Zalmcarpaccio

Carpaccio met gerookte zalm

Het echter zomerweer laat aardig op zich wachten hier in Nederland. Toch ga ik er voor en deel ik vandaag een lekker fris gerecht. Deze zalmcarpaccio is extra lekker op een warme dag, maar iedere andere dag

Carpaccio kennen we denk ik allemaal als het gerecht met dunne plakjes ossenhaas. Maar met carpaccio kun je nog veel meer kanten op. Eerder deelde ik al een recept voor carpaccio van rode biet (klik) en courgette (klik). Deze keer gaan we voor een frisse zalmcarpaccio, bereid met gerookte zalm.

De zalmcarpaccio is rijk belegd, met een stuk getoast brood erbij kan dit ook prima dienen als lunch.

Zalmcarpaccio

Zalmcarpaccio

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 handen gemengde sla
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 40 gram verse geitenkaas
  • 1 eetlepel pijnboompitjes, geroosterd
  • 2 eetlepels wasabimayonaise
  • peper

Bereiding

Snijd de tomaten in partjes, hak de kappertjes fijn en verbrokkel de geitenkaas.

Verdeel de gerookte zalm over de borden en bestrooi met peper. Leg de sla op de zalm bestrooi de zalmcarpaccio met cherrytomaatjes, kappertjes, verbrokkelde geitenkaas en pijnboompitjes.

Verdeel tot slot de wasabimayonaise over het gerecht.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Lonneke says

    Dit ziet er echt heel lekker uit! Ik lust geen geitenkaas Zou ik de geitenkaas ook ergens door kunnen vervangen?

  2. Heike says

    Hhhmmm lijkt me heerlijk gerecht en ga ik zeker heel binnenkort maken.

  3. Lianne says

    Oh dat ziet er lekker uit! Lijkt mij veel lekkerder dan de ‘originele’ carpaccio. Zalm is echt mijn favoriet.

  4. Thorsten says

    Gisteren gemaakt voor de eetclub. Was een groot succes. Goede combo! Ik weet al wat ik voor kerst ga maken ;)