Brenda Kookt!

Lekkere recepten, voor ieder wat wils!

  • HOME
  • RECEPTEN
  • VIDEO’S
  • INSPIRATIE
    • Brenda Tipt
    • Eetdagboekjes
    • Kooktips
    • Persoonlijk
    • Reports
    • Reviews
    • Overige foodinspiratie
  • WINKEL
  • ABOUT
  • CONTACT

Drip cake met chocolade topping

21 oktober, 2016 | DOOR Brenda Kookt | 12 REACTIES

drip-layer-cake-groen
Gister maakte ik deze drip cake met chocolade topping voor de verjaardag van Joost. Ik was van plan het artikel pas eind november, met mijn eigen verjaardag, te publiceren. Maar omdat hij zo goed gelukt is, en er zo lekker uit ziet kan ik niet langer wachten.

Op instagram zie ik bij de dames van Life of pie en ook bij Justine Biesot de mooiste drip layer cakes voorbij komen. Dit zijn hoge taartjes met een strakke zijkant, spiegel van ganache die langs de zijkant druipt en bovenop (liefst veel) versiering van snoep, chocolade, macarons, alles wat je maar kunt bedenken. Zo’n taart wilde ik ook!

En omdat Joost vandaag jarig is besloot ik het eens te proberen, zo’n drip cake maken. Lekker over the top. In zo’n taart wil je toch direct je tanden zetten?

drip-cake-groen

Het viel me ontzettend mee om deze taart te maken. Met marsepein en fondant ben ik geen held, maar dit ging eigenlijk prima. Al kun je wel zien dat ik een beginneling ben op dit gebied. Hij is niet zo strak, maar dat vind ik oké. Ik ben er trots op. Nu hopen dat de visite er vandaag van zal smullen.

Ik heb voor de makkelijke weg gekozen door een mix voor biscuit te gebruiken en ook voor de botercrème heb ik een mix gebruikt. Deze heb ik deels groen gekleurd om de taart nog net even mooier te maken. Tip voor de volgende keer: mix de botercrème langer zodat er echt geen klontjes meer in zitten (beginnersfoutje). De taart bestaat uit 4 lagen die ik gemaakt heb van 2 biscuitbodems. En voor die twee biscuitbodems heb je dus echt niet per se 2 dezelfde bakvormen nodig. Ik heb de bodems gewoon achter elkaar gebakken. Tip: doe dit de avond van te voren. Dit scheelt je op de dag dat je de taart gaat maken veel tijd en zo is het biscuit ook goed afgekoeld voor je er mee aan de slag gaat.

druppel-taart

laagjes-taart-met-druppels

Drip cake met chocolade topping

Ingrediënten:

  • 2 biscuitbodems Ø 20 cm
  • 5 eetlepels aardbeienjam
  • 450 gram botercrème (ja echt!)  (bereid volgens aanwijzingen op verpakking of volgens recept)
  • drupje groene kleurstof

Voor de chocoladeganache

  • 150 gram pure chocolade
  • 100 gram ongezouten roomboter

Voor de versiering

  • 1 Mars reep
  • 1 pakje Kinderbueno
  • M&M’s (alleen blauw en groen)
  • Maltezers

Extra benodigd: een spuitflesje om de ganache mooi te druppelen

Bereiding

Zorg er voor dat de biscuitbodems volledig zijn afgekoeld. Snijd de bovenkanten van de biscuitbodems recht af en snijd de bodems horizontaal door.

Besmeer twee delen met aardbeienjam en een deel met 150 gram witte botercrème. Leg de met botercrème besmeerde bodem op een bodem met aardbeienjam en leg daarboven ook eentje met aardbeienjam. En leg daarbovenop de bodem die nog niet besmeerd is. Snijd de bodems bij als de taart niet mooi rond is.

Breng de overige botercrème op kleur door er een drupje groene kleurstof goed door te roeren.

Besmeer de zijkant van de taart rondom met een laag botercrème. Probeer deze laag niet te dik te maken. Met een deegschraper of dergelijke kun je de botercrème mooi gelijk smeren.

Bereid de ganache door de chocolade te smelten (au bain marie of via de magnetron, telkens 30 seconden verwarmen en dan doorroeren). Voeg hierna een voor een de blokjes roomboter toe en roer het door elkaar. Als de ganache 30 ºC is, is de ganache klaar.

Giet 1/2 van de ganache over de bovenkant van de taart en verdeel dit met de onderkant van een lepel zodat het net over de randen loopt. Voeg eventueel extra ganache toe om de complete bovenkant te bedekken. Giet of lepel het overige ganache in een spuitflesje en spuit hiermee de druppels die langs de rand vallen.

Verdeel vervolgens direct de chocolade over de taart zodat dit straks vastplakt aan de ganache. Snijd de Mars doormidden en prik deze een beetje in de taart. Zet de kinderbueno ook rechtop en verdeel een aantal M&M’s en Maltezers over de taart.

Het is ook mogelijk om de zijkant van de taart te bedekken met het snoep. Tip: de M&M’s smelten niet in je hand, maar wel op de boterscreme. Deze kun je het beste vlak voor het serveren op de taart plakken. Op de ganache heb je hier geen last van met de M&M’s.

Bewaar de taart  in de koelkast.

