Snel cheesecake taartje met aardbeien

cheesecake-hapje-met-aardbeien

Als je zin hebt in een snel lekkernij met een zomers tintje dan moet je aan de slag met dit receptje. Een cheesecake taartje met verse aardbeien.

Vorig weekend gingen we varen met familie. Bij zo’n dagje uit vind ik het altijd leuk om iets lekkers mee te nemen. Ik had lekkere verse aardbeien in de koelkast liggen en daarom wilde ik hier iets mee maken. Uiteindelijk werden het deze snelle cheesecake taartjes. Een super snel gebakje dat ontzettend in de smaak viel.

Van bladerdeeg maakte ik een taartje die ik vulde met een mengsel van roomkaas. Nadat dit krokant gebakken en afgekoeld was heb ik het belegd met verse aardbeien. Een lekker snel toetje, of lekkers voor bij de koffie.

snel-cheesecake-taartje-met-aardbeien

Snel cheesecake taartje met aardbeien

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 5 eetlepels roomkaas naturel
  • 1 eetlepel poedersuiker, plus extra om te garneren
  • 1 theelepel vanille essence
  • 1 ei
  • 16 verse aardbeien

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Vouw de uiteinden van de plakjes bladerdeeg 0,5 cm naar binnen zodat een rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in het midden van het deeg (dus niet op de randen).

Meng de roomkaas met poedersuiker en vanille essence en verdeel dit met een lepel over het midden van het deeg.

Klop het ei los en bestrijk de randen van de taartjes hiermee.

Bak de taartjes 20 minuten in de oven en laat ze hierna op een rooster afkoelen.

Verdeel de aardbeien over de cheesecake taartjes en bestuif voor het serveren met poedersuiker.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK says

    Dol op cheesecake en wat een lekker receptje is dit! Eenvoudig en snel. Vooral benieuwd naar de roomkaasvulling. Dit is een handige receptje om in je repertoire te hebben.

  2. Nicole says

    Wat een leuk idee en fijn dat je dit snel in elkaar kan zetten :) Ziet er lekker uit

    • A.Hannema says

      beste Brenda,volg je al heel lang,maar ben niet tevreden over het recept van cheesecake.het bladerdeeg is niet gerezen,misschien op lagere temp bakken of met boven en onderwarmte.ziet er niet uit om te presenteren.
      groet Annemieke.

      • Brenda Kookt says

        Hi Annemieke, wat jammer dat het niet gerezen is. Dit kan ook liggen aan het bladerdeeg dat je hebt gebruikt.