Geroosterde bloemkool met couscous en pistache

geroosterde-bloemkool-met-couscous-en-pistache

Geroosterde bloemkool met couscous en pistache. Een lekker lunchgerecht of makkelijke maaltijd met geroosterde bloemkool, mijn versie van een gerecht van Donna Hay.

Vorige maand mocht ik (samen met een select groepje pers) lunchen met the one and only Donna Hay ter ere van de lancering van haar nieuwe kookboek Life in balance. Morgen vertel ik jullie meer over dit prachtige kookboek, maar vandaag wil ik alvast een lekker receptje delen.

Tijdens de lunch werden er heerlijke gerechten uit het boek geserveerd. Een van de gerechten was de tabouleh van geroosterde granen en bloemkool. Dit was zo lekker dat ik het thuis ook snel wilde eten, echter had ik niet alle ingrediënten in huis en daarom maakte ik er een eigen versie van.

In mijn versie zijn de bloemkoolroosjes wel geroosterd maar de granen niet. De geroosterde boekweit en bulgur heb ik vervangen door gewelde couscous welke ik na het roosteren van de bloemkool heb toegevoegd. Wel gebruik ik dezelfde kruiden en smaakmakers als Donna heeft gedaan: ras el hanout, peterselie, dille en citroen. Ook heb ik pistache en krenten door het mengsel geroerd. Een heerlijk gerecht met noot-achtige geroosterde bloemkool, frisse citroen en een lekker bite van de pistache.

recept-geroosterde-bloemkool

Geroosterde bloemkool met couscous en pistache

Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 450 gram bloemkoolroosjes, fijngehakt
  • 250 gram couscous
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel ras el hanout
  • zout en peper
  • 6 handen bladpeterselie, grof gehakt
  • handje dille, grof gehakt
  • 70 gram pistachenoten, gehakt
  • 40 gram krenten
  • 2 eetlepels citroensap
  • verse ricotta en partjes citroen voor erbij

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Schep de bloemkoolroosjes om met olijfolie, ras el hanout, zout en peper. Verdeel dit mengsel over een bakplaat. Rooster dit 25 tot 30 minuten in de oven of tot de bloemkool goudbruin is.

Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met olijfolie en roer de bloemkoolroosjes er door. Meng de peterselie, dille, gehakte pistache, krenten en citroensap er door.

Serveer het gerecht met ricotta en partjes citroen. Dit gerecht is zowel warm als koud lekker.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Charlotte says

    Grappige combi die pistache met bloemkool, eens heel iets anders :-)