Bosbessen ontbijtmuffins

Ontbijtmuffins met blauwe bessen

Een ideaal weekend- of vakantierecept als je het mij vraagt. Dat zijn deze bosbessen ontbijtmuffins uit Good Morning van Food Bandits.

Suus en Johan brachten eerder dit jaar hun boek Good Morning uit. Een boek boordevol lekkere maar ook gezonde ontbijtje. Ik moet bekennen dat ik er tot 2 weken geleken nog niets uit heb gemaakt. Het was er nog niet van gekomen. Wel stonden er een aantal recepten op mijn to-cook lijstje. Zo staan er heerlijke pannenkoek-recepten in, bijvoorbeeld de espresso pancakes die bij vriendlief zeker in de smaak gaan vallen. Maar ik besloot eerst aan de slag te gaan met de bosbessenmuffins. En oh my, dat was een hele goede keuze. Deze ontbijtmuffins zijn super lekker!

De muffins zijn gemaakt met banaan en yoghurt, waardoor ze niet droog worden maar juist extra zacht van binnen zijn. De muffins zijn gluten-, lactose en suikervrij. Al moet ik bekennen dat mijn variant dat niet meer is. Ik heb gewone volle yoghurt gebruikt en de kokosbloesemsuiker heb ik vervangen door kristalsuiker. Omdat ik dit niet in huis heb en ik denk dat de muffins hierdoor nog lekkerder worden.

Klik hier voor meer informatie over (of het bestellen van) dit heerlijke ontbijtboek en scroll naar beneden voor het recept van de overheerlijke bosbessen ontbijtmuffins.

Bleuberry breakfast muffins

Bosbessen ontbijtmuffins

Bereidingstijd 20 minuten en 15 – 20 minuten baktijd

Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 100 havermoutmeel (haver zelf fijnmalen)
  • 200 gram amandelmeel
  • 1 banaan
  • 3 eieren
  • 1 snuf zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 25 kristalsuiker (of kokosbloesemsuiker )
  • 5 ontpitte dadels
  • 100 gram yoghurt (of soyayoghurt)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 125 gram bosbessen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC en zet een muffinbakplaat vol met papieren houdertjes. Meng de haver en het amandelmeel in een kom en voeg bakpoeder, kaneel en zeezout toe. Roer goed door elkaar. Pureer in een keukenmachine de banaan met eieren tot een luchtig mengsel. Voeg yoghurt, vanille- extract dadels en suiker toe en laat de machine net zo lang draaien totdat een mooi glad geheel is.

Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer het goed door met een lepel. Laat het beslag even staan terwijl je de bessen afweegt. Roer tot slot de bessen door het beslag. Verdeel het mengsel over de papieren houdertjes en plaats de muffinplaat in de oven.

Bak de muffins in 15 tot 20 minuten gaar, of totdat je er een sateprikker schoon uit kunt halen en de bovenkant licht terugveert.

In een afgesloten trommel kun je de ontbijtmuffins een paar dagen bewaren.

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

    • Brenda Kookt says

      Zoet en goed :) Al valt het mee hoe zoet ze zijn hoor, hierdoor heel goed geschikt voor het ontbijt. Maar tussendoor mag natuurlijk ook

  1. Suus says

    Wat onwijs leuk Bren!! Dank je wel voor het delen en wat voor suiker maakt nuet uit, muffins zijn gewoon een goed idee.
    Liefs Suus x

  2. Demi says

    Yummie, lijkt me heerlijk om hiermee te ontbijten! :)

  3. Annelies says

    Hoe lang moet je mixen als je geen keukenmachine hebt? Het was al snel ‘een mooi glad geheel’, maar het eindresultaat is helaas behoorlijk vast. Dat lijkt me niet de bedoeling…

  4. Annet says

    Kun je de ontbijtmuffins ook invriezen?

    • Brenda Kookt says

      Ja dat kan Annet. Je kunt ze dan het beste in de koelkast langzaam laten ontdooien. Bijvoorbeeld de avond van te voren