar ligt waardoor er vrije ruimte op de bodem ontstaat.
Klus de eieren los en meng dit met melk, zout en kaneel. Giet het mengsel over het brood en bedek dit met huishoudfolie. Laat dit minimaal 1 uur staan (een hele nacht in de koelkast mag ook).
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de wentelteefjes 30 minuten in de oven. Check of het mengsel goed is gestold, verwarm het 5-10 minuten langer als dit niet het geval is.
Bestrooi de gebakken wentelteefjes met bosbessen en plakjes banaan. Verdeel de wentelteefjes over de borden en maak het af met maple syrup.
Wat een heerlijk ontbijtje. Ideaal voor het weekend!