———————————————-

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 is inmiddels UITVERKOCHT. Omdat het zo snel is gegaan heb ik een andere toffe actie. Mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! bestel je nu voor € 17,50 (ipv de oorspronkelijke € 25,-).
 Klik hier voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt via Instagram (username @brendakookt) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s.
Ook kun je me vinden op Facebook.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Bekijk ook:

  • Disco Dip Drip CakeDisco Dip Drip Cake
  • Paastulband met advocaat-glazuur en eitjesPaastulband met advocaat-glazuur en eitjes
  • Westfriese JodenkoekWestfriese Jodenkoek
  • Meer rust, minder recepten? – Update Brenda KooktMeer rust, minder recepten? – Update Brenda Kookt

Filed Under: Cake/Taart en Koekjes Tagged With: botercreme, Brenda Kookt, chocolade ganache, drip cake, druppel taart, foodblog, foodblogger, ganache, layer cake, layer drip cake, over the top cake, over the top taart, taart, taart met druppels, taart met lagen

<< De koelkast van.. Annemieke van ZTRDG
5 belegde broodjes >>

REACTIES

  1. Tilly says

    21 oktober, 2016 at 08:36

    Hoi Brenda

    Wow, wat ziet die taart er prachtig uit en wat een mooie kleuren.

    Gr. Tilly

    Beantwoorden
  2. Fran says

    21 oktober, 2016 at 09:07

    Allereerst gefeliciteerd met je lief.

    Wat ziet dit er lekker uit, meestal als ik deze taarten zie ben ik onder de indruk: kan ik dat wel maar met dit recept durf ik het aan om het ook eens te proberen. Ik heb het recept in ieder geval bewaard.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      22 oktober, 2016 at 11:09

      Ja echt doen hoor, het viel mij uiteindelijk mee hoeveel werk het was. Ga nu de taart voor de verjaardag van mijn dochtertje toch ook maar zelf maken ;)

      Beantwoorden
  3. Jonna@Burgertrutjes says

    21 oktober, 2016 at 09:18

    oh wow, wat is ie goed gelukt!! Zo’n taart staat ook nog op mijn baklijst.

    Beantwoorden
  4. Roos says

    21 oktober, 2016 at 13:21

    Wauw, wat ziet hij er prachtig én lekker uit! X

    Beantwoorden
  5. Lianne says

    21 oktober, 2016 at 15:58

    Gefeliciteerd! Men, wat een toffe taart! Hij is echt goed gelukt. :) Zo’n dripcake met veel snoep en chocolade bovenop staat altijd nog op mijn baklijst.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      22 oktober, 2016 at 11:07

      Tnx! En het is echt een aanrader. De taart ziet er zoeter uit dan hij is.

      Beantwoorden
  6. yvonne says

    22 oktober, 2016 at 09:07

    Ziet er superleuk en lekker uit!

    Beantwoorden
  7. Daniëlle says

    23 oktober, 2016 at 19:54

    Wat een leuke cake! Leuk om eens te maken!

    Beantwoorden
  8. Tje says

    25 oktober, 2016 at 22:08

    Wat super mooi gedaan zeg en echt een topper voor de eerste keer!! Ik heb nog nooit een taart gemaakt maar met hulp van jou recept durf ik t zkr te proberen.! Alleen een vraagje, waarom de ganache kan je ook rechtstreeks de chocolade over de bovenkant naar benden laten druppelen??

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      26 oktober, 2016 at 07:13

      Je kunt ook chocolade over de bovenkant druppelen maar dan wordt de consistentie wat harder en de druppels zijn juist vloeibaarder. Ganache is ook lekkerder vind ik zelf.

      Beantwoorden
  9. Sophie says

    18 juli, 2017 at 00:05

    Hallo,vandaag ook deze taart gemaakt en is zeer goed gelukt.Dank je wel voor de mooie tip.grtj Sophie

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GA SNEL NAAR:

WELKOM

Hoi! Leuk dat je langskomt bij BrendaKookt.nl!
Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten.

Op mijn foodblog worden uiteenlopende recepten afgewisseld met kooktips en reviews van kookboeken, restaurants en meer.
Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken. Kijk lekker rond, en eet smakelijk!

WINKEL

NIEUWSTE VIDEO

BEKIJK OOK

INSTAGRAM

  • Hi there! Stond ik vanmiddag ineens gezellig in de keuken
  • Wat gaan jullie doen op deze ZONdag?  Heerlijk zon
  •  Voor deze foto! Hier wil je toch een plakje
  • Gnocchi! Als je het nog nooit gegeten hebt staat er
  • Valentijn Vertel eens doen jullie er aan?  Als je
  • Pannenkoekenlovers opgelet!  Vandaag deel ik een variatie op mijn
  • Van die simpele gerechten die vroeger regelmatig op tafel stonden
  • Zondag! Sta jij uitgebreid in de keuken vandaag of houdt
  • De afgelopen maand zijn de PrincesAmbassadeurs samen met mij aan

ZOEK OP CATEGORIE

FACEBOOK

Brenda Kookt

MELD JE AAN

MEEST GELEZEN

Makkelijke maaltijd
Pannenkoeken (basisrecept)
Recepten
De lekkerste aardappeltjes uit de oven!

VOLG BRENDA KOOKT

       


Designed by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer
Privacy & cookies

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media

VOLG BRENDA KOOKT

       


Design by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media
Naast chocolade koekjes verzamelt Brenda Kookt ook digitale Cookies. Klik op 'Meer informatie' voor de privacy- & cookieverklaring.OKMeer informatie