5x Pita broodje

5-pita-broodje

Deze week gooi ik er weer een friday 5 in. Op de donderdag ;) Ik deel 5 x een gevuld pitabroodje. Omdat dat zo op zijn tijd super lekker is en ook lekker makkelijk. Voor dit weekend bijvoorbeeld.

Als ik voor echt makkelijk wil gaan dan koop ik de pitabroodjes in de supermarkt. Bij mijn supermarkt (Deen) liggen in het koelvak verse pitabroodjes, en die zijn veel lekkerder dan de standaard pitabroodjes die niet in de koeling liggen. Maar als ik tijd en zin heb om ze zelf te maken zijn ze het aller lekkerste. Ik gebruik hiervoor het recept van Esmee van Es’ Factory, hier deelde ik dit recept eerder op mijn blog.

En dan heb je dus een lekker pitabroodje, zelf gekocht of zelf gemaakt en dan is het tijd om het nog lekkerder te maken. Tijd voor de vulling.

pita-broodje-2

5x Pita broodje

klik op de titel om het recept te bekijken

Pita Kip-shoarma

Classic, maar altijd goed. Een broodje shoarma, en natuurlijk hoort dat op een pita. Ik ga het liefst voor kip-shoarma en dan serveer ik hem volgens dit recept. Lekker!

Pita Vis met een korstje

Met een pitabroodje hoef je natuurlijk niet altijd te beleggen met shoarma. Wat dacht je van een lekker krokant visje tussen een pita? Een lekkere makkelijke maaltijd, en extra lekker met citroenmayonaise.

Pita tomatenprutje

Het recept voor mijn pita tomatenprutje is bij toeval ontstaan doordat ik restjes uit de koelkast opmaakte voor we op vakantie gingen. Sindsdien zijn het geen restjes maar koop ik het speciaal voor dit recept bij de supermarkt. Super lekker met de gehaktballetjes, ui, paprika en tomaat.

pita-broodje-3

Pita Sushi

Sushi op een broodje. Zonder rijst, maar met een pita broodje. Super simpel met maar een paar ingrediënten: gerookte zalm, avocado, wasabi en mayonaise.

Pita kaas

Dit recept staat niet op mijn blog maar dit is hoe ik ook heel graag een pitabroodje eet. Als we pita’s over hebben vul ik ze met kaas en stop ik ze even in de oven. Ook lekker om er een tosti van te maken met kaas, ham en een beetje ketchup.

 

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Marlotte says

  Leuke ideetjes! Vroeger maakte ik van de pitabroodjes die over waren vaak een tosti. Heerlijk!

 2. Daniëlle says

  Ze lijken mij allemaal lekker! Als tosti of gewoon heel simpel met een dipje vind ik ze ook heel lekker!

 3. Nicole says

  haha ik moest vooral lachen om de naam pita tomatenprutje ;) ziet er wel heerlijk uit!

 4. Jonna@Burgertrutjes says

  Leuke recepten, ik varieer ook vaak met pitabroodjes. Moet ze nog steeds een keer zelf maken, ik ga het recept een keer proberen.