Ga naar de inhoud

Stoofpotje van kabeljauw met wortel en prei

Vandaag een lekker stoofpotje van kabeljauw met wortel en prei. Een lekkere romige visschotel! Ik merk dat ik periodes heb waarbij ik veel vis eet en ook veel visrecepten op mijn blog publiceer en periodes waarbij ik veel minder visrecepten publiceer. Ik eet dan wel vis, maar ga lekker voor...
40 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Stoofpotje van kabeljauw met wortel en prei

kabeljauw-stoofpotje-met-prei-en-wortelVandaag een lekker stoofpotje van kabeljauw met wortel en prei. Een lekkere romige visschotel!

Ik merk dat ik periodes heb waarbij ik veel vis eet en ook veel visrecepten op mijn blog publiceer en periodes waarbij ik veel minder visrecepten publiceer. Ik eet dan wel vis, maar ga lekker voor het bekende. Visrecepten die al op mijn blog staan (hier staan ze allemaal bij elkaar) of gewoon voor vissticks of iets anders kant-en-klaars uit het vriesvak. Moet ook kunnen toch? Ik kan er in ieder geval erg van genieten.

Wat ik graag nog een keer wilde maken is een stoofpotje met kabeljauw. Door het toeven van bloem en een scheutje kookroom wordt de schotel extra romig en ontstaat een lekkere volle saus. Wat het weer goed doet met rijst. Ik serveer het stoofpotje met gele rijst, maar je kunt ook een andere rijstsoort of aardappels bij het gerecht serveren.

stoofpotje-van-kabeljauw

Romig stoofpotje van kabeljauw met wortel en prei

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze stoofpotje van kabeljauw met wortel en prei

Voorbereiding: 40 minuten
Stap 1
Snipper de ui, snijd de prei in ringen en de wortel in blokjes.
2
Stap 2
Smelt een 1/3 van de boter in een stoofpan en fruit de ui hier in aan. Voeg de ringen prei en blokjes wortel toe en bak dit een paar minuutjes mee. Voeg een scheut wijn toe en doe het zout en peper er bij. Laat dit op zacht vuur 10 minuutjes pruttelen.
3
Stap 3
Schep de groenten uit de pan (probeer het vocht in de pan te laten) en zet even weg in een kom.
4
Stap 4
Smelt de rest van de boter in de pan en roer de bloem er door. Verwarm dit kort mee en voeg de bouillon beetje bij beetje toe en roer tussendoor tot een gladde saus. Laat dit op zacht vuur 10 minuten pruttelen.
5
Stap 5
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Stap 6
Voeg peper en citroensap toe samen met de kookroom toe aan het stoofpotje. Leg de kabeljauw in de saus en laat dit op zacht vuur stoven tot de vis gaar is, bij verse vis duurt dit ongeveer 10 minuutjes. Verwarm tot slot de groenten nog even kort met de saus mee.
7
Stap 7
Garneer het gerecht met verse gehakte peterselie en serveer met gekookte rijst.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

11 reacties

Brenda

Echt heel erg lekker. Wordt een favoriet recept denk ik. Heb paprika extra toegevoegd. Had maar een mini wortel nog?. Smaakte goed. Saus is inderdaad super romig. Dankjewel. Groet, Brenda?

Laat een bericht achter

Brenda

Echt heel erg lekker. Wordt een favoriet recept denk ik. Heb paprika extra toegevoegd. Had maar een mini wortel nog?. Smaakte goed. Saus u Is inderdaad super romig.

Laat een bericht achter

Peter meijs

Is dit niet veel te weinig groenten voor 4 personen ?

Laat een bericht achter

wesselinkjacoba

200 gram lp.p. moet het zijn, dus 800 voor 4. 400 gram kabeljauw is wat magertjes, ik zou voor 4 personen 600 gram nemen.

Wilme

Ja je moet er nog gewoon groenten bij maken vind ik. Ik ben het nu aan het maken en de bos wortels schoongemaakt en die staan ook te koken...

Tessa

Heerlijk stoofpotje! Ik heb er wat dille aan toegevoegd.

Laat een bericht achter

Heidi Sour

Je bent een paar letters vergeten in de 3e alinea :) Ik ben iets aan het zoeken voor vanavond en dit is een goeie kanshebber. Klinkt erg lekker.

Laat een bericht achter

Gerard Lasonder

Dag Brenda, Zojuist heb ik dit gerecht gemaakt en het was lekker! Toch heb ik een paar vragen/opmerkingen: Je schrijft: -"Snipper de ui, snijd de prei in ringen en de wortel en tomaten in blokjes", ik neem aan dat die tomatenblokjes op een vergissing berust? - de theelepel suiker kom ik niet tegen bij de bereiding. Beiden heb ik dus ook niet gebruikt en ook totaal niet gemist..... - Misschien ook even aangeven hoeveel bloem je moet gebruiken? Zoals gezegd we hebben heerlijk gesmuld, zoals we dat regelmatig doen bij andere recepten van je, dank daarvoor! Met vriendelijke groet, Gerard

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bedankt voor je reactie, wat super dat jullie hem meteen gemaakt hebben. De tomatenblokjes en suiker heb ik er inderdaad uitgelaten. Ik gebruik 2 eetlepels bloem. Groeten, Brenda

Jonna@Burgertrutjes

Stoofpotjes, i love it! Ben sinds kort fan van vis, dus dit recept wil ik wel een keer gaan proberen

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op