Pasta met citroen-kip

citroen-pasta-met-kip

Ik zit in een kip-periode geloof ik. Gister deelde ik de lekkere kip met mangochutney. Vandaag ga ik weer voor een makkelijke maaltijd met kip. Een snelle pasta met citroen-kip.

Eigenlijk is dit een pasta die heel erg goed bij de lente of zomer past. Lekker fris en licht. Maar laatst had ik zin in een makkelijke maaltijd met pasta en scrolde ik door mijn to-cooklijstje en kwam ik pasta met kip en citroen tegen. Het water liep me in de mond en dus ging ik er mee aan de slag. Ik wilde wachten tot het voorjaar met het publiceren met van dit recept. Maar het is zo lekker dat ik het toch direct met jullie wilde delen.

Dit recept is afgeleid van een recept van Donna Hay. Zoals we van haar gewend zijn is dit een lekkere snelle pasta vol van smaak. Lekker licht door de kip en fris door de citroen. En binnen een half uurtje staat dit lekkere maaltijd op tafel. Ideaal toch? Ook tijdens een mooie herfstdag smaakt deze pasta goed, een beetje (herfst)zon op je bordje.

lemon-chicken-pasta-donna-hay

Pasta met citroen-kip

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

 • 2 kleine kipfilets
 • 500 ml kippenbouillon
 • 200 gram spaghetti
 • 1,5 eetlepel kappertjes
 • 1 teen knoflook
 • 1 rode peper, zonder zaadlijsten
 • rasp van een halve citroen
 • sap van een halve citroen
 • paar blaadjes basilicum
 • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
 • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
 • zout en peper
 • 1,5 eetlepel olijfolie

Bereiding

Pocheer de kipfilets in de kippenbouillon. Kook de spaghetti en giet het af.

Snijd de kappertjes fijn, pers de knoflook en snijd de peper fijn. Haal de gepocheerde kip met een vork uit elkaar zodat slierten ontstaan.

Verwarm olijfolie in een koekenpan voeg de kappertjes, geperste knoflook en peper een minuutje aan. Voeg de kip en citroenrasp toe en bak 5 minuten mee. Voeg de gekookte pasta en citroensap toe samen met de basilicum, zout en peper. Verwarm dit kort mee.

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

 

 1. Place the pasta in a large saucepan of lightly salted boiling water and cook until al dente. Drain.
 2. While the pasta is cooking, heat a deep frying pan over high heat. Add the oil, capers, garlic and chilli and cook for 1 minute. Add the chicken and lemon zest and cook, stirring, for 4 minutes or until the chicken is heated through. Add the pasta to the pan with the lemon juice, basil, salt and pepper and toss to combine. Place in serving bowls and top with parmesan. Serves 4.
———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Marja says

  Lijkt me idd een heerlijk en snel gerecht. Nu lust ik heel graag kip, pasta en citroen, al dan niet bij elkaar. Ik ga deze zeker uitproberen want het klinkt heerlijk. Ik heb veel kookboeken, maar ik heb er maar eentje van Donna Hay en die is al van zeker een jaar of 8-10 geleden. Ik merk dat ik nodig een wat actuelere van Donna moet kopen, want veel van de gerechtjes van Donna die jij kookt vind ik ook erg lekker.
  In ieder geval bedankt voor dit recept.
  Groetjes en een knuffeltje voor Fem.

 2. Amy Cox says

  Gisteren gemaakt, super lekker !

 3. Renske says

  Mmm! Klinkt echt heerlijk! Ik ben blij dat je niet hebt gewacht tot het voorjaar met dit recept! ;-) Juist in het najaar is dit volgens mij ook echt lekker om van te genieten, hihi.

 4. Tineke says

  Héérlijk! Dit recept houden we er in!

 5. Marleen says

  Nu ondekt……. heerlijk zomers hapje! Dit houden wij er in hoor……Thanks!