Quiche van broccoli met zalm

Quiche broccoli en zalm

Het is echt alweer te lang geleden dat ik een recept voor een hartige taart of quiche heb gedeeld. Vandaag een lekkertje met vis, een quiche van broccoli met zalm.

Deze quiche is geinspireerd op een andere topper die al een lange tijd op Brenda Kookt te vinden is. De hartige taart met broccoli en kip. Omdat ik deze al erg vaak gemaakt heb wilde ik iets anders. Het werd broccoli en zalm. Weer zo’n topper!

De quiche heb ik lekker basic gehouden door niet te veel ingrediënten toe te voegen. Er is deze keer zelfs geen kaas toegevoegd. En ik moet zeggen dat dat me goed bevallen is. Het lijkt soms een gewoonte te worden overal kaas aan toe te voegen.

Wist je dat je restjes hartige taart of quiche heel goed kunt invriezen? Als je een (of meer) punt(en) over hebt verpak deze dan in een diepvrieszakje en vries hem zo in. Haal de punt ’s ochtends uit de vriezer en laat hem in de koelkast ontdooien. Tegen de avond is de hartige taart ontdooid en kun je hem in de oven even opwarmen. Laatst publiceerde ik een artikel over het invriezen van eten. Klik hier om dit artikel te lezen.

Hartige taart broccoli en zalm

Quiche van broccoli met zalm

Bereidingstijd 20 minuten en 30 minuten baktijd

Ingrediënten voor 1 quiche 4/5 personen:

  • 7 plakjes hartige taartdeeg (ontdooid0
  • 1 broccoli (500 gram)
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 grote rode ui
  • 6 eieren
  • 100 gram creme fraiche
  • 50 gram bloem
  • peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet de quichevorm in.

Snijd de broccoli in roosjes, kook deze 8 minuten voor en giet het kookvocht af. Snijd de ui in halve ringen en bak dit in een beetje olijfolie op middelhoog vuur glazig. Snijd de gerookte zalm in stukjes.

Bekleed de quichevorm met de deeg voor hartige taart. Zorg ervoor dat de heel vorm goed bekleed is.

Klop in een grote kom de eieren los en meng dit met de crème fraiche en bloem tot een beslag. Voeg de voorgekookte roosjes broccoli, gerookte zalmsnippers en de gebakken uienringen bij het beslag en roer dit goed door. Breng op smaak met een beetje peper.

Verdeel het broccolimengsel over de met deeg beklede quichevorm en bak het geheel 30-40 minuten in de oven. Tot het ei-gestold is en het deeg gaar.

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Bianca Krabbenborg says

    Deze ziet er weer heerlijk uit. Snel maar een keer maken. De kip versie staat regelmatig bij ons op tafel, dat is echt een topper!!!

  2. Siny Rusken says

    Deze ga ik maken. Brenda bedankt voor het recept.

  3. Bernadet Nieuwhuis says

    lekker, kom net terug van supermarkt met broccoli en gerookte zalm… toeval? Ik heb in mijn moestuin allerlei verse kruiden staan. Welke kruiden zou ik in dit recept kunnen gebruiken?

  4. Sofie says

    Hoeveel kcal vriend?

  5. Lieke says

    Net de taart gemaakt. Erg lekker, goed recept! Door wat meel toe te voegen, wordt ie steviger. Had ik nog nooit in een hartige taart recept gezien. Echt echt een goed idee!
    Ik had hem met bladerdeeg gemaakt, dat ging ook goed. Ik bak hartige taarten altijd in een gietijzeren koekenpan; voordat ie in de oven gaat, zet ik de taart dan een paar minuten op een laag vuur. Daardoor wordt de bodem goed gaar.
    Ik heb alleen de broccoli korter voorgekookt, 3 minuten. Gaart ook nog in de oven.
    Met bladerdeeg ook 30 min op 200.

  6. Sylvia says

    Wat is de doorsnee van de quichevorm die ik moet gebruiken?

  7. Yvonne Eijsermans says

    Vanavond je Quiche met zalm en broccoli gemaakt. Mijn man en ik vonden het heerlijk!!
    Ik heb alleen de broccoli maar 3 , 4 minuutjes gekookt, dan blijft ie lekker knapperig.
    Ook zou ik er de volgende keer iets van rode peper of zo bij doen voor het pittige.
    Maar dat is een persoonlijke smaak, de taart is sowieso heel lekker!
    Groetjes en veel succes met je site!
    Yvonne

  8. Wil says

    Hi Brenda,
    Welke maat (cm) quiche vorm heb je gebruikt?

  9. Ineke says

    Hallo Brenda,
    Ik wil een hartige taart maken met verse zalm.
    Kan ik deze een dag van te voren bakken en dan de volgende dag opwarmen.

    Mvg Ineke.

    • Brenda Kookt says

      Hoi Ineke, ja dat is wel het beste. De taart kun je de eerste keer dan iets korter afbakken, zodat hij net gaar is. En de volgende week weer even opwarmen in de oven.