Ga naar de inhoud

Chicken pot pie

Op zoek naar een herfstige ovenschotel? Deze chicken pot pie bevat groenten, romige ragout verstopt in een mooie schotel van bladerdeeg. Eet smakelijk!

30 minuten Voorbereidingstijd
45 minuten Bereidingstijd
Delen op

Chicken pot pie

chicken-pot-pie-recept

Wat mij betreft zijn dit de gerechten waar de herfst om draait. Lekker warm comfortfood. Als je zo’n chicken pot pie als deze uit de oven haalt maakt het toch niet uit of het buiten regent en wil je toch direct aanvallen?

Toen het twee weken geleden (eindelijk ;)) wat kouder weer werd kon ik niet wachten om met lekkere herfstgerechten aan de slag te gaan. Deze chicken pot pie was een van de eerste herfstgerechten die ik maakte dit seizoen. Kip met groenten in een romige ragout onder een dakje van krokant goudbruin bladerdeeg. I love it!

Dit doet me ook ontzettend denken aan zo’n pasteibakje met ragout (zoals deze). Lekker ouderwets. Maar zoo lekker! Voordeel van deze chicken pot pie is dat je er met lekker veel mensen van kunt eten. En de volgende dag kun je de restjes gewoon nog een keer opwarmen. Niet weggooien hoor! De chicken pot pie vind ik het lekkerste met gekookte aardappelen, maar je kunt er ook rijst bij serveren.

pie-met-kip

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze chicken pot pie

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 45 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Snipper de ui en snijd de bleekselderij, paprika, wortel en aardappel in blokjes. Pers de knoflook. Hak de kruiden fijn.
3
Stap 3
Breng de kippenbouillon aan de kook en draai het vuur hierna lager zodat de bouillon net niet kookt. Leg de kipfilet in de bouillon en laat dit circa 8 minuten pocheren. Zo wordt de kip gaar en blijft hij mooi mals. Haal de kipfilet uit de bouillon en snijd het in blokjes. Bewaar de kippenbouillon.
4
Stap 4
Verwarm de boter in een braadpan en fruit de ui en knoflook hier in aan. Voeg de bleekselderij en wortel  toe en bak deze 8 minuten mee. Voeg hierna de paprika toe.
5
Stap 5
Voeg bloem toe aan de groenten en roer dit door. Voeg langzaam de kippenbouillon toe en blijf roeren tot er een saus ontstaat. Voeg de melk toe en roer dit ook goed door zodat alles goed gemengd is. Voeg de blokjes aardappel toe en breng aan de kook en laat dit 5 tot 7 minuten inkoken. Voeg de erwten en kipblokjes toe en breng op smaak met zout en peper, tijm en peterselie.
6
Stap 6
Verdeel het mengsel over de ovenschaal en dek af met het bladerdeeg. Snijd het bladerdeeg in het midden een beetje open zodat de warme lucht kan ontsnappen. Bestrijk de bladerdeeg met geklopt ei.
7
Stap 7
Verwarm de chicken pot pie 45 minuten in de oven tot het dakje van bladerdeeg goudbruin is gekleurd.
8
Stap 8
Serveer de chicken pot pie eventueel met gekookte aardappelen of rijst.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

17 reacties

Daniella

Hoi Breda, Klopt het dat ik het mengsel in de vorm doe en alleen boven op bladerdeeg leg? Of bekleed je de vorm ook met bladerdeeg (net zoals een quiche)? Ga het dit weekend maken, nu al zin in! Gr. Daniella

Laat een bericht achter

Margreet

Heel erg lekker! Voor herhaling vatbaar.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super!

Jozien

Hoi Brenda, Heidi en Vanessa was het ook al opgevallen, maar misschien wil je het recept er nog even op aanpassen? Ik had de kip inderdaad gesneden en in de bouillon gepocheerd. Daarna mocht ik de kip volgens het recept nogmaals snijden? Waarschijnlijk is het beter om de kip in z'n geheel te pocheren, dan blijft-ie zachter. Maarre, verder wel een erg leuk recept hoor! Ik had er alleen iets meer tijd voor moeten uittrekken, want al dat snijden en de verdere voorbereidingen redde ik niet binnen een half uur.

Laat een bericht achter

Vanessa

Ga het zeker proberen! Ingredienten staan op mijn boodschappen briefje. Moet de kipfilet in z'n geheel in de boullion of al in blokjes? Er staat 2x in blokjes snijden in het recept. Voordat het in de boullion gaat en als je het eruit haalt?? Hoor het graag!

Laat een bericht achter

Heidi Sour

Je snijdt de kip 2x in blokjes :) Nu heb ik zoveel recepten gezien dat ik nog niet weet wat ik vanavond ga maken ;)

Laat een bericht achter

Marianney

Ik heb het gisteren gemaakt ;-) ik mis het moment dat je de aardappelblokjes moet toevoegen? Ik heb ze er op het laast maar doorheen gedaan.

Laat een bericht achter

Daisy

Daar zat ik ook al naar te zoeken :-) smaakt heerlijk!

Nel

Beste Brenda Wat is die chicken pie lekker. Mijn man die heeft wel 10 x achter elkaar gezegd , wat is dit lekker. Hij hoop dat je nog nog meer van die pie recepten hebt. Ga zo door Groetjes van Piet en Nel

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat super leuk om te horen dat jullie zo van de chicken pot pie genoten hebben :)

Jonna@Burgertrutjes

Yes, hier houd ik zo onwijs van! Heb dit ooit in Engeland voor het eerst gegeten en wat was dit lekker! Echt comfortfood, perfect voor deze tijd van het jaar

Laat een bericht achter

Daniëlle

Hmm heerlijk ik eet in de herfst/ winter ook graag zulke gerechten!

Laat een bericht achter

Demi | StudioKOOK

Dol op dit soort heerlijke ovengerechten! En net wat je zegt, op en top comfort food!

Laat een bericht achter

Marieke

.....of maak het in kleine eenpersoonspannetjes ..... de ragout ietsie dikker.... en dan met salade en dikke frieten.... I love it!!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dat kan ook! :)

Marleen

Heerlijk ga ik maken........gebruik je 2 winter wortels?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja, klopt! Heb het er direct bijgezet

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op