Groenteballetjes met zoetzure Hawaii saus

Vegetarische barbecue met zoetzure saus

Iets lekkers voor op de barbecue: groenteballetjes met zoetzure Hawaii saus. Dàt is weer eens wat anders dan kipsaté! En deze saus is ook erg lekker bij gehaktballetjes of een witvisje.

We zitten inmiddels volop in het barbecue seizoen. Het weer bij ons in Nederland is vaak wisselvallig, maar gelukkig hebben we al een aantal mooie dagen gehad waarop de barbecue aan kon. En ik heb goede hoop dat we hem dit weekend ook weer aan kunnen steken!

Bij de barbecue denk je al snel aan vlees, maar wat dacht je er van om eens een lekker groenteballetje op de barbecue te bereiden?

Tivall groenteballetjes barbecue

Tivall heeft verschillende producten in het assortiment die heel goed op de barbecue bereid kunnen worden. Ideaal als je vegetarisch eet of bij de barbecue iets anders wilt serveren dan vlees of vis.

Een leuke tip: op de website van Tivall maak je nu kans op een reis naar New York! Klik op de grote actie-banner op de website en vul hier de code in die vermeld staat op de verpakking van jouw Tivall-product. Naast de verschillende prijzen krijg je ook nog eens 50% korting op je vervolgaankoop van Tivall.

De groenteballetjes van de barbecue zijn extra lekker als je er een zomers sausje bij serveert. Daarom geef ik je het recept van deze lekkere zoetzure hawaii saus. Niet alleen lekker bij groenteballetjes, ook bij een ander stukje vlees of vis smaakt deze saus goed.

Barbecue groenteballetjes met zoetzure saus

Groenteballetjes met zoetzure hawaii saus

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 4 spiesjes

  • 1 pakje Tivall groenteballetjes
  • 2 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels soyasaus
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1 klein blikje ananasstukjes op siroop

Extra benodigd: satéprikkers 

Bereiding:

Week de satéprikkers in een bakje met water.  Rijg de groenteballetjes aan de prikkers.

Schil de gember en snijd dit fijn, pers de knoflook uit. Verwarm een beetje olie in een pannetje en fruit de gember en knoflook hierin kort aan. Snijd de ananasstukjes fijn. Voeg de ketchup, azijn, sojasaus, maizena en basterdsuiker samen met de ananasstukjes en het siroop toe aan de saus.

Breng de saus aan de kook, roer regelmatig door en laat dit 3 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.

Bak de spiesjes met groenteballetjes op de barbecue mooi goudbruin en gaar.

Serveer de groenteballetjes met de zoetzure Hawaii saus.

De producten van Tivall zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn.
Dit artikel is een samenwerking met Tivall, lees mijn 
disclaimer

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Tanja says

    Ik ben heel blij met het recept van deze zoet/zure Hawaii saus! Ik ben dol op de zoet zure gembersaus van de chinees en ik denk dat deze net zo smaakt. Bovendien kan ik al twee producten van Tivall proberen, de groenten-burgers van laatst en nu dus de groenten-balletjes, ik ben heel benieuwd! Plus dubbel kans op die reis naar New York :-)