Vietnamese summerrolls met garnalen en mango

Kumars Kookevent 32

gesponsord artikel

Vandaag gaan we op de Vietnamese tour met heerlijke summerrolls. Bij een workshop van Kumar’s mocht ik nieuwe producten testen. We maakten lekkere frisse summerrolls met mango, verse kruiden en garnaaltjes. Ik vertel je meer over de nieuwe producten en natuurlijk geef ik jullie ook het recept zodat je thuis ook aan de slag kan.

Kumar’s ontwikkelt soepbasis, marinades en wokpasta’s zonder gebruik te maken van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Het nieuwe assortiment is gericht op Aziatisch street food, waarvan veel gericht is op de Vietnamese keuken. Zo kun je met gemak thuis ook de lekkere Aziatische gerechten bereiden.

Om de nieuwe producten te testen heeft Kumar’s mij gevraagd een recept te ontwikkelen met de nieuwe producten. Samen met mijn team (die bestaat uit toppers Esmee en Floor) heb ik dit tijdens het event voor iedereen gekookt. Bekijk de sfeervideo, en scroll ook zeker door om hieronder het uitgeschreven recept te bekijken.

Kumars Kookevent 001

Vietnamese summerrolls met garnalen en mango

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 10 stuks:

  • 10 Kumar’s Vietnamese Banh Trang (rijstvellen)
  • 1 pakje Kumar’s Wokpasta Vietnamese summer rolls
  •  250 gram verse Hollandse garnaaltjes
  • 250 gram mihoen
  • 1 rijpe mango
  • 100 gram wortel, julienne gesneden
  • verse (Thaise) basilicum
  • verse munt
  • 2 limoenen

Bereiding

Verwarm olijfolie in een koekenpan of wok. Bak wortel met de wokpasta hier kort in aan.

Week de mihoen en spoel dit af met koud water.

Snijd de mango in reepjes. Hak de Thaise basilicum en verse munt grof.

Wel de rijstvellen kort in koud water en leg ze op een bord.

Beleg het midden van de rijstvellen met een pluk mihoen, een paar reepjes mango, wortel, de verse kruiden en garnalen. Besprenkel met een klein beetje limoen en vouw de rijstvellen dicht. Halveer de summerrolls en leg ze op een bord.

Serveer de Vietnamese summerrolls met Kumar’s Vietnamse Nuoc Mam saus.

Kumars Kookevent 002

De toffe schorten met mijn hoofd erop zijn mede mogelijk gemaakt door maxilia.nl

Dit artikel is een samenwerking met Kumar’s, lees mijn disclaimer

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES