Ga naar de inhoud

Geroosterde pompoenpitten

Gooi je pompoenpitten niet weg, je kunt ze roosteren en vervolgens in allerlei gerechten gebruiken!

40 minuten Bereidingstijd
Delen op

Geroosterde pompoenpitten

pompoenpitten-roosteren

Heel eerlijk: als ik een pompoen heb klaargemaaktgooi ik de pitten vaak ongemerkt samen met de draden weg. Zonde! Want het is super simpel om de pompoenpitten te roosteren waardoor je ze weer kunt gebruiken in verschillende gerechten.

Bij deze deel ik ‘het recept’  voor het roosteren van pompoenpitten. En dat is dus super makkelijk.

Het is lekker om de geroosterde pompoenpitten over een salade te strooien (bijvoorbeeld deze salade), (pompoen)soep of geroosterde pompoen. Maar het is ook lekker in de yoghurt of om zo uit de hand te eten. In dat laatste geval is het lekker om de pompoenpitten extra op smaak te brengen. Zie mijn tips onder dit artikel.

geroosterde-pompoenpitten

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze geroosterde pompoenpitten

Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Lepel de pitten en draden uit de pompoen. Haal de pitten met je vingers los van de draden en bewaar ze in een pannetje. Soms gaat dit lastig, het is niet erg als er wat draden aan de pitten blijven zitten. Deze week je er straks af tijdens het koken. Spoel de pompoenpitten schoon en kook de pitten hierna 20 minuten in ruim water met een snuf zout.
3
Stap 3
Giet de pompoenpitten af en dep ze droog met een schone theedoek. Roer de pompoenpitten door een eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel ze over de bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven. Controleer tussendoor of de pompoenpitten niet te bruin (of zwart) kleuren.

Tip: het is ook lekker om de pompoenpitten op smaak te brengen met kruiden. Een paar suggesties:

  • oregano
  • chillipoeder
  • paprikapoeder
  • kaneel
Bekijk ook andere recepten
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Naan maken recept
Gegrilde pastinaak met truffelmayo en parmezaan
Bechamelsaus maken

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op