Ga naar de inhoud

5 (fotografie)tips om je gerecht op te frissen

Thaise groene curry

gesponsord artikel

Bij deze deel ik het tweede artikel met tips voor foodfotografie. Na de algemene tips deel ik vandaag tips hoe je de minder fotogenieke gerechten toch mooi op de foto kunt zetten.

Stoofschotels, sauzen, stampotten en curry’s zijn vaak niet fotogeniek doordat het op het bord een ‘bruine derrie’ lijkt. Het gerecht valt vaak uit elkaar en de saus loopt uit over het bord. Hierdoor is het lastig om het mooi (en lekker) op de foto te zetten. Zonde, want deze gerechten zijn super lekker, en ook deze wil je delen op social media.

Thaise groene curry wereldgerecht

In dit artikel geef ik je 5 tips om minder fotogenieke gerechten op de foto te zetten:

5 tips

1. Kleur aanbrengen
Als een gerecht kleurloos is kun je door het gebruiken van accessoires en props kleur toevoegen aan het geheel. Denk hierbij aan de ondergrond, servies , bestek of glaswerk, maar bijvoorbeeld ook door het gebruik van een servet.

2. Neem geen close-up foto
Als het gerecht minder mooi is werkt het vaak goed om te foto van wat verder weg te nemen zodat niet alleen het bord of de pan maar ook een (groot) deel van de tafel te zien is.

3. Laat de ingrediënten met kleur goed zien
Maak het bord of de pan zo op dat de ingrediënten met kleur goed zichtbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld stukjes paprika bovenop leggen.

4. Garneren
Garneer het gerecht met verse kruiden, kaas of bijvoorbeeld noten. Hierdoor verschuift de aandacht van de bruine derrie naar de garnering.

5. Verander focus
Leg de gebruikte (verse) ingrediënten ook naast de pan of het bord. Hierdoor verschuift de focus.

Lees ook mijn vorige artikel waarbij ik meer algemene tips voor foodfotografie geef, klik hier om het artikel te bekijken. 

Deze foto’s heb ik gemaakt van een van de nieuwe wereldgerechten van Knorr, de wereldspecials Thaise Groene Curry. Ik heb geen wit bord gebruikt omdat de rijst in dit gerecht ook wit is. Het grijze bord zorgt voor contrast. Het groene servet zorgt voor extra kleur en ik zorg er voor dat de paprika en de gedroogde peper goed te zien zijn. Het gerecht heb ik gegarneerd met peterselie.

Dit artikel is een samenwerking met Knorr, lees mijn disclaimer

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op