Brenda Kookt!

Lekkere recepten, voor ieder wat wils!

  • HOME
  • RECEPTEN
  • VIDEO’S
  • INSPIRATIE
    • Brenda Tipt
    • Eetdagboekjes
    • Kooktips
    • Persoonlijk
    • Reports
    • Reviews
    • Overige foodinspiratie
  • WINKEL
  • ABOUT
  • CONTACT

Brownietaart met noten

19 augustus, 2016 | DOOR Brenda Kookt | 7 REACTIES

Brownietaart

Voor een goede brownie mag je me ‘s nachts wakker maken. En daarom dacht ik: waarom maak ik er geen brownietaart van? Bij deze.

Met deze brownietaart sluit ik mijn vakantie af, en pak ik met heel veel enthousiasme en zin het bloggen weer op. Ik ben helemaal uitgerust en zit boordevol nieuwe (lekkere) ideeën. Omdat ik goed wil beginnen trap ik af met deze lekkere brownietaart. Ik heb tenslotte altijd nog een gaatje voor een stukje (of in dit geval een punt) brownie, dat gaat er altijd wel in.

Deze brownietaart is dubbelop, dubbel chocolade. Hij is extra groot en er zit niet alleen chocolade in de cake maar ook on top. Dubbel zo goed dus. Prima om je vakantie mee af te sluiten, of om je weekend mee te beginnen.

Brownietaart met noten

Brownietaart met noten

Bereidingstijd 25 minuten plus 40 minuten oventijd en 30 minuten om af te koelen

Ingrediënten

  •  200 gram ongezoute boter
  • 150 gram pure chocolade
  • 2 eieren
  • 250 gram suiker
  • 120 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram ongezouten gemengde noten

Voor de topping:

  • 80 gram pure chocolade
  • een handje ongezouten gemengde noten

Extra benodigd: springvorm ∅ 24 cm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ºC, vet de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.

Smelt in een pannetje de blokjes boter met stukken chocolade en zet dit even weg.

Hak de noten grof.

Klop in een kom de eieren met de suiker los. Voeg het afgekoelde chocolade mengsel toe en roer het zelfrijzend bakmeel en de gehakte noten toe.

Verdeel het beslag over de springvorm en bak dit 40 minuten in de oven. Laat de brownietaart hierna in de springvorm afkoelen.

Hak de chocolade fijn en smelt dit au bain marie. Besmeer de bovenkant van de brownietaart met chocolade en bestrooi dit met de grof gehakte noten. Laat de chocolade opstijven en snijd de brownietaart hierna in punten.

———————————————-

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 is inmiddels UITVERKOCHT. Omdat het zo snel is gegaan heb ik een andere toffe actie. Mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! bestel je nu voor € 17,50 (ipv de oorspronkelijke € 25,-).
 Klik hier voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt via Instagram (username @brendakookt) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s.
Ook kun je me vinden op Facebook.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Bekijk ook:

  • Holiday Smores Brownies van StarbucksHoliday Smores Brownies van Starbucks
  • Red velvet browniesRed velvet brownies
  • Oreo brownies van witte chocoladeOreo brownies van witte chocolade
  • Brownie BangoBrownie Bango

Filed Under: Cake/Taart en Koekjes Tagged With: Brenda Kookt, brownie, brownie recept, brownietaart, brownietaart met noten, foodblog, recept, taart van brownie, variatie brownie

<< Voorproefje: Snelle klassiekers met een twist
5x bruschetta >>

REACTIES

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK says

    20 augustus, 2016 at 14:14

    Klinkt echt onwijs lekker! Dit moet ik een keertje maken en proeven. Zin in!

    Beantwoorden
  2. Miranda says

    21 september, 2016 at 16:50

    De blokjes boter met chocolade, smelt je die rechtstreeks in een pannetje of moet dat ook au bain marie?

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      22 september, 2016 at 09:11

      Dat kan rechtstreeks in het pannetje

      Beantwoorden
  3. Ien says

    24 november, 2016 at 15:41

    Dag Brenda,
    Wat heb je een heerlijke recepten en je commentaar is zo gezellig en herkenbaar, je uitspraak mbt bakken, het moet in een keer kloppen, geen kans meer om er wat aan toe te voegen.
    Mijn bakfrustratie heb ik opgelopen met appeltaart. Veel lieve vriendinnen vertrouwden mij hun succesformule, maar wat ik ook doe, hij wordt nooit zo lekker als bij hen, te droog, rolt uit elkaar. Maar mijn ervaring met jouw recepten geeft mij hoop, zodat ik overweeg mijn verjaardag te gaan vieren met 30 vriendinnen en een eigen high tea te maken.
    Je recepten werken stimulerend maar hoe krijg ik dat logistiek voor elkaar? Heb jij een succesformule?

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      25 november, 2016 at 07:05

      Wat leuk om te horen Ien, en super leuk dat je een high tea gaat organiseren voor je vriendinnen. Je kunt als hulpje mijn printable voor het organiseren van het kerstdiner bijv gebruiken. Dit is een hulpmiddel om optijd te beginnen.
      Sommige hapjes kun je misschien invriezen (een soepje of quiche bijvoorbeeld) of een paar dagen in de koelkast bewaren. Schrijf alles op wat je gaat maken en doe de dingen die eerste kunnen ook echt eerder. Sandwiches zou ik wel dezelfde dag maken.

      Beantwoorden
      • Ien says

        25 november, 2016 at 10:12

        Dank Brenda ga ernaar op zoek. Komt goed.

        Beantwoorden
  4. Marjolein says

    19 februari, 2018 at 19:21

    De brownietaart was heerlijk! Ik heb wel een vraagje: de buitenranden bleven mooi hoog maar in het midden zakte hij nogal in, wat kan ik daar aan doen? Hij was ook nogal kruimelig, zou iets meer boter helpen? Nogmaals: aan de smaak deed dit niets af hoor!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GA SNEL NAAR:

WELKOM

Hoi! Leuk dat je langskomt bij BrendaKookt.nl!
Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten.

Op mijn foodblog worden uiteenlopende recepten afgewisseld met kooktips en reviews van kookboeken, restaurants en meer.
Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken. Kijk lekker rond, en eet smakelijk!

WINKEL

NIEUWSTE VIDEO

BEKIJK OOK

INSTAGRAM

  • Hi there! Stond ik vanmiddag ineens gezellig in de keuken
  • Wat gaan jullie doen op deze ZONdag?  Heerlijk zon
  •  Voor deze foto! Hier wil je toch een plakje
  • Gnocchi! Als je het nog nooit gegeten hebt staat er
  • Valentijn Vertel eens doen jullie er aan?  Als je
  • Pannenkoekenlovers opgelet!  Vandaag deel ik een variatie op mijn
  • Van die simpele gerechten die vroeger regelmatig op tafel stonden
  • Zondag! Sta jij uitgebreid in de keuken vandaag of houdt
  • De afgelopen maand zijn de PrincesAmbassadeurs samen met mij aan

ZOEK OP CATEGORIE

FACEBOOK

Brenda Kookt

MELD JE AAN

MEEST GELEZEN

Makkelijke maaltijd
Pannenkoeken (basisrecept)
Recepten
Ovenschotel

VOLG BRENDA KOOKT

       


Designed by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer
Privacy & cookies

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media

VOLG BRENDA KOOKT

       


Design by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media
Naast chocolade koekjes verzamelt Brenda Kookt ook digitale Cookies. Klik op 'Meer informatie' voor de privacy- & cookieverklaring.OKMeer informatie