Salade met rode wilde Alaska zalm en mango

Salade met mango, tomaat en rode zalm Alaska seafood

gesponsord artikel

Thank god it’s friday, vrijdag visdag! Voor de derde week op rij deel ik vandaag weer een lekker snel recept met duurzame vis uit Alaska met jullie. Na de zalm uit de oven (klik hier voor het recept) en koolvis met kerriesaus (en klik hier voor dat recept) deel ik vandaag een lekkere frisse salade met rode zalm uit blik.

Want ook vis kun je heel erg goed verwerken in een frisse salade. De vis uit Alaska is niet alleen goed van smaak en een heerlijke aanvulling in de salade. De Alaska vis is een bron van hoogwaardige eiwitten en laag in verzadigd vet. Aan de vis uit Alaska worden geen kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen toegevoegd, het behoudt al zijn voedingsmiddelen totdat de vis geserveerd wordt.

De keuze voor vis afkomstig uit Alaska is een hele goede omdat deze vis 100% duurzaam is. Dit is belangrijk om ook in de toekomst vis te kunnen blijven vangen. Hierdoor blijft er voldoende vis achter om voor nieuwe aanwas te zorgen, er vindt geen overbevissing plaats.

Voordeel van wilde zalm uit blik is dat je dit lang kunt bewaren, ideaal dus om altijd een blikje op voorraad in de kast te hebben. Als je een keer niets in huis hebt heb je in ieder geval een blikje wilde zalm achter de hand. Lekker op brood of een toastje (met bijvoorbeeld een beetje yoghurt er door) of door de salade.

Hierbij geef ik je het recept voor een lekkere frisse zomersalade met rode wilde Alaska zalm uit blik met mango en tomaatjes.

Salade met rode zalm 01

Salade met wilde Alaska zalm en mango

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 handen gemengde sla
  • 1 blikje rode wilde Alaska zalm in blik
  • 10 Cherry tomaatjes
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 30 gram feta
  • sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Halveer de cherry tomaatjes, snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes, schil de mango en snijd het in blokjes.

Haal de zalm uit het blik en verwijder de graten.

Meng de mayonaise met citroensap en olijfolie en breng het op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de sla en verdeel dit over de borden.

Verdeel vervolgens de tomaatjes, avocado mango en wilde zalm over de borden en top dit af met verkruimelde feta.

Dit artikel is een samenwerking met Alaska Seafood Marketing Institute, lees mijn disclaimer

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Bianca Schrijft says

    Oeh, heb spontaan trek in zalm en dat op de vroege morgen. Onder de lunch maar even naar de Volendammer voor een stuk vis.

    • Brenda Kookt says

      Oehh goed idee! :) Al kun je deze rode zalm in blik ook in de supermarkt kopen he?

  2. Gera says

    Ik had laatst voor het eerst zalm in blik, er zaten enorm veel graatjes in, en ik ben heul lang bezig geweest om die eruit te prutsen. Is dat bij deze beter?

    • Brenda Kookt says

      Ik had bijna geen graadjes deze keer. Maar er zijn ook graadloze blikjes verkrijgbaar tegenwoordig. Die staan er meestal naast

  3. Els says

    Nooit aan gedacht zalm uit blik, ziet er heerlijk uit.
    De combinatie met feta vind ik lastig, maar ga ik proberen,

    groetjes Els