Ga naar de inhoud

Pasta met citroen-kip

Deze snelle pasta met citroen-kip hoort echt in het rijtje Makkelijke Maaltijden. Ideaal in de lente of zomer, het is een echt fris en licht gerecht. Eet smakelijk.

10 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Pasta met citroen-kip

citroen-pasta-met-kip

Ik zit in een kip-periode geloof ik. Gister deelde ik de lekkere kip met mangochutney. Vandaag ga ik weer voor een makkelijke maaltijd met kip. Een snelle pasta met citroen-kip.

Eigenlijk is dit een pasta die heel erg goed bij de lente of zomer past. Lekker fris en licht. Maar laatst had ik zin in een makkelijke maaltijd met pasta en scrolde ik door mijn to-cooklijstje en kwam ik pasta met kip en citroen tegen. Het water liep me in de mond en dus ging ik er mee aan de slag. Ik wilde wachten tot het voorjaar met het publiceren met van dit recept. Maar het is zo lekker dat ik het toch direct met jullie wilde delen.

Dit recept is afgeleid van een recept van Donna Hay. Zoals we van haar gewend zijn is dit een lekkere snelle pasta vol van smaak. Lekker licht door de kip en fris door de citroen. En binnen een half uurtje staat dit lekkere maaltijd op tafel. Ideaal toch? Ook tijdens een mooie herfstdag smaakt deze pasta goed, een beetje (herfst)zon op je bordje.

lemon-chicken-pasta-donna-hay

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pasta met citroen-kip

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Pocheer de kipfilets in de kippenbouillon. Kook de spaghetti en giet het af.
2
Stap 2
Snijd de kappertjes fijn, pers de knoflook en snijd de peper fijn. Haal de gepocheerde kip met een vork uit elkaar zodat slierten ontstaan.
3
Stap 3
Verwarm olijfolie in een koekenpan voeg de kappertjes, geperste knoflook en peper een minuutje aan. Voeg de kip en citroenrasp toe en bak 5 minuten mee. Voeg de gekookte pasta en citroensap toe samen met de basilicum, zout en peper. Verwarm dit kort mee.
4
Stap 4
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

7 reacties

Sandra

Heb het recept gemaakt,was heerlijk,dank voor de tip !

Laat een bericht achter

Marleen

Nu ondekt....... heerlijk zomers hapje! Dit houden wij er in hoor......Thanks!

Laat een bericht achter

Tineke

Héérlijk! Dit recept houden we er in!

Laat een bericht achter

Renske

Mmm! Klinkt echt heerlijk! Ik ben blij dat je niet hebt gewacht tot het voorjaar met dit recept! ;-) Juist in het najaar is dit volgens mij ook echt lekker om van te genieten, hihi.

Laat een bericht achter

Demi | StudioKOOK

Heerlijke combi, citroen en kip! Lijkt me een erg lekker gerechtje!

Laat een bericht achter

Amy Cox

Gisteren gemaakt, super lekker !

Laat een bericht achter

Marja

Lijkt me idd een heerlijk en snel gerecht. Nu lust ik heel graag kip, pasta en citroen, al dan niet bij elkaar. Ik ga deze zeker uitproberen want het klinkt heerlijk. Ik heb veel kookboeken, maar ik heb er maar eentje van Donna Hay en die is al van zeker een jaar of 8-10 geleden. Ik merk dat ik nodig een wat actuelere van Donna moet kopen, want veel van de gerechtjes van Donna die jij kookt vind ik ook erg lekker. In ieder geval bedankt voor dit recept. Groetjes en een knuffeltje voor Fem.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op